Tantra sex – go eller no-go?

tantra sex blogindlæg

Tantra sex kan byde på et helt nyt univers af nydelse for både dig og din partner. Men tantra omhandler faktisk meget mere og andet end blot samleje. Det handler nemlig først og fremmest om at skabe et tættere og mere intimt bånd mellem to mennesker.

Det er samtidig et værktøj til at lære både din egen og din partners krop bedre at kende. Med tantra kan I få lov til at udforske hver en krog, da det ligger op til at I bruger mere tid og energi på hinanden end ellers. Der er flere fordele ved at udforske og åbne jeres sexliv op med tantra, men det skal selvfølgelig også være noget, der tiltaler jer begge. Læs med her og find ud af om tantra sex er go eller no-go for jer.

Alt du skal vide om tantra

For at du og din partner kan vide, om tantra sex er noget for jer, skal I selvfølgelig også vide noget om hvad det hele går ud på. Derfor har vi også lavet en tantra guide, der på overskuelig vis giver jer alt den information, I har brug for.

I kan derfor læse mere om hvad tantra sex egentlig er, og hvorfor det dyrkes af mennesker over hele verden. Vi kommer naturligvis også ind på, hvordan I kan få tantraen ind jeres eget soveværelse. Som udgangspunkt kan I gøre tantra sex til det I ønsker, og I har naturligvis frihed til at lade jer inspirere af de elementer, der tiltrækker jer og undvære de andre.

Hvad er tantra sex?

Tantra sex handler faktisk ikke om sex – hvert fald ikke i den traditionelle forstand, hvor to mennesker har samleje. Tantrisk seksualitet er i højere grad en filosofi, med rødder i Indien, der fokuserer på menneskets energi, samt hvordan denne energi interagerer med omverden gennem seksualitet. Mange beskriver tantrisk sex som en sammensmeltning af to individer. Det handler altså om at forene din seksuelle energi med verden omkring dig – herunder din partner. Det kan lyde meget abstrakt og uhåndgribeligt. Men i bund og grund handler det om, at du og din partner skaber tid og rum til at skabe en dyb og intim forbindelse.

tantra buddha

Nogen opnår denne forbindelse gennem fysisk nærvær, andre gennem koordineret vejrtrækninger mens nogen kan bruge ideen om en seksuel energi, der flyder fra deres krop til deres partner og omvendt. Hvad tantra sex er for det de enkelte, kan altså variere, og I kan med fordel udforske forskellige metoder, indtil I finder den, der fungerer for lige præcis jer.

tantra par

Hvorfor dyrke tantra sex?

Der kan være mange grunde til, at du og din partner er blevet nysgerrige omkring, hvad tantra sex er, og om det er noget for jer. Mange par kan være tiltrukket til ideen om tantra, fordi der er et stort fokus på intimitet og nærvær. Det er i korte træk det komplet modsatte af en quicky eller et engangsknald. I stedet for at have fokus på slutresultatet (orgasmen), er der så at sige lagt vægt på rejsen. Det kan derfor ikke bare gøre den seksuelle oplevelse længere, men også mere intens. Idet den seksuelle energi udvikles og næres gennem hele forløbet, vil den endelige orgasme også føles det mere intens og dyb.

At begynde at dyrke tantra kan også være en måde at genskabe eller forny sexlivet. Mange par oplever at sex bliver rutinepræget eller måske helt forsvinder gennem årene. Ved at se sex på en ny måde og dyrke det med et andet formål, kan man genfinde en lyst til hinanden man måske helt havde glemt. Husk på at man kan dyrke tantra sex på mange måder, og at I altid kan finde inspiration til det, I har brug for.

5 principper for tantrisk elskov

Det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen bestemte regler inden for tantrisk sex. Der er dog nogle principper eller retningslinjer, der danner fundamentet for tantra sex, som I kan lade jer inspirere jer:

 1. Det handler ikke om avancerede teknikker eller stillinger, men om at være nærværende og vise kærlighed for sin partner
 2. Begær og lyst bruges til at styrke kærligheden – det er ikke et mål i sig selv
 3. Den seksuelle energi skal bevares – derfor er fokus ikke på udløsning eller klitorisorgasme men i højere grad på helkropsorgasmer eller skedeorgasmer
 4. Sex er ophøjet og ses som anledningen til at gøre din elskede lykkelig
 5. Tantra højner personlig udvikling gennem kærlighed, dybe orgasmer og nydelse

Hvordan dyrker man tantra?

