Sexlegetøj for begyndere – Sådan kommer du i gang

guide sexlegetøj for begyndere

Skal du have dit allerførste stykke sexlegetøj? Så er du kommet til det helt rigtige sted. I denne guide til sexlegetøj for begyndere tager vi dig i hånden og leder dig igennem den store jungle af sexlegetøj. Det kommer nemlig bag på de fleste, hvor meget der faktisk er at vælge i mellem. Du kan dog trygt læse med her, hvor vi giver dig gode råd til, hvordan du finder dit første stykke sexlegetøj. Uanset om du er en single mand eller kvinde, eller om I er et par, der er på jagt efter noget nyt legetøj til soveværelset, kan du bruge denne guide til sexlegetøj for begyndere. Vi gennemgår nemlig, hvad der generelt er værd at overveje, inden du vælger dit sexlegetøj, og vi kommer med inspiration til begyndervenligt sexlegetøj til både mænd, kvinder og par.

Hvorfor skal jeg bruge sexlegetøj?

Hvis du går og overvejer at købe dit første sexlegetøj, kan det være, at du også tænker over, hvorfor det overhovedet er en god idé med sexlegetøj. Nogle har fordomme om, at sexlegetøj kun er til par, der har problemer med deres sexliv eller mænd og kvinder, der ikke kan få en orgasme uden ekstra hjælp. Det er dog langt fra sandheden. Sexlegetøj er en måde, hvorpå du kan udvikle dit sexliv. Det giver dig mulighed for at skabe nye oplevelser, og du kan lære meget om dig selv, din krop og din nydelse med det rette sexlegetøj. Det kan også gøre det muligt at udleve fantasier. Sexlegetøj er altså ikke noget ,du vælger i manglen på bedre, men noget der vælges til som noget ekstra. Det kan hjælpe dig med, at dit sexliv forbliver spændende, pirrende og varieret igennem hele livet. Dertil findes der selvfølgelig også sexlegetøj, der kan gøre det nemmere at få en bestemt form for orgasme, eller som kan gøre det nemmere at holde længere. Det kan altså også være med til at øge din nydelse og tilfredsstillelse i soveværelset.

sexlegetøj for begyndere sexlegetøj

Sexlegetøj for begyndere – hvad skal jeg kigge efter?

Hvor skal jeg dog starte? Det er det første, som mange nybegyndere spørger sig selv om. Hvis du skal have dit første sexlegetøj, kan det være overvældende med det store udvalg. Du kan dog gøre søgningen nemmere for dig selv ved at være opmærksom på et par ting. I det følgende vil vi komme ind på tre ting: materiale og kvalitet, prisen samt personlig præference. Ved at have fokus på disse tre ting kan du indskrænke din søgning betydeligt og gøre det nemmere at finde frem til et godt og begyndervenligt stykke sexlegetøj.

Materiale og kvalitet

Når det kommer til dit første sexlegetøj, kan det være en god idé at vælge et af god kvalitet. Det ville være ærgerligt, hvis din første oplevelse med sexlegetøj bliver ødelagt af et produkt, der hurtigt går i stykker. Med et sexlegetøj af god kvalitet er du sikret et holdbart produkt, der er behageligt at bruge samt er nemt at vedligeholde. Materialet har stor indflydelse på produktets kvalitet. Den bedste kvalitet, når det kommer til materialer, er medicinsk silikone.

fun factory design

Denne materialetype er hudvenlig, silkeblød og meget holdbar. Den er ligeledes nem at holde ren. Du kan også få silikone, der ikke er af medicinsk kvalitet, som ligeledes kan give en god og holdbar oplevelse. Designet siger også noget om produktets kvalitet. Det skal gerne være et ergonomisk design. Det vil sige, at sexlegetøjet er udformet, så det passer til dig og din krop. Det kan for eksempel være et behageligt håndtag, der gør, at sexlegetøjet er rart at holde. Men det kan også være den indførbare del af sexlegetøjet, der er udformet, så det bedst muligt tilpasser sig din krop.

Prisen

Du får, hvad du betaler for – også når det kommer til sexlegetøj. Du kan finde sexlegetøj i den helt billige ende og selvfølgelig også i den helt dyre og eksklusive ende. Som nybegynder vil vi anbefale dig at vælge sexlegetøj, der ligger et sted i midten. Køber du det billigste, du kan finde, kan du risikere, at kvaliteten og holdbarheden ikke er god nok til at give dig en rigtig fornemmelse af, hvad sexlegetøj kan. Det kan samtidig også være unødvendigt at købe det dyreste, da du måske endnu ikke er helt sikker på, hvilken type sexlegetøj du foretrækker. Ved at vælge et sexlegetøj, der prismæssigt ligger i mellemklassen, kan du få en god og holdbar kvalitet, samtidig med at det er okay, hvis det ikke er det helt rigtige match. Det gør det også muligt for dig at købe mere forskelligt sexlegetøj i begyndelsen, hvormed du nemmere kan udforske og eksperimentere for at finde ud af, hvad du bedst kan lide.

