Kvindens 12 orgasmer – Få dem alle her

kvindens 12 orgasmer

Kvindekroppen er jo ganske enkelt fantastisk. Den er blød, smuk og forførende, og alle kvinder har en sexgudinde gemt, der bare skal slippes løs. Specielt kvindens seksuelle nydelse, og kvindens mange orgasmer, har altid været spændende at blive klogere på. Kan alle kvinder få orgasmer? Og hvorfor er det så svært for mange kvinder at få en orgasme? Kvindekroppen har lidt et ry for at være en anelse besværlig at tilfredsstille. Om det er sandt må være op til den enkelte, men hvis tålmodigheden er der, har kvindekroppen rigtig mange måder at blive tilfredsstillet på – og her kommer kvindens 12 orgasmer ind i billedet.

En guide til kvindens 12 orgasmer

Ja, du hørte rigtigt. Hele 12 orgasmer! Måske er du bekendt med klitorisorgasmen? Måske kender du også til skedeorgasmer? Men de færreste kvinder er bekendte med, hvor mange orgasmer de rent faktisk kan opleve. Det kan du læse meget mere om her. Vi vil gennemgå kvindens 12 orgasmer og forklare hvorfor, der er så mange delte meninger om dem derude. Hvad er en hjerneorgasme? Og kan man virkelig komme ved bare at kysse? Og vigtigst af alt – er der virkelig 12 orgasmer? Og hvordan får du fingrene i dem alle sammen? Alt det og mere får du her.

Historietimen – Kvindelig nydelse

De fleste ved, at kvinders seksualitet har været undertrykt siden tidernes morgen. Ja, faktisk siden Eva bed i æblet og ødelagde paradiset med sin lyst ved at friste Adam. Heldigvis er kvinder ret frigjorte i dag og næsten tilgivet det med æblet, men kvindekroppen er bare stadig et mysterie.

I det 20. århundrede havde Sigmund Freud, læge og psykoanalytiker, en teori om, at rigtige kvinder fik skedeorgasmer, mens unge piger fik klitorisorgasmer. Skedeorgasmen var den sande orgasme, fordi den kom med penetration gennem heteroseksuel sex mellem mand og kvinde.

historietime kvindens 12 orgasmer

Klitorisorgasmen derimod var en ren lystorgasme, der kun kom for unge, seksuelle afvigere, lesbiske og generelt alle de liderlige kvinder. I dag ved vi selvfølgelig godt, at det her er noget fis, men det satte en forventning om, at kvinder bare skulle have skedeorgasmer og helst ikke måtte dyrke klitorisorgasmen. Hvordan har det så påvirket kvinders orgasmer i dag? Jo, der skulle selvfølgelig kæmpes for kvindens ret til at have sex for lystens skyld, og så skulle kvinderne kræve klitorisorgasmen tilbage. Der kom også et kæmpe pres om, at kvinder skulle kunne få skedeorgasmer og gerne under sex. Pornoindustrien har også bidraget til, at mange kvinder føler et pres om, at de skal komme, så snart en mand stikker en penis op i dem. Kvinder, det tager ca. 40 minutter at få en skedeorgasme, så det er nok ikke så underligt, at mange synes, at det er svært.

hvor mange orgasmer kan du få

3, 7, eller 12?

Er du også i tvivl om, hvor mange orgasmer du egentligt kan få? Det kan vi godt forstå, for der er nemlig rigtig mange delte meninger derude. Det er der, fordi forskningen ikke har et endegyldigt svar på det spørgsmål. Nogle studier viser, at der kun findes tre orgasmer: klitoris-, skede- og g-punkts-orgasmen. Alle andre orgasmer, som man kan få, stammer alle fra disse tre punkter, og derfor er der kun tre. Derudover sige nogen, at der findes syv orgasmer, men alle studier er heller ikke enige om, hvilke syv det så skulle være. Det er ganske enkelt, fordi nydelse er lige så individuelt som smerte, og derfor kan vi ikke nå frem til et konkret svar.

