Guide – sådan vælger du det rigtige anal legetøj

find det rigtige anal legetøj

Det kan være svært at finde frem til det rigtige anal legetøj. Der findes utrolig meget forskelligt, og hvor skal du overhovedet starte din søgen? Det og meget mere giver vi dig svar på her i vores komplette guide til anal sexlegetøj. Vi gennemgår de forskellige typer af sexlegetøj til anal stimulering og giver dig gode råd til at indsnævre din søgning.

Der er nemlig ikke ét rigtigt svar på, hvad det rigtige anal legetøj er. Det kommer fuldstændig an på, hvem du er, hvad dine ønsker er, samt hvilke erfaringer du allerede har med sexlegetøj. I vores guide kommer vi altså med vejledning og gode råd til, hvad der kan have indflydelse på det rigtige valg for dig. Vi giver dig naturligvis også inspiration til noget af vores mest populære anal sexlegetøj, så du får et konkret sted at starte din søgning.

Find det rigtige anal sexlegetøj til dig

At finde det rigtige anal legetøj til dig handler om at du bliver afklaret med dine præferencer, erfaringer og ønsker. Måske har du allerede en del erfaring med sexlegetøj, eller måske er dette dit første sexlegetøj overhovedet. Uanset hvad kan du finde anal sexlegetøj, der passer til dig og dit erfaringsniveau.

Læs med og find ud af, hvordan du kan blive mere afklaret om, hvad det er, du søger. Det er nemlig alt for bredt blot at kigge efter et sexlegetøj til anal stimulering. Der findes mange forskellige typer af anal sexlegetøj – og der vil helt sikkert være noget, der tiltrækker dig mere end andet.

Gør din søgning nemmere

Det første, du kan gøre for at gøre det nemmere at finde det rigtige anal legetøj, er at indsnævre din søgning. Er det for eksempel en anal dildo, du er på udkig efter? Eller skal det være en vibrator til prostata? Er du endnu ikke der, hvor du kan svare på disse spørgsmål, kan du overveje nogle lidt bredere og generelle spørgsmål om, hvad dit sexlegetøj skal eller ikke skal være:

  • Skal dit sexlegetøj have vibrationer?
  • Skal det give en realistisk stimulering?
  • Ønsker du at udfordre dig selv med noget større?
  • Eller går du hellere efter noget, der ikke bliver for stort?

Kan du svare klart ja eller nej til nogle af disse spørgsmål, er du allerede et skridt nærmere at finde det rigtige anal legetøj. Det vil nemlig give dig en idé om, hvorvidt det er en realistisk anal dildo, du er på udkig efter, eller om det måske mere er en vibrerende butt plug, der er noget for dig.

Sikker anal leg med sexlegetøj

Der er rigtig meget sexlegetøj, der kan bruges analt. Det er dog vigtigt, at du ikke bare bruger den vibrator, du har liggende derhjemme. Det er nemlig ikke sikkert, at den har en stopper. En stopper er en bred bund på sexlegetøjet, der gør, at det ikke ryger helt ind, når det bruges analt. Anus har nemlig evnen til nærmest at suge det indførte sexlegetøj til sig. En stopper gør, at sexlegetøjet ikke lige pludselig ryger helt op. Stopperen kan for eksempel være sugekoppen på en dildo eller et håndtag på en anal plug.

Typer af anal sexlegetøj

Sexlegetøj til anal stimulering er som sagt mange ting. Dildoer, anal kæder, butt plugs og meget andet kan alt sammen bruges, og det er altså op til dig, hvilken der er den rigtige løsning for dig. Det meste anal legetøj kommer i varierende størrelser. Det vil sige, at du kan få en dildo, der er smal og derfor begyndervenlig, såvel som du kan få en stor buttplug, der altså mere er for den erfarne. Størrelsen har naturligvis stor betydning, når det kommer til anal stimulering. Det er generelt bedre at vælge noget, der er lidt for småt end alt for stort. Sidstnævnte kan give en ubehagelig oplevelse og i værste fald afskrække dig fra at udforske videre med anal sexlegetøj. Sørg for at starte stille og roligt ud. Du kan altid øge intensiteten med sexlegetøj med en større diameter eller vibrationer efterfølgende.

Buttplugs eller anal plugs

En klassiker, og hvad mange nok forbinder med anal sexlegetøj, er buttplugs eller anal plugs. Det er egentlig lige meget, hvad du kalder det – det er præcis den samme ting. Det gode ved anal plugs er, at de kommer i mange forskellige størrelser, former og materialer. Foretrækker du blød silikone eller måske det lidt tungere metal? Finder du frem til en favorit model, er der gode chancer for, at du kan finde det samme design i både small, medium og large. På den måde kan din buttplug blive ved med at være stimulerende og spændende.

bootie medium plug
Find den her!