Personlige præferencer

Til sidst handler det om, at du overvejer, hvordan du vil bruge dit sexlegetøj, og hvad du tror, du bedst kan lide. Skal du for eksempel bruge sexlegetøjet alene, eller skal det bruges sammen med en partner? Det kan også være, du gerne vil have et produkt, der nemt kan bruges til begge dele.

Du kan også overveje, om der er noget, du særligt ville foretrække. Skal det for eksempel være et sexlegetøj, der penetrerer, eller som kun giver udvendig stimulering? Skal det være et anal sexlegetøj? Eller skal det være realistisk i designet eller ej? Som par kan I overveje, om det er sexlegetøj, der skal kunne bruges under samleje, eller om det er noget til forspillet, I er ude efter. Som kvinde kan du overveje, om du ønsker stimulering af klitoris eller udelukkende vaginal penetrering. Det kan også være, du ønsker at opleve en G-punkts-orgasme. Som mand kan du overveje, hvordan du ønsker, at penis skal stimuleres fx med bevægelse eller vibration. Det kan også være, du vil stimuleres analt, mens du selv stimulerer penis.

sexlegetøj for begyndere lelo

Gode råd til en nybegynder

 • Vælg sexlegetøj af god kvalitet – det holder længere og giver dig en god førstegangsoplevelse
 • Sørg for, at dit sexlegetøj er uden ftalater – dit sexlegetøj skal være hudvenligt
 • Vælg sexlegetøj, der hverken er for dyrt eller for billigt – det giver dig god kvalitet, og gør det nemt at skifte ud
 • Overvej, hvordan du vil bruge dit sexlegetøj – alene eller sammen? Eller måske begge dele?
 • Brug altid dit sexlegetøj med vandbaseret glidecreme – det gør en verden til forskel
 • Vælg sexlegetøj, der er nemt at rengøre – det sikrer dig en hygiejnisk oplevelse

Er glidecremen virkelig så vigtig?

Det korte svar er ja. Det er faktisk ret vigtigt, at du husker at bruge en god vandbaseret glidecreme sammen med dit sexlegetøj. Som kvinde har det intet at gøre med, hvor våd du ellers bliver. Glidecremen tilføjer det ekstra glid, som du ellers ville få fra en partner. Selvfølgelig er det ekstra vigtigt sammen med anal sexlegetøj eller sexlegetøj til mænd, der skal penetreres. Der findes meget forskelligt glidecreme, men når det kommer til sexlegetøj, skal du altid bruge en vandbaseret glidecreme. Skal du bruge anal sexlegetøj, kan du med fordel bruge en vandbaseret glidecreme udviklet specielt til anal brug. Vandbaseret glidecreme er en mild type af glidecreme. Den absorberes naturligt af huden, hvilket resulterer i minimal rengøring efter brug. Føler du, at glidecremen tørrer ind under brug, kan du altid tilføje mere. Vandbaseret glidecreme til anal brug har en forbedret glideevne, så den ikke tørrer ind så hurtigt.

Rengøring og opbevaring af sexlegetøj

En god hygiejne er selvfølgelig vigtig, når det kommer til brug af sexlegetøj. Det meste sexlegetøj i dag er dog designet med tanke på rengøring. Det vil sige, at det vil være nemt at holde rent. Mange masturbatorer til mænd har for eksempel et udtageligt sleeve, der altså nemt kan skylles rent efter brug.

sexlegetøj for begyndere rengøring

Nogle modeller har endda et indbygget tørrestativ i beholderen. Det meste sexlegetøj er også vandtæt i dag. Det vil sige, at du kan skylle din vibrator helt ren i vand uden nogen bekymringer. Vælger du sexlegetøj af silikone, vil du ligeledes få et produkt, der er nemt at holde rent. Du skal altid følge vejledningen for rengøring og opbevaring, der følger med dit sexlegetøj. Det meste skal dog skylles rent i varmt vand. Vi anbefaler altid, at du bruger en såkaldt rengøringsspray til sexlegetøj, efter du har skyllet dit sexlegetøj rent. Rengøringssprayen virker desinficerende og fjerner derfor bakterier fra sexlegetøjets overflade.

