MENSTRUATIONSKOPPER

Med en menstruationskop er det nemt og bekvemt at have menstruation - og så er den endda sundere for både din krop og miljøet. Den genanvendelige kop kan bruges i op til 12 timer ad gangen, og du kan derfor nyde komplet frihed under din menstruation. Bliv klogere på koppen med vores guide til menstruationskoppen. Se vores udvalg og find den rigtige til dig lige her.

Viser alle 3 resultater


Hvad er en menstruationskop?

Som navnet antyder, er menstruationskoppen en lille kop lavet af et blødt materiale, der indføres i kvindens skede ved menstruation. Koppen danner et vakuum og sørger derfor for, at menstruationsblodet opsamles heri. Produktet findes i mange forskellige modeller, hvor størrelse og materiale varierer. Oftest er de dog lavet af et silikonemateriale, der kan have forskellige hårdheder. Det fleksible materiale gør det nemt at folde koppen og indføre den. Den vil ligeledes have en lille anordning i bunden i form af en tap, der gør, at du nemt kan tage den ud igen og tømme indholdet.

Der er flere fordele ved at vælge en menstruationskop frem for andre hygiejneprodukter som bind og tamponer. Den største af disse er nok koppens genanvendelighed, da den kan bruges i mange år, før den skal skiftes ud. Ja, faktisk kan koppen sidde i op til 12 timer ad gangen, hvorefter du tager den ud og tømmer den. Så udover at du sparer dig selv for dyre bind og tamponer, så sparer du også planeten og miljøet for de mange engangsprodukter - what’s not to like?

Derudover vælger mange kvinder også at gå med menstruationskopper, da de giver et sundere intim miljø. Mange finder, at produkter som bind og tamponer er udtørrende og ubehagelige. Dette skaber som oftest luftgener og irritation, hvilket du slipper af med ved brug af en kop, da den slet ikke udtørrer. Derudover ser mange kvinder det også som en fordel, at de ved brug af en kop kan følge med i, hvor meget de bløder hen over deres cyklus, da blodet befinder sig i koppen.

Hvordan virker en menstruationskop?

Der er faktisk ikke noget hokus pokus ved menstruationskoppen. På grund af produktets materiale kan den nemt foldes, hvorefter den automatisk åbner sig og danner et vakuum. Men som med alt nyt kræver det selvfølgelig lidt øvelse at indføre koppen, og det kan derfor være en god idé at prøve nogle forskellige foldeteknikker af til at starte med. En populær teknik er C-folden, hvor du gør koppen flad og herefter folder den som et C. Der findes dog også et væld af videoer online, der viser dig teknikkerne.

Når det kommer til menstruationskopper, skal du også være opmærksom på de forskellige størrelser, der findes. Som oftest er det to størrelser, hvor der som udgangspunkt findes en kop til dig, der ikke har født, og en til dig, der har født. Der kan dog også være andre faktorer, der påvirker, hvilken størrelse du skal have. Bløder du for eksempel kraftigt, kan det være en fordel at vælge den største. Er du i tvivl, om du skal vælge den ene eller anden størrelse, kan du også få smarte pakker med begge størrelser fra eksempelvis Fun Factory.

Hos os kan du finde din  menstruationskop online, og hvis ikke du allerede har prøvet en, kan vi kun opfordre dig til at prøve en kop. Som alt nyt kræver det selvfølgelig tilvænning - tænk bare tilbage til første gang, du skulle bruge en tampon. Men det er uden tvivl en tilvænningsperiode, der er det hele værd. Udover de økonomiske og miljømæssige fordele ved et genanvendeligt produkt så giver menstruationskoppen dig også en øget frihed. Du kan nemlig sætte den op og glemme alt om den i de næste 12 timer. Herefter skal du blot tage den ud, tømme og vaske den - så er den klar til brug igen.