Guide – Sådan vælger du den rigtige vibrator

sådan vælger du den rigtige vibrator guide coverbillede

En vibrator kan være mange ting – den kan stimulere stort set enhver erogen zone hos både mænd og kvinder og kommer derfor også i et utal af faconer med mindst lige så mange spændende funktioner. At finde den rigtige vibrator kan altså være lidt af en opgave. Vi har dog gjort alt, hvad vi kan, for at gøre det hele lidt nemmere med denne vibratorguide. Her kan du ikke bare blive klogere på, hvilke forskellige slags der findes, men måske også hvilken der er den rigtige vibrator for dig. Det kan nemlig både komme an på, hvem du er, og hvad du skal bruge den til. Læs med og bliv klogere på en vibrerende verden.

Find den rigtige vibrator til dig

At finde den vibrator, der er rigtig for dig, kommer ofte an på, hvem du er, og hvordan du gerne vil bruge den. Nogle er for eksempel til udvendig stimulering, mens andre er til indvendig stimulering – du kan selvfølgelig også få vibratorer, der kan begge dele. De fleste kan bruges af både mænd, kvinder og par, men der er naturligvis også nogle, der er designet mere specifikt til en af disse grupper. Du kan også indsnævre din søgning ved at overveje, om din vibrator skal nydes alene eller sammen med en partner. En lille vibrator er for eksempel nemmere at bruge under samleje end en større. Skal du derimod bruge den alene, kan du vælge præcis den størrelse, du synes, og endda gå efter både udvendig og indvendig stimulering.

Sådan gør du din søgning nemmere

Du kan gøre din søgning efter den rigtige vibrator nemmere ved at stille dig selv nogle spørgsmål. Det kan nemlig hjælpe dig med at indsnævre søgningen og gøre det klart for dig selv, hvad der faktisk er vigtigt for dig. Du kan blandt andet spørge dig selv:

  • Skal den være lille og diskret? Eller stor og nem at håndtere?
  • Har du en præference i forhold til, om vibratoren er batteridrevet eller genopladelig?
  • Ønsker du udvendig eller indvendig stimulering? Eller begge dele?
  • Skal den være særlig begyndervenlig? Eller måske ekstra kraftig?
  • Er det vigtigt for dig, at din vibrator er vandtæt? Eller er en stænktæt nok?
  • Skal du bruge den til onani, eller skal den også kunne bruges sammen med en partner?

Er der nogle af disse spørgsmål, du kan besvare klart og tydelig, kan du med fordel lade det være udgangspunktet for din søgning. Hvis det for eksempel er meget vigtigt for dig, at din vibrator er diskret og lille i størrelsen, så gå efter det. Så kan du altid se, hvad de produkter, som du finder, ellers kan.

Hvordan skal din vibrator stimulere?

Det er nok det vigtigste spørgsmål. En vibrator vil ofte kunne stimulere flere punkter, men vil også som udgangspunkt være designet til et bestemt formål. Det kunne for eksempel være en klitoris- eller en G-punktsvibrator. Måske ønsker du en, der udelukkende fokuserer på penis eller prostata? Det kan også være, at du ønsker, at flere punkter bliver stimuleret på samme tid? I så fald er det en rabbit vibrator eller en prostata vibrator med et udvendigt vibratorstykke, du skal have fat i. En anden måde, at besvare spørgsmålet på, er at overveje, hvilken form for stimulering vibratoren skal have. Vibrationerne er naturligvis en selvfølge, men skal de være ekstra kraftige, eller vil du gerne have mange indstillinger at vælge i mellem? Derudover kan du også tænke over, om du udelukkende ønsker udvendig stimulering, eller om du også ønsker en stimulerende fylde.

guide vibrator form

Hvilken form skal din vibrator have?