Den er samtidig skånsom mod materialet og mod din hud. Det er vigtigt, at dit sexlegetøj altid er helt tørt, inden du lægger det væk. Du kan med fordel opbevare dit sexlegetøj i en stofpose. Det vil holde det rent og pænt, til næste gang du skal bruge det.

Begyndervenligt sexlegetøj til kvinder

I det følgende har vi samlet tre gode bud på begyndervenligt sexlegetøj til kvinder. Vi har selvfølgelig fundet et varieret udvalg, så der er noget for dig, der ønsker vibrationer, penetrering samt begge dele. Sexlegetøjet kan bruges både alene og sammen med en partner. Det er fremstillet af silikone af høj kvalitet og har en god holdbarhed samt et brugervenligt design.

Fun Factory Limba Flex dildo i small

En dildo er et klassisk sexlegetøj til kvinder, og med denne Limba Flex fra Fun Factory får du en begyndervenlig udgave. Dildoen er perfekt til dig, som er ny inden for sexlegetøj af flere grunde. Den første er størrelsen. Denne udgave er en small. Det vil sige, at den har en længde på 12 cm og en diameter på 3 cm. Det er en størrelse, de fleste kan være med på. En anden stor fordel ved Limba Flex, og faktisk noget helt unikt er, at den er fleksibel og justerbar. Det vil sige, at du kan bøje dildoen, så den har den helt rette vinkel. Det er perfekt, hvis du ønsker at stimulere G-punktet. G-punktet kan sidde forskelligt hos forskellige kvinder, men med denne justerbare dildo kan du få den vinklet helt rigtigt til dine behov. Sidst men ikke mindst får du en dildo med sugekop. Sugekoppen gør, at du kan sætte dildoen fast på enhver glat overflade. Det giver dig rig mulighed for at eksperimentere med den i forskellige stillinger. Sugekoppen gør også, at dildoen kan bruges sammen med en strap-on harness.

blogindlæg fun factory limba flex small sexlegetøj for begyndere – sådan kommer du i gang

Opsummering af Limba Flex dildo:

 • En god og begyndervenlig størrelse (fås også i medium)
 • Lavet af medicinsk silikone af højeste kvalitet
 • Dildoen er justerbar og kan vinkles, som du ønsker det
 • Sugekoppen gør det muligt at bruge den i forskellige stillinger og med harness
 • Dildoen kan bruges analt og vaginalt
Find Limba Flex her

Begyndervenligt sexlegetøj til mænd

Vi har fundet tre bud på begyndervenligt sexlegetøj til mænd. Vi har fundet forskellige modeller, der stimulerer på forskellige måder, men som alle er af god kvalitet og har et brugervenligt design. Sexlegetøjet kan bruges til onani, men det meste kan også bruges sammen med en partner.

Tenga Flip Orb masturbator

En masturbator er nok det, de fleste tænker på, når det kommer til sexlegetøj til mænd. Det er da også en af de mest populære typer af sexlegetøj til mænd, og du går sjældent galt i byen med en masturbator. Med denne Flip Orb masturbator fra Tenga er du i hvert fald garanteret en stimulerende fornøjelse. Japanske Tenga er kendte for deres gode kvalitet og innovative designs. Derfor har de også skabt en masturbator, der kan åbnes. Med Flip Orb kan du altså åbne masturbatoren, hvilket har flere praktiske formål. Det gør det for det første lettere at smøre glidecremen på og sørge for, at den er fordelt ligeligt før brug. For det andet gør det rengøringen supernem. Efter brug åbner du blot masturbatoren, og skyller den ren. Du kan endda lade den stå åben efterfølgende, så den hurtigt tørrer. Udover designet er også den stimulerende inderside ret unik. Den består nemlig ikke bare af et blødt materiale med dubber men også af faste kugler. Penis bliver derfor masseret og stimuleret på flere måder. Masturbatoren har derudover bløde sider, så du kan trykke hårdere om den og dermed gøre stimuleringen mere intens. Du får derfor en masturbator lavet i et praktisk design, der gør brug og rengøring nem.