De fleste holder sig måske tilbage fra at springe ud i at dyrke tantra sex, fordi de simpelthen synes det lyder for kompliceret. Det behøver det dog slet ikke at være. Det handler i bund og grund blot om at tage det hele i et langsomt tempo og fjerne fokus fra orgasmen. I må naturligvis begge få orgasme, men prøv at vende det hele på hovedet. Mange bruger nok forspillet som en indledende øvelse, så de kan komme i gang med sex og dermed få en orgasme. Men hvorfor ikke gøre forspillet til hovedrollen i hele seancen. I det følgende har vi opdelt tantra sex 4 faser. Dette er for at vise, hvordan en oplevelse med tantra kunne se ud. Det er naturligvis kun til inspiration, og det er helt op til jer, om I bruger alle faser, eller hvor lang tid I bruger i hver enkelt fase.

Forberedelse

Det lyder måske ikke så romantisk at skulle forberede jeres tantra oplevelse. Men det handler ikke så meget om praktik men om at opbygge en spænding og skabe den rette stemning. Planlæg for eksempel hvornår I skal dyrke tantra. Det kan være rart at I begge er klar, både fysisk og mentalt, til hvad I skal, og rent praktisk kan planlægningen sørge for, at I har den tid, I har brug for. Det anbefales også, at I ikke har sex ca. 2-3 dage før jeres tantradate. Det vil øge jeres lyst, spænding og glæde ved hinanden. Sørg også for at gøre noget særligt ud af jeres date med tantra. Sørg for at soveværelset, eller det rum I nu bruger, føles rart og roligt at være i.

tantra sex forberedelse

Det kan for eksempel være rart, at der ikke ligger vasketøj og roder. Tænd nogle stearinlys, læg nyt sengetøj på og find eventuelt noget musik, I synes passer til. Det kan også være en god idé at skrue op for varmen. På den måde kan I være nøgne i længere tid uden at fryse.

Når rummet er klargjort og dagen er oprindet, kan I som det første sætte jer over for hinanden. Den sidste del af forberedelsen er nemlig, at I mentalt og fysisk forberedes inden I begynder. Her handler det om at falde til ro og komme ind i øjeblikket. Dette kan opnås ved, at I sidder og kigger hinanden i øjnene. Tænk på jeres kærlighed til hinanden, og på den kærlighed I vil give hinanden nu og fremover.

tantra sex par i seng

Forspillet

En nem måde at forstå tantra sex på er, at det faktisk er forspillet, det hele handler om. Det er her der bruges længst tid, og det er det, der er fokus for hele oplevelsen. Det er måske helt omvendt i forhold til, hvordan I normalt bruger forspillet – men det er jo også hele meningen. Her handler det om at skrue helt ned for tempoet og forlænge nydelsen så lang tid som muligt. Det er derfor også en god idé at starte med at røre ved hinanden alle andre steder end de åbenlyse erogene zoner som penis og vagina. Start i stedet med kys og berøringer på arme, hænder, fødder, ryg, mave, balder – ja, alle steder på kroppen. I kan også bruge en velduftende olie til at varme jeres kroppe op og gøre berøringen endnu mere dejlig.

Mærk hvordan jeres lyst til hinanden stiger og stiger – men hold hele tiden igen. Bliver det svært ikke at begynde at have sex, så prøv at fokusere på vejrtrækningen. Følg hinandens vejrtrækning og sæt tempoet ned. I vil mærke en intens følelse af lyst, nærvær og intimitet, som I kan forlænge, så længe I ønsker det.

Sex, samleje eller elskov

Uanset hvad I kalder det, kan det også være en del af tantra. Mange tror at tantra sex handler om at undgå orgasme. Det kan det gøre, men det behøver det slet ikke. Det handler dog om at forlænge nydelsen op til orgasmen, som I kunne læse om i det forrige afsnit om forspillet. Det er derfor også vigtigt, at I ikke falder tilbage til gamle vaner og begynder at gå efter en hurtig orgasme, når I ikke kan vente længere.