Hvorfor så skrive om kvindens 12 orgasmer? Jo, fordi alle kvinder potentielt har mulighed for rigtig mange forskellige orgasmer – måske endda flere end 12. Men vi har fundet frem til de 12 mest udbredte, og vi vil rigtig gerne dele dem med dig. Om du læser dette, fordi du skal på et sexet eventyr med din krop for at afprøve dem alle sammen, eller fordi du bare er nysgerrig, så finder du det, som du søger, her. Vi har nemlig samlet viden fra både forskere og sexologer, så vi kan give dig de svare som du ønsker i vores blogindlæg om kvindens 12 orgasmer.

Har du svært ved at komme?

Inden vi dykker ned i de 12 orgasmer, får du lige en forsmag på den første og den vigtigste: Hjerneorgasmen. Alle orgasmer opstår i hjernen, så det er altså ikke uden grund, at alle orgasmeguides siger, at du skal have hovedet med og give slip på tankerne. Kvinder har nemlig meget svært ved at få orgasmer, når de er stressede og ikke kan give ordentligt slip.

Størstedelen af kvinder, der har svært ved at komme, er stressede over at gå glip af orgasmen, eller også er de bange for at skuffe deres partner. Det skaber en masse tvivl i soveværelset, hvor partneren ikke føler sig god nok til at levere en orgasme, og hvor kvinden føler sig forkert, fordi hun ikke kan komme.

har du svært ved at komme

Det vigtigste er, at din krop altså sagtens kan få orgasmer, selvom du har svært ved det – der er intet forkert ved din krop. Det kræver bare tålmodighed og tid, før kvindekroppen kan få en orgasme. Derfor er det, ironisk nok, rigtig svært at få en orgasme, når man virkelig prøver på det. Inden du går i gang med kvindens 12 orgasmer, så husk på at det skal være sjovt!

orgasme

1) Hjerneorgasmen

Yes. Din hjerne kan få orgasmer, og det kan forstås på to måder. Alle orgasmer kommer faktisk fra hjernen. Det, der sker, når din krop bliver stimuleret, er, at hjernen bombarderes med sanseindtryk og så kammer over i det, vi kender som orgasmen. Det er derfor, det er så vigtigt, at man kan slukke for bekymringerne under sex, for ellers kan hjernen ikke blive bombarderet med nydelse. På den måde er hjerneorgasmen faktisk den vigtigste af dem alle. En anden måde, som hjerneorgasmen kan forstås på, er, at hjernen af sig selv kan producere en orgasme, uden at kroppen bliver rørt. Både mænd og kvinder kan for eksempel få orgasmer, mens de sover, og der er det udelukkende hjernen, som er på spil.  Selvfølgelig kan vi ikke rigtigt øve os på at få orgasmer, mens vi sover – æv! Men vi kan huske på, hvor stor magt hjernen har, og så kan vi gøre den til en fræk medspiller.

stimulering kvinder

2) Klitorisorgasmen

Denne orgasme kender de fleste, men det betyder ikke, at den er lige let for alle at opnå. Klitorisen er placeret lige over urinrøret og er kvindens primære erogene zone. Klitorissen er ofte gemt bag en klitorishætte, der fungerer lidt ligesom forhud. Derudover vokser klitorissen og svulmer op ved berøring ligesom en penis. Der er hele 8000 nervebaner i klitorissen, og det er omkring dobbelt så mange, som manden har. Det betyder dog ikke, at kvinder får kraftigere orgasmer end mænd, for man ved ikke, hvor kraftige nervebanerne føles. Igen er nydelse individuel.

For mange kvinder er dette den letteste orgasme at opnå, så den er et godt sted at starte. Faktisk kræver 7 ud af 10 kvinder, at klitoris stimuleres for at få en hvilken som helst orgasme, så det gælder bare om at blive bekendt med denne orgasme. For mange kvinder åbner den nemlig op for de andre orgasmer. 