Opsummering af Flip Orb masturbator:

 • Masturbatoren kan åbnes for nem brug og rengøring
 • Unik struktur med en blød overflade og faste kugler
 • Trykbare sider, der gør det nemt at øge intensiteten
 • God kvalitet, der holder og er praktisk i brug
 • Timeglasformet for et behageligt og godt greb

Fleshlight Quickshot Masturbator Vantage

Ønsker du den stimulerende nydelse af en Fleshlight, men i et mere kompakt og praktisk design? Så er det en Quickshot masturbator fra Fleshlight, du skal have fingrene i. Modellen giver dig den realistiske stimulering, som det populære mærke er kendt for i et smart og stilrent design. Quickshot er en åben masturbator, der ikke bare gør den fantastisk til onani, men også oplagt til et ekstra pirrende blowjob. Masturbatoren er fremstillet i mærkets eget silikonemateriale, der kaldes Real Feel Superskin. Det er, som navnet indikerer, utrolig livagtigt og føles som ægte hud. Dertil får du selvfølgelig en pirrende struktur på indersiden. Masturbatoren er nem at bruge, og så er den praktisk på grund af sit kompakte design. Da den er åben, er det ekstra nemt at gøre den ren, og den kommer med et hylster, du kan opbevare den i. Det gør den ligeledes oplagt at tage med på farten. Udover at være et fantastisk sexlegetøj til onani er der også rig mulighed for at bruge den sammen med en partner. Den åbne masturbator kan bruges under et blowjob, hvor den pirrende struktur stimulerer ved roden, mens din partner tager sig af resten.

fleshlight quickshot vantage masturbator

Opsummering af Quickshot masturbator:

 • Fleshlight i et stilrent, praktisk og kompakt design
 • Kan bruges til onani og sammen med en partner
 • Lavet af silikonematerialet, der føles som ægte hud
 • Nem at gøre ren og kan tages med på farten
 • Inderside med stimulerende mønster
Find Fleshlight Quickshot her

Satisfyer Endless Fun vibrator

Vibratorer er ikke kun for kvinder. Som mand kan du opnå stor nydelse med en penisvibrator og denne Endless Fun vibrator fra Satisfyer byder på en verden af muligheder. Med sine fleksible gribearme kan du forkæle penis fra rod til spids med vibrationerne. Men skulle det ikke være nok, kan du endda også udforske anal penetrering med vibrationer. Vibratoren er nemlig udstyret med hele tre motorer – én i hver gribearm samt én i skaftet. Du får derfor en meget alsidig vibrator, der er perfekt til dig, som ikke har erfaring med sexlegetøj, men gerne vil udforske forskellige måder at blive stimuleret på. Du kan bruge den udelukkende til stimulering af penis, eller du kan udforske, hvordan vibrationerne mærkes på testikler, mellemkød og anus. Vibratoren har kun to knapper, som du bruger til at styre hele showet. Hver af de tre motorer har 10 vibrationsindstillinger. Du kan derfor få præcis den stimulering og intensitet, du ønsker. Synes du, at de mange motorer og indstillinger lyder komplicerede? Så bare rolig. Du kan nemt starte med blot at tænde en af motorerne og skifte mellem få indstillinger. Sexlegetøjet er godt til begyndere, fordi det giver dig et brugervenligt design med mange anvendelsesmuligheder. Det betyder, at du kan eksperimentere og blive mere erfaren i dit eget tempo.

satisfyer endless fun multi

Opsummering af Endless Fun vibrator:

 • Vibrator med tre motorer
 • Kan stimulere penis, testikler, mellemkød og anus
 • Brugervenligt design med to knapper
 • Fremstillet af medicinsk silikone, der er hudvenligt
 • Kan også bruges sammen med en partner
Find Endless Fun vibrator her

Begyndervenligt sexlegetøj til par

Her har vi fundet tre eksempler på begyndervenligt sexlegetøj til par, der forhåbentligt kan give inspiration til, hvad I kan springe ud i som det første. Sexlegetøjet har det til fælles, at det er nemt at bruge og er lavet af kvalitetsmaterialer. Det sikrer jer en god førstegangsoplevelse og et holdbart produkt, som I kan nyde igen og igen.

Satisfyer Double Joy app-styret parvibrator

I går aldrig galt i byen med en klassisk parvibrator. En parvibrator som Double Joy fra Satisfyer er udformet, så den kan bruges under samleje mellem en mand og kvinde. Det C-formede design gør, at den kan bæres af kvinden, samtidig med at der er plads til, at manden kan trænge ind. Vibratoren stimulerer udvendigt på klitoris og rammer samtidig G-punktet – særligt når manden trænger ind, skubbes den indvendige del op mod G-punktet. Manden kan mærke de indvendige vibrationer mod penis og vil samtidig kunne nyde en mere stram fornemmelse, når han trænger ind. Double Joy er udstyret med to motorer i hver ende, og I kan derfor begge mærke de dejlige vibrationer. Vibratoren kan styres manuelt med de to knapper på vibratoren eller via Satisfyers prisvindende app, Satisfyer Connect. Bruges vibratoren manuelt, får I 10 vibrationsindstillinger, mens I med appen får uendelige variationer og mønstre. Mange par foretrækker sexlegetøj, der nemt og simpelt kan indgå som en naturlig del af samlejet. Med en parvibrator som denne får I et brugervenligt sexlegetøj, der kan netop dette. Vi anbefaler, at I prøver vibratoren i forskellige stillinger for at finde den, der fungerer bedst for jer.