Bootie anal plug fra Fun Factory

En af vores mest populære anal plugs er Bootie fra Fun Factory. Pluggen er særlig god på grund af dens udformning. Hovedet har en god størrelse og er samtidig vinklet, så det rammer G-punktet eller prostata. Som mange andre anal plugs fås Bootie også i tre størrelser. Er du helt ny, kan du med fordel starte med small. Er du lidt mere erfaren, kan du tage en medium, og er du klar til en endnu mere fyldig oplevelse, kan du vælge large. De har alle det samme design, så det er blot en længere og bredere plug, du får, når du går op i størrelse. Alle Bootie anal plugs er fremstillet af medicinsk silikone, der ikke bare er et kvalitetsmateriale, som er allergivenligt og holdbart. Det giver også pluggen en utrolig blød og glat overflade.

Prostata vibrator

Navnet på dette anal sexlegetøj siger det meste. Det er en vibrator designet til at stimulere prostata. Prostataen er også kendt som mandens G-punkt. Ligesom kvindens G-punkt kan mandens prostata stimuleres, hvilket kan resultere i en dybere, længerevarende og generelt mere intens orgasme. Hvis du er på udkig efter en prostataorgasme, er det altså en prostata vibrator, du skal have fat i. De findes i mange forskellige designs, men er alle lavet med det samme formål. Ofte stimulerer de to punkter, nemlig prostata og mellemkødet. Mellemkødet er endnu en erogen zone, der med god grund kan stimuleres sammen med prostata. Husk at kigge efter vibratorens diameter. De fås i forskellige størrelser, og du kan derfor finde en, der passer til dig, uanset om du er nybegynder eller mere erfaren.

lelo bruno prostata vibrator
Find den her!

Bruno prostata vibrator fra LELO

Prostata vibratoren over dem alle må være denne fra det svenske luksusmærke LELO. Prostata vibratoren Bruno er en af vores bedst sælgende – det må altså betyde, at designet rammer rigtigt ved mange mænd. Dertil får du et sexlegetøj af højeste kvalitet fremstillet af medicinsk silikone. Vibratoren er udstyret med to motorer – en, der sidder ved prostata og en, der er placeret ved mellemkødet. Du får altså vibrationernes fulde styrke at mærke både indvendigt og udvendigt. Du kan også vælge at opgradere til Hugo modellen. Her får du næsten det samme design, blot med nogle små variationer i længden og diameteren. Men bedst af alt får du den smarte SenseMotion fjernbetjening med. Med den kan du eller din partner styre vibrationerne ved at bevæge fjernbetjeningen. Det gør legen meget mere intuitiv og giver dig mulighed for at få præcis den stimulering, du har brug for, når du har brug for den.

Anal dildo

En anal dildo er nok det mest varierede stykke anal sexlegetøj. Ligesom dildoer, der kun er lavet til vaginal penetrering, findes anal dildoer i et utal af størrelser, designs og farver. Her er der altså rigtig meget at vælge imellem. Synes du, det lyder lidt uoverskueligt, så gå tilbage til vores spørgsmål, som du kan stille dig selv for at gøre din søgning nemmere. Er det for eksempel en realistisk dildo, du er ude efter? Eller måske må den slet ikke være realistisk? Størrelsen er naturligvis også vigtig, når det kommer til en dildo. Er du mindre erfaren, er det vigtigt, at du ikke vælger en dildo med en for stor diameter. En diameter på ca. 3 cm er for de fleste et godt sted at starte. Jo mere erfaren du bliver, jo mere kan du også udforske andre stimulerende kvaliteter og størrelser.

fun factory bouncer dildo med sugekop
Find den her!

Bounce dildo fra Fun Factory

Denne dildo er faktisk ret unik. Bounce fra Fun Factory har nemlig bevægelig kugler inden i – hele tre styks for at det ikke skal være løgn. Kuglerne bevæger sig, idet du bevæger dildoen, og de giver dermed en uforudsigelig og unik stimulering. Denne stimulering er meget mere naturlig og organisk, end du kender det fra vibrationer. Idet kuglerne følger dine bevægelser, vil de også naturligt blive mere intense, jo mere du bevæger dig eller bevæger dildoen. Den har en diameter på maksimalt 4 cm, hvilket gør den til en anal dildo for den let øvede. Dildoen kan bruges til anal stimulering, fordi den har en sugekop i bunden, der fungerer som en stopper. Denne sugekop gør det også muligt at fastsætte dildoen på enhver jævn overflade. Det kan være særlig gavnligt, hvis du skal lege alene eller vil prøve den i nye stillinger.

