Intimbarbering – alt du skal vide

intimbarbering

De fleste kvinder, der barberer sig, kender til de djævelske røde knopper. Seriøst, de er trælse! Og spoiler alert: der findes ikke et quick fix. Ordentlig intimbarbering til kvinder er en langsommelig affære, men det giver til gengæld nogle langt bedre resultater, end hvis du springer over, hvor gærdet er lavest. 

Vi har sammensat en grundig, men overskuelig guide, der tager dig igennem alt, hvad du skal vide om intimbarbering til kvinder.

Her får du både stillet din nysgerrighed i forhold til barberingens historie (Hvis ikke du var nysgerrig før, så er du det nu, ikke?), en guide til den barberingsmetode, der giver det bedste resultat, og inspiration til at vælge en fræk frisure. 

Så skal vi ikke bare kaste os ud i det?

Intimbarbering til kvinder – hvorfor gør vi det? 

Mode kommer og går. Det gælder også intimbarbering. Ja, sjovt nok, ikke? Når det er sagt, er intimbarbering faktisk ikke noget, som er hittet på i det tyvende århundrede. 

blogindlæg kvinde elsker intimbarbering intimbarbering - alt du skal videFaktisk kan intim hårfjerning spores tilbage til hele 3000 år før vores tidslinje. Det er lidt utroligt, ikke? Den gang var det en giftig blanding, der tog sig af jobbet.

Senere, i midten en 1500-tallet, opfordrede man af hygiejniske årsager kvinder til at fjerne kønsbehåringen. Kønsbehåring – eller mangel derpå – eksisterer faktisk på tværs af historien, kontinenter og køn.

Så selvom feminismen lever i bedste velgående, er der fortsat rigtig mange, især unge kvinder, der vælger at fjerne intimhårene. Det kan der være mange årsager til, men den vigtigste af dem er denne: Din krop er netop det – din krop.

Derfor bestemmer du helt selv, hvordan den skal se ud. Mere er der faktisk ikke at sige om det. Måske bort set fra at fordi det er din krop, så skal du også passe godt på den – også når du intimbarberer. Det er her, vores guide til intimbarbering til kvinder kommer ind i billedet. 

Så du skal altså kun vælge at intimbarbere, fordi du selv har lyst til det. Der er ikke nogen særlige fordele ved intimbarbering, og mænd (eller andre kvinder) har ikke noget at skulle have sagt om dit valg af kropsbehåring.

Så lad os lige få aflivet nogle myter om intimbarbering til kvinder:

Tre myter om intimbarbering, som du godt kan holde op med at tro på

 1. Det er mere hygiejnisk: Det er bare på ingen måde sandt. Det føles måske sådan, men faktum er, at de fleste, der er gamle nok til at intimbarbere, også burde være gamle nok til at rengøre sig selv ordentligt – også selvom der sidder lidt hår omkring området. Du har jo ikke problemer med at vaske dit hår på hovedet, vel?
 2. Det giver mere og kraftigere hår: Nope! Det føles bare som om, at hårene er kraftigere, fordi de er hårdere, når de først vokser frem. De bliver hurtigt bløde, men der er de som regel allerede blevet barberet af igen.
 3. Mænd vil have glatbarberede kvinder: Den her er vel hverken sand eller falsk. Nogle mænd foretrækker den ene, nogle noget andet. Du kan ikke vide på forhånd, hvad den person, du hiver med hjem i seng, synes er lækkert. Hvis du er komfortabel med din krop, så vil han eller hun helt sikkert synes, at din udstråling er mere fræk end nogen bestemt kønsbehåring (og hvis det ikke er tilfældet, så er de ikke værd at spilde tid på).

Slip for røde knopper med den rigtige metode

Intimbarbering foregår på et område, der er virkelig sart, og derfor oplever rigtig mange at få irritationer. Faktisk er det ca. halvdelen af kvinder, der intimbarberer, som oplever gener. Når nu intimbarbering handler om at gøre det, der føles rigtigt for din krop, så er det jo træls, hvis det giver gener. 

Derfor har vi sammensat til guide til, hvordan du helt konkret griber foretagendet an. Vores guide er målrettet intimbarbering til kvinder, så du kan få det bedste resultat og forhåbentlig blive helt fri for irritationer. 

De fleste kvinder vælger skraberen, når hårene skal væk. Det er den mest kortsigtede løsning, men den er smertefri og let. Måske for let. For mange springer nogle vigtige trin over, når der skal intimbarberes. De går nemlig direkte til hårfjerningen. 

Hov, vent? Skal man gøre noget før, man begynder at fjerne hårene? Ja… ja, det skal man. I hvert fald hvis du vil slippe for røde knopper.

Det er nemlig, når du ikke følger proceduren, at du kan opleve, at de røde djævle dukker op. Årsagen er blandt andet, at der opstår småinfektioner, fordi din hud bliver irriteret, og derfor er mere modtagelig overfor bakterier.