Formen kan have indflydelse på, hvilken stimulering vibratoren kan give. En G-punkts- eller prostatavibrator vil for det meste have en buet form. Denne form gør det nemt at ramme det følsomme område og stimulere det. Du kan derfor altid gå efter denne udformning, hvis du ønsker at stimulere G-punktet eller prostata. Ønsker du udelukkende en udvendig stimulering, kan du med fordel gå efter bløde og organiske former. Det kan også være en fordel, hvis vibratoren er udformet efter kroppens form som for eksempel en lay-on vibrator. En lay-on vibrator vil ofte være designet, så du blot kan lægge den op ad det ønskede område, hvorefter den vil fordele vibrationerne udover det hele.

Andre egenskaber, din vibrator kan have

Udover form og funktion er der også andre ting, der kan hjælpe dig med at indskrænke din søgning efter den rigtige vibrator. Der kan nemlig være andre egenskaber, som er vigtige for dig. De fleste vibratorer i dag er genopladelige, men der findes også nogle, der er batteridrevede. Skal de være ekstra stærke, kan du endda få nogle med ledning. De har alle deres egne fordele, og det kan være, der er en løsning, der passer bedre til dig end de andre.

Meget sexlegetøj i dag er også vandtæt. Det betyder, at du kan bruge det i badet, og at det kan tåle at komme helt under vand. Noget sexlegetøj er dog også blot stænktæt. Det betyder, at det kan tåle at få vand på sig, men ikke for meget, og det kan derfor heller ikke tåle at blive sænket ned i vand. Er en vandtæt vibrator vigtig for dig, eller kan du fint klare dig med en, der er stænktæt?

Batteridrevet eller genopladelig?

De fleste vibratorer i dag er genopladelige. Det vil sige, at du får et opladerkabel med, når du køber vibratoren. Hvor ofte, den skal oplades, kan variere meget. Det kommer både an på, hvor godt batteriet er, samt hvor meget du bruger den. Nogle vibratorer lyser eller blinker, hvis de er ved at løbe tør for strøm. En af de helt store fordele ved en genopladelig vibrator er, at du aldrig skal bekymre dig om at have nok batterier liggende klar. Du kan til gengæld sørge for at holde din vibrator ladet, så den altid er klar, når du er det. En ulempe er selvfølgelig, at hvis den skulle være løbet tør, ja, så må du vente, til den er ladet igen.

Der findes stadig batteridrevede vibratorer, og der er endda kommet nye modeller til. Nogle foretrækker nemlig denne type. Her skal du ikke huske at oplade din vibrator. Er den løbet tør for strøm, skifter du blot batterierne, og så er den klar igen med det samme. Det kræver naturligvis, at du altid har de rigtige batterier liggende. Hvad du foretrækker, er helt op til dig. Du kan få mange forskellige vibratorer, der er både genopladelige og batteridrevede.

Vandtæt eller stænktæt?

Der er også flere grunde til at overveje, om du foretrækker en vandtæt vibrator, eller om du kan klare dig med en, der er stænktæt. Størstedelen af vibratorer er i dag vandtætte. Det er der nemlig flere fordele ved. En vandtæt vibrator kan tages med i badet. Det vil sige, at du kan nyde de pirrende vibratorer, når du forkæler dig selv med et afslappende karbad, eller når du står under bruseren. Men det har faktisk også en praktisk funktion. Med en vandtæt vibrator kan du gøre dit sexlegetøj grundigt rent meget nemt. Du kan nemlig skylle det godt af under vand uden nogle bekymringer. Er din vibrator blot stænktæt, kan du ikke tage den med i badet. Du skal ligeledes gøre den ren med en våd klud i stedet for at vaske den direkte under hanen. Hvis dette ikke har den store betydning for dig, kan du være helt ligeglad, om din vibrator er vandtæt eller ej.

vibrator guide forskellige vibratorer

De forskellige typer af vibratorer

I det følgende kan du læse mere om de forskellige typer, der findes til både kvinder, mænd og par. Vibrationer kan som sagt nydes, hvor som helst du ønsker det. Lad dig derfor ikke stoppe af, at en klitorisvibrator har ordet klitoris i sig. Den kan lige så vel nydes på mellemkødet, penis eller brystvorter. Det er altså helt op til dig, hvilken du bedst kan lide, og som du synes bedst lever op til dine ønsker og behov.