Anal vibrator

Anal vibratorer kan være mange ting. De har dog alle det til fælles, at de vibrerer. Ofte vil det være en butt plug med vibrator eller måske en vibrerende dildo. Prostata vibratorer er også en form for anal vibrator. Ønsker du, at dit anal sexlegetøj skal kunne vibrere, er der altså muligheder nok. Med vibrationer øger du intensiteten og kan få endnu mere nydelse ud af din anal leg. For mange er følelsen af at blive fyldt ud analt pirrende, men det er for de færreste nok til, at de opnår en orgasme. Det kan derfor være nødvendigt at tilføje nogle vibrationer, hvis du ønsker at komme ved anal stimulering. Det gode ved en anal vibrator er, at det er helt op til dig, hvornår du vil bruge den med vibrationer, og hvornår du blot vil nyde den pirrende fylde.

fifty shades of grey vibrerende butt plug sort
Find den her!

Vibrerende buttplug fra Fifty Shades of Grey

Et godt sted at starte, hvis du er på jagt efter et vibrerende anal sexlegetøj, er denne butt plug med vibrator fra Fifty Shades of Grey. Den vibrerende anal plug har en begyndervenlig størrelse, der derfor er et virkelig godt førstegangskøb, hvis du skal prøve anal stimulering. Du kan nemlig altid begynde med at bruge pluggen uden vibrationer. Når du føler dig komfortabel med fylden, kan du tænde for vibrationerne. Den er udstyret med syv vibrationsmønstre og tre hastigheder. Du kan altså justere styrken, så du får den stimulering, du synes bedst om. Pluggen har en knap i bunden, hvorfra du skifter mellem de forskellige indstillinger. Det er altså nemt at komme til, selvom pluggen er i brug. Du kan naturligvis også finde vibrerende plugs med fjernbetjening til, hvis du foretrækker dette.

Anal kæde

En anal kæde er et virkelig godt begynder sexlegetøj, når det kommer til anal stimulering. En anal kæde er en fleksibel kæde, ofte fremstillet af silikone, som har forskellige størrelser kugler. Kuglerne starter oftest i det helt små og bliver så større, jo længere op ad kæden du går. Det betyder, at du stille og roligt kan vænne dig til en mere fyldig stimulering. Indfør en kugle ad gangen og væn dig til fornemmelsen, inden du fortsætter. En anal kæde giver en pirrende fornemmelse. Den er særlig fantastisk, hvis den hives hurtigt ud, lige idet du får en orgasme. Du kan trygt vælge dette som dit første anal legetøj, hvis du ikke ønsker en alt for fyldig stimulering til at starte med.

satisfyer booty call plugs sæt i sort
Find den her!

Booty Call fra Satisfyer

Med dette produkt fra Satisfyer får du ikke bare én, men hele tre anal kæder. Det giver dig altså dobbelt så meget sjov. Kæderne har hver sit design, men fungerer som de fleste anal kæder. Deres kugler starter nemlig med en lille diameter og bliver herefter større og større, jo dybere de penetrer. Analkæderne er fremstillet af medicinsk silikone og har derfor en dejlig blød og glat overflade. Kæderne er dertil meget fleksible, så de føles behagelige at bruge.

Anal sæt

Er du helt ny, når det kommer til anal stimulering med sexlegetøj, kan det være en god idé med et anal sæt. I et sæt får du flere forskellige stykker sexlegetøj samt andet tilbehør til din analleg. På den måde kan du for alvor eksperimentere og udforske. Det kan gøre dig klogere på, hvad der er det rigtige anal legetøj for dig. Når du har lidt mere erfaring, kan du måske bedre vide, om du er til anal sexlegetøj med eller uden vibrationer. Jo mere du ved, hvad du kan lide, jo mere kan du også investere i et godt kvalitetssexlegetøj, der opfylder alle dine ønsker, og som du kan nyde i mange år fremover. Du kan også finde anal sæt, der har for eksempel butt plugs i forskellige størrelser. På den måde kan du nemt finde ud af, hvilken størrelse der er den rigtige for dig.

fifty shades of grey pleasure overload anal starter kit
Find den her!

Anal sæt fra Fifty Shades of Grey

Dette anal sæt fra Fifty Shades of Grey er den perfekte starter pakke. Her får du stort set alt, hvad du skal bruge for at komme godt i gang med anal stimulering. Sættet indeholder en anal douche til anal rengøring inden stimulering, en anal plug uden vibrationer og en med samt en anal kæde.