Når I begynder at have sex, er det derfor vigtigt, at tempoet stadig er helt langsomt. Det handler om at lade kærligheden og intimiteten styre – ikke begæret og liderligheden. Er det vilde begær ved at overtage, kan I med fordel gå et skridt tilbage. Tag en pause hvor I igen kæler, berører eller kyser andre dele af kroppen end penis og vagina. Når I kan mærke, at den vilde lyst er mindsket, kan I starte jeres elskov op igen. Sørg for at have øjenkontakt eller være kropsligt tætte under jeres samleje – det giver jer de bedste muligheder for at mærke den andens kærlighed og opbygge en større intimitet.

Efterspillet

I modsætning til traditionel sex slutter tantra sex ikke med en orgasme – det slutter når I begge er mættet. Det kan enten være fysisk eller mentalt. Det betyder, at I kan fortsætte, selvom en af jer eller begge har fået orgasme, eller ingen af jer har fået det. Det er igen i tråd med de tantriske principper, der ønsker at fjerne fokus fra orgasmen som samlejets formål.

I kan derfor stoppe, når I er følelsesmæssigt eller fysisk tilfredsstillet. Uanset hvad kan det være en god ide at give plads og tid til et efterspil. Her har I ligesom i forspillet fokus på blide og kærlige berøringer, der ikke nødvendigvis er seksuelle.

efter tantra sex

Det kan virke voldsomt, hvis I forlader hinanden uden et efterspil på grund af det intime bånd som tantraen opbygger. Husk derfor at holde om hinanden, kæle og kysse hinanden efterfølgende. Det giver jer også tid til at bearbejde oplevelsen, og mærke hvor intime og tætte I er i nuet.

Hvad kan være svært ved tantra?

Tantra kan være svært, da det bryder med nogle af de mest gængse ideer omkring sex. Det kan derfor være godt at være forberedt på hvilke udfordringer man kan opleve, når man udforsker tantra sex for første gang.

 1. Fantaserer du meget under sex, kan det være udfordrende at forblive nærværende under hele seancen. Tantra handler om at være i nuet og det kan for mange være svært ikke at lade deres tanker vandre.
 2. Har du normalt ikke sex med folk du har følelser for eller har kærlighed til, kan det virke grænseoverskridende. Tantra handler om at dele et intimt kærlighedsbånd med din seksuelle partner, og det kan være svært at lægge de rette følelser I hvis du ikke er vant til det.
 3. Er du generelt mest opmærksom på din egen nydelse under sex kan det værke uvant at skulle forskyde den eller have fokus på din partner.
 4. Er du vant til altid at få en orgasme, kan det være svært at fjerne fokus fra det samt at få en helkrops- eller skedeorgasme.
 5. Det kan virke kunstigt at planlægge en tantradate, hvis du er vant til spontane seksuelle oplevelser.

Er tantra sex noget for jer?

Vi håber, at I er blevet klogere på om tantra sex er go eller no-go for jer. Måske er du blevet bekræftet i, at det faktisk slet ikke er noget for jer – eller måske har det gjort jer endnu mere nysgerrige, så I nu bare må prøve det. Uanset hvad kan I altid finde erotisk legetøj til jeres tantra sex hos os. Glidecreme, massagelys og duftende olier er perfekte til at gøre jeres oplevelse med tantra endnu bedre.

Husk at tantra sex kan gøres på mange måder, og at I helt klart også kan finde en måde, der virker for jer. Det handler ikke så meget om at kunne nogle særlige teknikker, men om at have et åbent hjerte og give plads til en oplevelse med fokus på kærlighed og intimitet.

Hvad er fordelene ved at dyrke tantra?

Tantra handler både om sex, kærlighed, spiritualitet og personlig udvikling. Der kan derfor være flere forskellige fordele ved at dyrke tantra sex.

 1. Din seksuelle oplevelse kan blive meget mere tilfredsstillende
 2. Jeres intimitet og kærlighed øges og kan have indflydelse på jeres forhold generelt
 3. I kan føle en større tiltrækning til hinanden og måske føle en form for nyforelskelse
 4. I bliver klogere på jer selv og hinanden
 5. Oplev en fornyelse i jeres sexliv og forhold