Magic Wand vibrator

Magic wand vibratoren er en klassiker. Den kom frem i 1970’erne som et massageapparat. Der gik dog ikke længe, før kvinderne fandt ud af, at de kraftige vibrationer kunne bruges til andet end ømme rygmuskler. Siden da er magic wand vibratoren blevet en af de mest populære typer af vibratorer. Den er kendetegnet ved sit store og fleksible massagehoved samt lange håndtag. Vibratoren er derfor meget komfortabel at bruge, da du ikke skal gøre meget for at mærke de stærke vibrationer. Den er også det helt rigtige valg, hvis du vil have ekstra kraftig stimulering. Nogle magic wands kommer med ledning, hvilket vil sige, at du får en virkelig stærk motor, der kan blive ved og ved, så længe du har brug for det. De fås i dag i mange forskellige designs, og særligt størrelsen kan variere. Den originale magic wand er meget stor, men du kan også få mindre og mere praktiske modeller i dag. Særligt vores magic wand fra LELO og Satisfyer er et stort hit.

Magic wand vibratorer

G-punktsvibrator

En G-punktsvibrator er, som navnet indikerer, designet til at stimulere G-punktet. Men faktisk snyder navnet lidt. Den kan nemlig også ofte bruges til stimulering af prostata. Uanset om du skal stimulere G-punktet eller prostata, har du nemlig brug for den buede form, som en G-punktsvibrator har. Ofte vil denne type vibrator også have et lidt større hoved, som gør det nemmere at ramme det følsomme punkt. Udover den let buede form kan en G-punktsvibrator se ud på mange måder. Den kan have et helt glat skaft, eller den kan være med riller for at gøre hele oplevelsen endnu mere pirrende. Her kan du også vælge mellem forskellige størrelser, men de fleste er i en størrelse, hvor også den mere uerfarne bruger kan være med.

G-punktsvibratorer

Klitorisvibrator

En klitorisvibrator er nok der, de fleste kvinder starter, når de skal finde deres første vibrator eller måske deres allerførste sexlegetøj. Det er nemlig svært at gå galt i byen med denne type. Dertil kan du finde dem i et utal af designs. De har dog for det meste det til fælles, at de ikke er særligt store. Den lille bullet vibrator er et eksempel på en helt almindelig og ligetil klitorisvibrator. Den simple vibrator har ofte kun en eller få indstillinger og kan give præcis stimulering. Der findes dog også større klitorisvibratorer, der for eksempel kan have bløde silikonetunger, som vibrerer. Det er også under kategorien klitorisvibrator, at du finder de skønne lay-on modeller, der er formet, så de blot kan lægges op ad det ønskede område. En klitorisvibrator kan som oftest nydes mange andre steder end klitoris. De vil også gøre det godt på mellemkødet, testikler, brystvorter eller andre erogene zoner.

klitorisvibratorer

Penisvibrator

En penisvibrator stimulerer penis med vibrationer. De er ofte udformet på en måde, så de kan omkranse penis og føres op og ned. Disse vibratorer har mange anvendelsesmuligheder, da de naturligvis også kan bruges på testikler og mellemkød. De kan ligeledes være perfekte at bruge sammen med en partner. Her vil vibrationerne nemlig også kunne komme din partner til gode. Du kan dog også få modeller, hvor vibratoren blot skal placeres over penis, hvorefter du ikke skal gøre andet end at læne dig tilbage og nyde. Vibrationer bliver i højere grad inkorporeret i sexlegetøj til mænd. Derfor kan du også finde flere velkendte masturbatorer med en vibrationsfunktion. Særligt tyske Fun Factory har skabt flere slags penisvibratorer, der alle lever op til deres høje standard.