Du får altså mulighed for at prøve forskellige slags anal sexlegetøj samt eksperimentere med vibrationer. Alt i sættet er naturligvis fremstillet af medicinsk silikone, så du får et produkt, der er hudvenligt, holdbart og silkeblødt. Et anal sæt som dette er perfekt, hvad end du skal eksperimentere alene eller sammen med en partner. Er I to, er der dog nok til, at I begge kan opleve anal stimulering på samme tid.

Få den bedste oplevelse med det rigtige anal legetøj

Her til sidst vil vi komme med nogle gode råd til, hvordan du får den bedste oplevelse med det rigtige anal legetøj, som du forhåbentlig er kommet et skridt nærmere med denne anal sexlegetøj guide. Der er nemlig et par ting, du kan gøre for at gøre hele oplevelsen endnu bedre. Husker du en god anal rengøring inden leg og selvfølgelig den rigtige glidecreme, er du langt i forhold til at kunne opleve den fulde nydelse ved anal stimulering.

Føl dig klar med anal rengøring

Mange, der skal eksperimentere med anal leg for første gang, kan være nervøse for uheld eller lugt. Det er dog helt naturligt, og nogle er også helt afslappet om det. Hvis det forhindrer dig i at slappe af og nyde oplevelsen, kan du dog meget nemt gøre dig selv ren inden. Ved at bruge en anal douche kan du rense ud og på den måde sørge for, at du føler dig ren og klar.

En anal douche er ofte designet med en blød bold, der fyldes vand i og et mundstykke, der indføres analt. Sørg for, at vandet ikke er for varmt eller for koldt. Når du har sprøjtet vandet op, tømmer du det ud i toilettet. Gentag processen, indtil at vandet, der kommer ud, ser rent ud. Det anbefales, at du udfører din anal rengøring ca. en time, inden du går i gang med anal stimulering. På den måde giver du området tid til at komme sig. Det anbefales ligeledes, at du ikke udfører anal rengøring mere end én gang om ugen. Endetarmen indeholder naturlige bakterier og slimhinder. Ved for hyppig rengøring kan du irritere og udtørre slimhinderne og fjerne de naturlige bakterier, hvilket kan medføre gener.

Hold en god hygiejne

For at holde en god hygiejne er det naturligvis vigtigt, at du gør dit sexlegetøj rent efter brug. Det meste sexlegetøj er vandtæt, hvorfor det er meget nemt at gøre rent. Sørg for at tjekke efter, om dit sexlegetøj er vandtæt. Hvis det er, kan du blot skylle det grundigt i varmt vand og bruge en rengøringsspray lavet specielt til brug på sexlegetøj. På den måde er du sikker på, at alle bakterier er fjernet fra sexlegetøjets overflade. Hvis du deler sexlegetøj med en partner, er det også vigtigt, at det rengøres imellem brug. Har du netop brugt en anal plug, skal den altså rengøres, inden din partner kan bruge den. Det samme er naturligvis tilfældet, hvis I har en dildo, der bruges både analt og vaginalt. Dildoen kan sagtens bruges analt, lige efter den er blevet brugt vaginalt – men ikke omvendt. Det vil overføre bakterier til vagina, der kan medføre infektioner. Husk derfor en god hygiejne, når det kommer til brug af sexlegetøj, hvad end du bruger det alene eller sammen med en partner.

Find den rigtige glidecreme

Når du har sagt anal stimulering, har du også sagt glidecreme. De to ting hænger simpelthen sammen. Anus skaber ikke nogen naturlig smørelse, og det er altså nødvendigt at tilføre noget for at få en god og behagelig oplevelse med analleg. Det er ligeledes vigtigt, at du bruger den rigtige glidecreme. Det meste sexlegetøj er i dag lavet af silikone eller et silikonelignende materiale som PVC eller TPE/TPR. Disse materialer kan kun bruges sammen med en vandbaseret glidecreme, da de ikke tåler andet.

En vandbaseret glidecreme bliver naturligt absorberet af huden og vil derfor også tørre ind efter noget tid. Derfor er det også vigtigt, at du bruger en vandbaseret anal glidecreme. Den er nemlig udviklet specielt til anal brug og vil have et længerevarende og optimeret glid. Du kan også finde anal glidecremer, der har plejende og fugtgivende ingredienser, hvilket kan være en god idé til den følsomme hud ved anus. Det er kun, hvis du bruger anal sexlegetøj af glas eller metal, at du kan bruge en silikonebaseret glidecreme. Vi anbefaler naturligvis også, at du bruger silikonebaseret glidecreme, hvis du dyrker analsex med en partner.