LATEXFRI KONDOMER

Hvis du eller din partner har allergi over for latex, skal du bruge latexfri kondomer. Du kan med fordel bruge latexfri kondomer, selvom du ikke har latexallergi. De er nemlig ekstra tynde. Latexfri kondomer er fremstillet af materialet polyurethan, hvilket er et meget slidstærkt og ekstra fleksibelt materiale. Læs vores kondom guide for mere information om latexfri kondomer. Læs mere

Viser alle 4 resultater


Latexfri kondomer – allergivenlige kondomer

Latexfri kondomer er for nogle en nødvendighed. Mens det for andre blot er en præference. Latexfri kondomer har nemlig særlige egenskaber, der gør nogle mænd, foretrækker dem frem for almindelige kondomer fremstillet af latex. Om latexfri kondomer er det rette for dig, kan jo komme an på en prøve. Du kan nemlig altid bruge de latexfri typer, og se om det føles bedre, end dem du plejer at bruge.

Selvom du ikke har allergi overfor latex, kan du nyde godt af et latexfrit kondom. De er nemlig både tyndere, uden duft og giver bedre beskyttelse mod bakterier. Det kan være særlig vigtigt ved sex under graviditet. Der er altså mange grunde til at vælge de latexfri kondomer frem for andre typer.

Er du allergisk overfor latex?

Hvis du er allergisk overfor latex, er latexfri kondomer selvfølgelig helt nødvendigt. Selvom du har en allergi, er der altså ingen grund til at springe kondomet over. I den almindelige befolkning er latexallergi ikke meget udbredt, men der er dog stadig nogle, der oplever problemer ved at bruge almindelige kondomer af latex. Latex allergi kommer ofte af hyppig kontakt med latex.

Derfor er der også mange, der arbejder som sundhedspersonale, der udvikler allergien. Oplever du gener, kan du i første omgang prøve et latexfrit kondom. Oplever du stadig problemer, kan det være, at det er glidecremen på kondomet, du reagerer mod. Her kan du prøve kondomer uden glidecreme, og se om dette hjælper.

Hvad er latexfri kondomer lavet af?

Latexfri kondomer er lavet af materialet polyurethan. Det er et materiale, som er meget slidstærkt, og som ligesom almindelige kondomer beskytter mod både sexsygdomme og graviditet. Om man foretrækker kondomer af latex eller uden, er en smagssag. Mens det for nogle er nødvendigt at bruge latexfri kondomer, kan andre vælge den type, de synes, fungerer bedst.

Materialet polyurethan er særlig tyndt, og derfor kan kondomer uden latex også være ekstra tynde. Det er en stor fordel for mange mænd, der føler, at deres følsomhed bliver meget nedsat ved brug af almindelige kondomer. Materialet er dog ikke lige så elastisk som latex, hvilket for nogle gør dem mere besværlige at bruge. Men vi kan kun anbefale dig at prøve forskellige slags kondomer, så du selv finder ud af, hvad du foretrækker.

Fordele ved latexfri kondomer

Der er flere fordele ved latexfri kondomer. Materialet som de er lavet af, er ekstra tyndt. Det betyder, at du kan få en nærmest tæt på ingenting følelse, når du bruger det. Det vil sige, at mange oplever, at de slet ikke kan mærke kondomet, og at de dermed bevarer den følsomhed, der ellers kan forsvinde ved brug af almindelige kondomer.

Materialet som kondomer uden latex er lavet af leder ligeledes bedre varme. Denne egenskab er også med til at gøre kondomet mere usynligt. Det vil simpelthen føles mere naturligt, og som om I ikke brugte kondom. Det er ofte denne nøgne følelse, som mange søger, når de er på jagt efter et godt kondom.


Altid godt at have i skuffen

Har du sex med flere forskellige partnere, er det selvfølgelig vigtigt, at du altid bruger kondom. Sex er bare lidt sjovere, når der ikke dukker uventede og uønskede konsekvenser op bagefter. Men de forskellige partnere gør også, at det er en god ide at være forberedt på lidt af hvert. Derfor kan vi kun anbefale, at et latexfrit kondom indgår i din samling af kondomer.

Du ved aldrig, om din kommende partner skulle have en allergi over for latex eller bare foretrække denne type af kondomer. I dette tilfælde ville det vise kæmpe overskud fra din side, at du har sørget for, at du har et kondom til enhver anledning. Så er der heller aldrig nogen grund til ikke at bruge et kondom og dyrke sikker sex hver gang.

Latexfri kondomer og glidecreme

Som ved almindelige kondomer, kan glidecreme være med til at gøre den seksuelle oplevelse endnu bedre. Et kondom kan for nogle gøre penetrering lidt mere besværligt, og det er vigtigt at bruge den rette mængde og ikke mindst den rigtige type af glidecreme. Normalt er oliebaserede glidecreme et totalt no-go, når det kommer til kondomer.