Sådan opnår du det bedste resultat med din intimbarbering

 1. Start med saksen: Det er hårdt for huden at blive barberet, så undgå at køre alt for mange gange over din sarte hud med en skraber. Så hvis det er første gang, du skal i gang med intimbarbering, eller hvis du har holdt en pause i en rum tid, så start med at trimme hårene med en saks.
 2. På med det varme vand: Start med at blødgøre hårene med varmt vand. Det åbner også porerne, så du får et glattere resultat.
 3. Vær gavmild med smørelsen: Barberskum er ikke kun et salgstrick for at få dig til at bruge flere penge. Der er faktisk en mening med det. Jo mere du påfører, jo bedre bliver resultatet.
 4. Brug et rent blad: Røde knopper kommer af bakterier. Sørg derfor altid for at bruge et rent blad, og husk også at skifte blad jævnligt, så din skraber også altid er skarp.
 5. Barber med hårene: I hvert fald i første omgang. Hvis du ikke synes, at det bliver tæt nok, kan du afslutte med at barbere mod hårene.
 6. Stræk huden ud: Barber på udstukket hud, så undgår du lettere sår. 

Selvom du nu er færdig med selve barberingen, er der stadig nogle trin endnu, for at du kan sikre dig det perfekte resultat af din intimbarbering.

 1.  

7. Efterlad området rent: Sørg for at skylle godt efter, når du er færdig med at barbere. Brug evt. en mild sæbe til intimbarbering. Rigtig mange sjusker med den efterfølgende rengøring, hvilket efterlader sæbe- og skumrester, der kan irritere huden.

8. Brug en mild fugtighedscreme: Din hud har været igennem en hård omgang. Plej den med en mild creme, eventuelt med noget Aloe Vera i.

9. Hold dig fra stramme og syntetiske trusser: Find din indre mormor frem og hop i dine bedste bomuldstrusser umiddelbart efter barbering.

10. Lad være med at barbere dig for tit: Selvom du måske drages mod skraberen, når dine hår begynder at gro ud igen, så stop dig selv. Du mindsker nemlig risikoen for irritation, hvis du lader nogle dage gå imellem barbering.

kvinde-intimbarbering

Pift intimbarberingen op med en fræk frisure

Når du er begyndt at opnå gode resultater med din intimbarbering, kan du jo begynde at overveje, om du skal kaste dig ud i et nyt look, som kun du – og nogle udvalgte heldige mænd eller kvinder – får at se. Ligesom lækkert lingeri kan give dig et selvtillidsboost, så kan der også være noget lækkert ved at give din intimbarbering lidt personlighed. 

Vi ser alle forskellige ud, og Gud ske tak og lov for det. Det er så kedeligt, når vi alle er ens. Derfor er det sjoveste ved intimbarbering, at du kan lege med forskellige udtryk. 

Du kan jo kaste dig ud i at få noget, der bogstavelig talt er en fræk frisure. Det er kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan det kan se ud ved intimbarbering. Men derfor kan du lige få et overblik over nogle evergreens, når det kommer til intimbarbering til kvinder: 

 • Helt glasbarberet: Der er en grund til, at den helt skrabede udgave bliver ved med at være et hit. Den er let at holde, og mange kvinder foretrækker det simple look. 
 • Landingsstriben: Denne kan findes både i en bred og en smal udgave. Her barberer du næsten alt hår væk, men efterlader en trimmet, lodret stribe hår. 
 • Hjerte: Du kan faktisk købe produkter, der hjælper dig til at forme et sødt hjerte. Så kan du virkelig gemme på en fræk overraskelse under tøjet. 
 • Trimmet bikinilinje: Hårfjerning er ikke alt eller intet. Du kan også vælge blot at fjerne hår rundt om bikinilinjen. Det vil sige, at du faktisk kun fjerner det hår, der ville strikke ud over kanten af en bikini og eventuelt holder resten af området let trimmet.

Skal du vælge barbermaskine eller skraber? 

Lige som en afrunding tager vi lige snakken om barbermaskine vs. skraber. For hvad er egentlig bedst? 

Fordelen ved en barbermaskine

En barbermaskine er et rigtig godt valg til dig, der netop ikke orker de mange trin i processen mod en perfekt intimbarbering. Moderne barbermaskiner er meget skånsomme mod huden, fordi bladene ikke rammer din hud direkte. Det betyder, at du ikke får snitsår, som du gør med skraber. 

En god maskine kan dog være dyr. Til gengæld kan du spare en del, hvis du husker at rengøre den jævnligt. Du får et bedre resultat af din barbering, men en anden fordel er også, at bladet ikke skal skiftes så ofte, hvis du passer ordentligt på din maskine.

Fordelen ved skraber

Skrabere er ikke så dyre som maskiner. Derfor kan der være mange, der lettere kan overskue at investere i det her analoge hårfjerningsprodukt. Så skal du blot være særligt opmærksom på at bruge et rent blad, når du intimbarberer dig. Husk også at skifte blad jævnligt.