Sådan foretrækker kvinder at blive rørt på klitoris under sex:

Direkte på klitoris: 66,6 procent

På huden rundt om klitoris: 45,3 procent

Nænsomme strøg over klitoris, men uden at trykke: 25,2 procent

Kilde: Videnskab.dk

3) Skedeorgasmen

Skedeorgasmen eller vaginalorgasmen er for mange en dybere orgasme, og den kan opleves ved at stimulere skeden indvendigt. Det er vævet i skeden, der trækker sig sammen i muskelsammentrækninger. Nogle kvinder kan opleve den ved penetrerende samleje, men det er faktisk kun 1 ud af 5 kvinder, der kan komme vaginalt uden at få stimuleret klitoris samtidigt. Hvis du gerne vil prøve en skedeorgasme, er det en god idé at massere vaginaen rigtig godt, inden man har sex, for så er der bedre mulighed for at opleve en skedeorgasme med sin partner.

12 orgasmer nydelser

Kvinder kan fremskynde orgasmer med sin krop. Det kræver blot god kontrol over både underliv og vejrtrækning. Kvinder skal allerhelst lave mellem 700 og 900 knibeøvelser om ugen – Husker du dine? Hvis ikke har du nu endnu flere gode grunde til at huske de vigtige knibeøvelser. Lav dem, mens du ordner andre kedelige opgaver, eller gør træningen sjovere og mere effektiv med et par bækkenbundskugler.

4) G-punktsorgasmen

G-punktet er et blødt trekantsområde, der ligger gemt ca. 2-4 cm. oppe i kvindens skede. Følger du kønsbenet indvendigt med en finger, kan du mærke punktet, der vender ud mod maven. Det føles lidt nubret som overfladen på en valnød, og popper frem, hvis du hoster eller griner. Dette punkt kræver en kraftig stimulering med pumpebevægelser og kom-her-bevægelser for at nå klimaks. Det er også dette punkt, der stimuleres for at få en sprøjteorgasme.

G-punktets ABC: A, F, O, U  

Har du hørt om a-punktet, f-punktet eller u-punktet? Man har prøvet på at finde flere nydelsespunkter i kvinden, men man har ikke kunnet afgøre det med sikkerhed. Der findes måske flere punkter end G-punktet. Mange forskere mener, at G-punktet er et trekantsområde med en hel masse nervebaner. For eksempel skulle u-punktet være nervebanerne tæt på urinrøret, og derfor skulle det være her, sprøjteorgasmen egentligt kommer fra. Alle punkterne hører altså under G-punktet, og det hele er så tæt forbundet, at det faktisk er svært at sige, hvad der er hvad. Nogle mener endda, at G-punktet faktisk bare er klitorissens nervebaner, der stimuleres indefra. Men ligegyldigt om det er ét punkt eller rigtig mange punkter, kan du i hvert fald få en rigtig lækker orgasme her.

blogindlæg vand sproejt kvindens 12 orgasmer - få dem alle her

5) Sprøjteorgasmen

Sprøjteorgasmer er kendt som den kvindelige ejakulering, og den opnås ved en kraftig stimulering af G-punktet. Nogen kalder den også for vådorgasmen eller springvandsorgasmen, og den er kendetegnet ved, at kvinden bliver meget våd og enten sprøjter en væske ud af vaginaen, eller at der siver en væske ud af vaginaen. Denne orgasme bliver der snakket rigtig meget om, både blandt forskerne og i vennegruppen. Rigtig mange kvinder er i tvivl om, hvorvidt det er tis, man sprøjter ud, eller om orgasmen i virkeligheden bare er, at man tisser under sex.