Men med latexfri kondomer kan du faktisk godt bruge glidecreme, der er oliebaseret. Du kan samtidig også stadig bruge de mere brugte vandbaserede og silikonebaserede typer. Der er altså frit valg på alle hyler, når det kommer til latexfri kondomer og glidecreme. Vi kan dog stadig ikke anbefale, at du bruger såkaldte ”hjemmelavede” glidecreme. Vaseline, lotion og madolie er aldrig en god ide at bruge som glidecreme, og kan slet ikke bruges sammen med almindelige kondomer af latex.

Derfor skal du bruge glidecreme

Der er glidecreme på de fleste kondomer, du køber. De gør dem lettere at få på, men også lettere at bruge til penetrerende samleje. Det er dog ikke altid den mængde, der er på fra start af, er nok. Du må endelig ikke være bang for at bruge yderligere glidecreme, da dette blot kan gøre nydelsen større samt sikre en bedre beskyttelse.

Når du bruger glidecreme sammen med dit kondom, sørger du nemlig for at bevare materialets elasticitet, samt fjerner noget af den modstand, der også risikerer at ødelægge kondomet. Dette er ikke ensbetydende med, at du ikke kan bruge kondom uden ekstra glidecreme. Det øger blot sikkerheden, og mindsker risikoen for et revnet kondom.

Ekstra tynde kondomer for større nydelse

Latexfri kondomer er også populære blandt mænd og kvinder, der ikke er allergiske over for latex. Dette hænger ofte sammen med, at disse kondomer også er ekstra tynde. Materialet de er lavet af, er naturligt mere tyndt. Derfor kan kondomet også laves tyndere, og dermed en mere naturlig følelse ved brug. Har du problemer med nedsat følsomhed, når du bruger kondom, kan latexfri kondomer være en mulig løsning.

Selvom kondomet er tyndere, skal du ikke være bekymret for beskyttelsen. Kondomet er naturligvis stadig lige så stærkt og holdbart som et tykkere. Fungerer det latexfrie kondom for dig, kan du altså nyde en øget sensitivitet og dermed mere stimulerende samleje samtidig med, at du passer på dig selv og din partner.


Alle kan bruge latexfri kondomer

Du kan altid bruge latexfri kondomer, hvad end du har allergi eller ej. Derfor kan de være et godt alternativ til de almindelige kondomer. Mange kigger måske slet ikke på kondomer uden latex, hvis de ikke selv er allergiske. Men der er flere fordele at hente ved at bruge de allergivenlige kondomer – både for mænd og kvinder.

Du vil som mand højst sandsynligvis opleve en større følsomhed ved brug af disse kondomer end ved andre. De er nemlig tyndere, samt er mere varmeledende. Dette giver en mere naturlig og intim oplevelse. Denne virkning har naturligvis også en positiv effekt på din partner, hvad end dette er en kvinde eller en mand.

God kvalitet hver gang

Når du handler dine kondomer ved Altertystys.dk, kan du være sikker på god kvalitet hver gang. Vi sørger nemlig for, at vores kondomer lever op til de standarder, som EU's lovgivning dikterer, og derfor giver dig den bedste beskyttelse. Uanset om du vælger latexfri kondomer, kondomer med smag eller andre specielle kondomer. Du kan altid kigge efter CE-mærket på vores kondomer.

Det viser, at produktet er testet og godkendt. Du skal samtidig også huske på, at der ikke findes noget præventionsmiddel, der er virker 100%. Kondomer er dog et virkelig godt bud, og er samtidig det eneste produkt, der beskytter mod sexsygdomme. Et kondom skal bæres ved både vaginalt og analt samleje samt ved oralsex. Så har du gjort dit bedste for at beskytte dig selv og din partner.

Husk at vælge den rigtige størrelse

Når det kommer til at opnå den bedste beskyttelse med kondom, er størrelse meget vigtigt. Den forkerte størrelse kondom kan ikke bare betyde en ubehagelig oplevelse men også en mindsket beskyttelse. Husk derfor at måle din penistørrelse for at finde den rigtige kondomstørrelse. Det er nemlig både nemt og hurtigt. Du skal bruge et målebånd og måle omkredsen af din penis.

Det er nemlig ikke længden, der bestemmer, hvilken kondomstørrelse du skal bruge. Når du har omkredsen af din penis, kan du ud fra denne finde den kondomstørrelse, der matcher. Der kan være forskel på, hvor stramt et kondom sidder alt efter materiale og type. Latexfri kondomer er for eksempel mindre elastisk. Her er det altså vigtigt, at du ikke vælger et, der er for lille, da materialet ikke vil have samme fleksibilitet som et almindeligt kondom med latex.

Sådan finder du din kondomstørrelse

Du finder din korrekte kondomstørrelse ved at måle din penis. Det er omkredsen af penis, du skal måle og ikke længden. Du kan også se længden, på de forskellige kondomer vi har. Har du en mistanke om, at de måske bliver for småt, kan du selvfølgelig måle din penislængde for en sikkerheds skyld.

Når du måler omkredsen, skal du gøre det i erigeret tilstand. Der er nemlig i denne tilstand, du også skal bruge kondomet. Vores latexfri kondomer kommer i en række størrelser, så der er noget at vælge imellem. Sørg for at vælge den størrelse der ligger tættest på din penis omkreds.