satisfyer double joy par vibrator

Opsummering af Double Joy parvibrator:

 • Vibrator der kan bruges under samleje
 • Stimulerer jer begge med vibrationer
 • Kan bruges manuelt eller med gratis app
 • Fremstillet af hudvenlig silikone af medicinsk kvalitet
 • Vibratoren er udstyret med to motorer
Find Double Joy her

Fun Factory Manta vibrator

Denne Manta vibrator fra Fun Factory er et perfekt begyndervenligt sexlegetøj til par, da den kan stimulere på mange forskellige måder. De fleksible gribearme kan omkranse penis og føres op og ned. Den kan bruges under et blowjob, hvor den kan give vibrationer til både penis og testikler. Derudover kan den også bruges under samleje, hvor den kan bruges på både penis og klitoris. Der er kort sagt mange måder, hvorpå både ham og hende kan nyde denne vibrator. Den kan bruges som en del af forspillet eller indgå som en del af samleje. Vibratoren er dertil meget nem at bruge. Den har et smart håndtag, så du altid har et godt og behageligt greb. På håndtaget finder du også de få knapper, som du skal bruge til at skifte mellem vibrationsindstillinger. Vibratoren er udstyret med seks vibrationsmønstre og seks hastigheder. Vibratoren er fremstillet af medicinsk silikone og er en vibrator med stor ydeevne og en holdbar kvalitet. Rillerne på indersiden af vibratoren giver ekstra nydelse, men er også med til at holde på og fordele glidecremen bedre under brug.

fun factory manta

Opsummering af Manta vibrator:

 • Alsidig vibrator til penis og klitoris
 • Kan bruges under oralsex, forspil og samleje
 • Fremstillet af medicinsk silikone af højeste kvalitet
 • Nem styring med håndtag og markerede knapper
 • Vibratoren er vandtæt for nem rengøring
Find Manta vibrator her

Fun Factory Nos penisring

En penisring med vibrator er et godt begyndervenligt sexlegetøj til par, da det giver nydelse til jer begge og er nemt at bruge. Denne Nos penisring fra Fun Factory har derudover et innovativt design, der forbedrer oplevelsen for jer begge. De to arme på vibratoren omkranser klitoris, mens den tætsiddende ring gør mandens erektion hårdere og længerevarende. Den fleksible ring placeres helt nede ved roden. Nos er udstyret med to forhøjninger på ringen, der er placeret, så de rammer de sensitive årer langs penis. Der er altså øget nydelse for begge parter, og penisringen kan bruges under samleje i forskellige stillinger. Den kan også bæres på fingeren og stimulere andre erogene zoner eller bruges på penis under et blowjob. Vibratoren er udstyret med fire hastigheder, som du skifter mellem med et enkelt tryk. Efter de fire hastigheder kommer du til den såkaldte flirt-indstilling. Her varieres vibrationerne automatisk i et tilfældigt mønster. På den måde kan I variere oplevelsen igen og igen. En penisring holder blodet ude i penis og giver derfor en erektion, der er både hårdere og længerevarende. Sammen med vibrationerne får I altså et virkelig effektivt sexlegetøj, der kan bruges på mange forskellige måder.

fun factory nos penisring sort

Opsummering af Nos penisring:

 • Penisring med vibrator, der stimulerer og giver forbedret erektion
 • Brugervenligt design med få, men effektive indstillinger
 • Fremstillet af medicinsk silikone af højeste kvalitet
 • Kan bruges under oralsex, forspil og samleje
 • Stimulerer både ham og hende
Find Nos penisring her

Få vejledning i vores butik

Vil du gerne se nærmere på de mange produkter, kan du altid besøge vores sexshop, der ligger i Aarhus. Her har vi alle de produkter, du også finder online på vores webshop. Vi har mange udstillingsmodeller, så du kan røre ved produktet og mærke kvaliteten samt se eventuelle funktioner. I vores butik står vores professionelle og erfarne personale klar til at hjælpe dig. De kan hjælpe dig med at finde et begyndervenligt sexlegetøj, der lever op til dine behov og ønsker. De kan ligeledes give dig gode råd og vejledning i forhold til brug, rengøring og opbevaring.