Vi kan berolige dig med, at man altså ikke tisser under sex. Man kommer derimod rigtig kraftigt, og derfor kommer der en væske ud fra nogle kirtler inde i skeden. Man sprøjter både fra vaginaen og fra urinrøret, og man mener, at ca. 50 % af væsken er urin. Urinen er helt klar og blandet med en masse andet, så det er altså ikke tis i den forstand – det er en kvindelig udløsning.

6) Livmoderhalsorgasmen

Livmoderhalsen kan også stimuleres til en orgasme, men man skal være meget forsigtig her, da området godt kan være ømt. Dette skulle være en meget dyb og kraftfuld orgasme. Har du oplevet, at en partner eller en dildo er trængt for dybt op i dig? På en sådan måde at det gør lidt ondt, men det føles også ret godt? Det er højst sandsynligt, fordi din partner rammer livmoderhalsen. For at opnå denne orgasme kræver det dybe og bløde bevægelser – og husk, at det skal gå langsomt.

orgasme nydelse

Det kan gøres med en penis, men det kræver en stabil, hård rejsning i en lang periode, uden at der kan stødes til, så det kan godt blive lidt svært. Gør du det med en partner, skal de tænke i rotation og massage med penis og ikke så meget i stød og friktion. Man kan mærke orgasmen ved, at livmoderhalsen griber fat om penis og suger sig en smule fast. Alternativt kan du bruge en vibrator eller en dildo.

kvinden 12 orgasmer anal orgasme

7) Analorgasmen

Analorgasmen kaldes også af nogen for a-punktet, men for ikke at blande det sammen med punkterne i g-punkts-området, kalder vi det for analorgasmen. Mange kvinder bliver skræmte over analsex. Mange tænker, at det er beskidt, og de er bange for, at der sker uheld under sex. Vi mener, at sex er en fræk og beskidt affære, og at alle uheldene hører med, men hvis man er bekymret, skal man ikke presse sig selv.

Du kan bruge vores guide, hvis du ønsker at komme i gang med analsex. Der sidder et punkt mellem anus og skeden, der lettest stimuleres med analsex. Det er en intens og meget anderledes orgasme, der ligger i vente her, og den er med sikkerhed det hele værd. Faktisk er anus ret følsom helt ude fra åbningen og ind til analpunktet. Det er dejlig at blive stimuleret i åbningen såvel som via analpenetrering. Der sidder rigtig mange nervebaner heromme, og derfor er et rimjob også så lækkert.

8) Udmundingsorgasmen

Ligesom at anus er følsom, er skedeåbningen også følsom. Rundt i åbningen sidder der også en masse nervebaner, der gør, at det er dejligt at blive stimuleret her. Det er også muligt at få en orgasme her, hvilket er kendt som udmundingsorgasmen. Den opnås bedst ved at blive masseret med en god olie eller glidecreme med fingrene, samtidigt med at klitorissen stimuleres. Oralsex er også en rigtig god måde at opleve en udmundingsorgasme på, og så er det super frækt at kigge på sin partner, der tilfredsstiller en nede mellem benene.

9) Brystvorteorgasmen

Har du hørt, at nogle kvinder kan komme bare ved at blive rørt på brystvorterne? Måske har du læst Fifty Shades of Grey og kan huske, at karakteren Ana får en brystvorteorgasme. Alle bliver vist lidt misundelige på Ana og på den sexede Christian Grey, og den er faktisk god nok. Nogle kvinder kan godt få en brystvorteorgasme. Det, som egentligt er på spil her, er to elementer. Det første er igen, at det er hjernen, der egentligt producerer orgasmer. Derfor kan en stimulering af brystvorterne lede til en orgasme, hvis kvinden er rigtig tændt og synes, det er frækt at blive rørt på brystvorterne.

brystvorte orgasme kvindens 12 orgasmer

Det andet element, der er på spil, er, at kvinder er sådan indrettet, at en stimulering af brystvorterne får underlivet til at trække sig sammen. Det er smart, når vi skal amme, fordi kvindens underliv skal trække sig sammen igen efter en fødsel. Fordi kvinder er sådan indrettet, kan man altså opleve en orgasme ved at blive stimuleret på brystvorterne, fordi underlivet kan trække sig så meget sammen, at man faktisk får en orgasme i underlivet uden at røre ved det – smart ikke?