Penisvibratorer

Parvibrator

En vibrator til par kan selvfølgelig være mange ting – faktisk kan alle vibratorer bruges af par. Men der er dog modeller, der faktisk kaldes parvibratorer. De kaldes C-formede vibratorer, der er designet til at blive brugt under samleje mellem en mand og kvinde. Formen gør, at den kan bæres af kvinden, og samtidig giver plads til, at manden kan trænge ind. Vibratoren stimulerer derfor både klitoris og G-punktet. Særligt når manden trænger ind, vil det indvendige stykke skubbes op mod G-punktet. Manden vil ligeledes kunne nyde vibrationerne fra det indvendige stykke og samtidig opleve en mere stram fornemmelse ved penetrering. Parvibratorer findes i mange udgaver, men de har som udgangspunkt alle det samme C-formede design. Du kan få dem både med og uden fjernbetjening, og du kan naturligvis også få nogle, der kan styres via en app.

Parvibratorer

Rabbit vibrator

Man må sige, at en rabbit vibrator er endnu en stor favorit blandt kvinderne. Vibratoren består af en dildo og en klitorisvibrator. Den har sit navn fra den originale model, hvor den lille klitorisvibrator var udformet som en kanin, hvor kaninørerne omkransede klitoris. I dag kan du stadig få rabbit vibratorer med det originale design med de vibrerende kaninører, men du kan også få den i mange andre designs, der intet har at gøre med en kanin. En af de helt store fordele ved en rabbit vibrator er, at du kan nyde udvendig og indvendig stimulering på samme tid. Mange kvinder har nemlig brug for at blive stimuleret på klitoris, hvis de ønsker at opnå en G-punktsorgasme. Med denne type behøver du ikke at nøjes, men kan få det hele.

rabbitvibratorer

Dildovibrator

En dildovibrator er meget lige ud af landevejen. Det er en dildo, hvor du også får vibrationer med i købet. Dildoen kan være udformet på mange måder og kan være designet mere eller mindre realistisk. Størrelsen kan selvfølgelig også variere. Her er det vigtigt, at du ikke vælger en, der bliver for stor. En god regel siger hellere lidt for lille end for stor. Dildoen kan også være udformet til G-punkts- eller prostatastimulering. Vær opmærksom på, at hvis du skal bruge dildoen analt, skal den have en stopper. Det vil sige, at bunden skal være større end resten af dildoen. Det sikrer dig, at dildoen ikke ryger længere op, end du kunne tænke dig. Med en dildovibrator får du et alsidigt stykke sexlegetøj, der kan bruges både med og uden vibrationerne tændt. Du kan ligeledes bruge den til udvendig stimulering af klitoris eller mellemkød.

dildovibratorer

Vibratoræg

Leder du efter en vibrator, du kan bruge til pirrende forførelse og forspil? Så er et vibratoræg det helt rigtige valg. Vibratorægget indføres vaginalt, hvorefter du kan nyde de stimulerende vibrationer helt dybt. Et vibratoræg kan bestå af en eller flere kugler. Alt efter udformningen kan den også stimulere G-punktet. Et vibratoræg styres med en fjernbetjening eller app. Af samme grund er det også det perfekte sexlegetøj til par. Her kan du nemlig overlade kontrollen til din partner. Nogle vibratoræg er endda så diskrete, at de også kan bruges uden for hjemmets fire vægge. Det kan give anledning til mange sjove og pirrende lege, hvor du og din partner skaber nye oplevelser sammen. Ægget kan naturligvis også bruges til direkte stimulering af klitoris, mellemkød eller testikler.

vibratoræg

Spring ikke glidecremen over

Nu hvor du har brugt så lang tid på at researche, læse om og finde frem til den rigtige vibrator, så må du ikke snyde dig selv for at få den fulde oplevelse. Husk derfor at bruge en god glidecreme sammen med dit sexlegetøj – og det er uanset, om det skal bruges vaginalt eller analt. Stort set alt sexlegetøj er i dag lavet af silikone eller et silikonelignende materiale. Når dit sexlegetøj er lavet af dette materiale, skal du bruge en vandbaseret glidecreme sammen med det. Skal sexlegetøjet bruges analt, kan du med fordel vælge en vandbaseret glidecreme, der er særlig udviklet til anal brug. Den vil have en længerevarende glideevne samt indeholde plejende og fugtgivende ingredienser. Med den rigtige glidecreme er du sikret den bedste oplevelse med dit sexlegetøj.