nydelse kvinde

10) Kombinationsorgasmen

For kvinder er det her vejen til Eldorado, det er Himmerigets port, det er kortet til Atlantis. Kombinationsorgasmer er uden tvivl det, der virker for flest kvinder. Som tidligere sagt er det kun 1 ud af 5 kvinde, som kan få en skedeorgasme uden at blive stimuleret på klitoris. Ligeledes kan sprøjteorgasmen kun opnås ved kraftig stimulering af G-punktet. Kvinders kroppe får ganske enkelt de bedste orgasmer, når de stimuleres flere steder på en gang.

Kombinationsorgasmer er altså, når to eller flere erogene zoner stimuleres samtidigt for så at producere en orgasme. Det fantastiske er, at det bliver meget nemmere at opleve alle 12 orgasmer fra dette blogindlæg, hvis de opleves som kombinationsorgasmer. Den anden kæmpe fordel er, at hver eneste kombinationsorgasme føles forskelligt, og derfor er der nærmere tusindvis af forskellige orgasmer og ikke kun 12. Kvindekroppen er altså ret fantastisk.

11) Multiple orgasmer

En anden type orgasme er, når en kvinde oplever flere orgasmer i træk – de såkaldt multiple orgasms. For nogle kvinder opleves det ved en masse sammentrækninger lige i rap, og for andre er der større mellemrum mellem orgasmerne. Lad os sige, at din partner går ned på dig, så du får en klitorisorgasme, og bagefter penetrerer dig så du får en skedeorgasme – så er det også flere orgasmer i træk. Det skal altså bare være inden for samme sexsession. Nogen oplever, at orgasmerne bliver kraftigere og kraftigere, hvilket gør multiple orgasms ret lækkert. En anden måde er, at man kommer flere gange lige i træk inden for en meget kort tidsperiode. Det kan være flere klitorisorgasmer i træk, hvis man bliver ved med at stimulere punktet. For nogle er alle orgasmerne lige kraftige, og for andre føles det som efterfølger af den første orgasme. Begge dele kan være utroligt tilfredsstillende, så det er bare at eksperimentere med det.

12) Læbeorgasme

Læbeorgasmen hører hovedsageligt til kamasutra og tantra sex.Tanken bag kamasutra er, at kvindens mund er en direkte kanal til og kopi af hendes vagina. Læberne er også følsomme og har ligeledes nervebaner gemt i sig, så det er teknisk set muligt at få en orgasme ved at kysse. Nogle kan også få orgasmer via ørerne, fødderne eller andre erogene zoner. Man har svært ved at lave studier over dette, men det handler nok mest om, at kvinden bliver tændt og derfor laver sammentrækninger i underlivet, der kan udløse en orgasme.

mund nydelse 12 orgasmer

Er nogle orgasmer bedre end andre?

Her fik du vores bud på kvindens 12 orgasmer, og vi håber, du er blevet lidt varm i kinderne og er klar til at prøve dem alle sammen af. Er der så nogle orgasmer, der er bedre end andre? Igen, nydelse er individuel, så du er nødt til at prøve dig frem og finde ud af, hvad din krop bedst kan lide. Der er et flertal af kvinder, der mener, at klitorissen er nemmere. Vi ved også, at den kan være en vigtig medspiller i de andre orgasmer. Både sprøjteorgasmen, skedeorgasmen, g-punktsorgasmen og livmoderhalsorgasmen er kendte for deres meget dybe orgasme, og for nogen er det den bedste følelse. For rigtig mange kvinder er kombinationsorgasmerne det bedste af det bedste, men om du er én af dem, kan kun dig selv og din partner finde ud af. Du kan også bruge vores guide til den bedste orgasme her.