Guide – Få en fantastisk klitorisorgasme

klitorisorgasme

Klitorisorgasme? Det er den form for orgasme, som de fleste kvinder kender. Det er også den, som langt de fleste kvinder oplever, når de opnår klimaks. At få en g-punktsorgasme er betydeligt sværere, og mange kvinder har faktisk ikke engang oplevet det. Grunden til, at det er nemmere at opleve en klitorisorgasme, er, fordi klitoris kun har et formål, hvilket er tilfredsstillelse. Det er det eneste organ med nydelse som sin eneste funktion. Klitoris bliver sommetider kaldt for det kvindelige lystcenter af lige den grund. Hvor vildt er det ikke at vi kvinder har et organ, der kun eksisterer for seksuel ophidselse? Det har mænd ikke.

50 – 75 % af alle kvinder oplever kun en klitorisorgasme. Penetration kan være super dejligt, men oftest er det ikke den rigtige vej, når en kvinde skal opnå klimaks.

Den berømte klitorisorgasme

Det er nemt at tro, at klitoris kun er det, som vi kan se – med andre ord et ydre organ. Men det, som du kan se, er ingenting i forhold til, hvad der gemmer sig inde i din krop. Klitoris går nemlig cirka otte cm ind i kroppen. Størrelsen kan sammenlignes med en mands penis, uden det skal lyde for underligt, for det er naturligvis ikke det samme. Den ydre del af en kvindes klitoris bliver nogle gange nævnt som toppen af isbjerget. Det er kroppens mest følsomme organ med sine 8000 nerveender, hvorfor det er lettere at opleve klitorisorgasme end en orgasme andre steder.

hvad er en orgasme

En penis har kun halvdelen af de nerveender, hvis man skal sammenligne. Det betyder nødvendigvis ikke, at det er nemmere for kvinder at komme. Det betyder egentlig bare, at området er mere følsomt. Det er et område, der reagerer stærkt ved berøring, hvilket mange kvinder kender til.

Historien om klitoris

Vi har kun haft den viden, vi har om klitoris i dag i cirka 20 år. Før det var der ikke nogen interesse for at undersøge og forske i kvinders erogene zoner. Så klitoris blev først ordentligt undersøgt i 1998 af forskeren Helen O’Connell. Hun opdagede, at der var meget mere til klitoris, end det du kan se. Først i 2009 opdager man, at der er en forskel på en vaginal orgasme og en klitorisorgasme. Her blev klitoris for første gang sonisk fotograferet ved stimulering, og man opdagede, at det ikke var en vaginal orgasme.

Det sker ved en klitorisorgasme

 • Du vil opleve mellem cirka tre til 16 sammentrækninger imellem 10 til 30 sekunder.
 • Klitoris fyldes med blod og øges i størrelse ligesom en mands penis ved erektion. Faktisk bliver din klitoris cirka dobbelt så stor som normalt.
 • Du bliver mere våd.
 • Måske føler du varmen sprede sig i hele kroppen og oplever, at din puls stiger.
 • Ofte vil du opleve, at hele kroppen spænder op. Du vil opleve sammentrækninger både i dit underliv, livmoder og endetarmen.
 • Du vil opleve, at du bliver mere og mere ophidset, indtil du når toppen, hvor det er total nydelse.

For dig som kvinde er det muligt at få flere orgasmer i træk. Det er dog ikke noget, alle kvinder har lyst til, for du kan godt blive lidt træt efter en klitoris orgasme.

sådan får du en klitoris orgasme

Sådan får du en klitorisorgasme

63 % af kvinder i Danmark oplever et problem med at opnå klimaks og derved få en klitorisorgasme. Der findes selvfølgelig også mænd, der oplever lignende problemer, men slet ikke på det samme niveau som kvinder. På engelsk plejer man at bruge begrebet ”pleasure gap” for at beskrive den forskel, der eksisterer. En klitorisorgasme opnås ved stimulering af klitoris. Der er selvfølgelig mange måder, du kan gribe det an på. At bruge dine egne hænder er måske den mest åbenbare måde at tilfredsstille din erogene zone eller din partners hænder eller tunge. Dog er det ikke altid tilstrækkeligt for, at du skal nå helt i mål med din klitorisorgasme.

Her kan sexlegetøj være en god idé. Der findes næsten uendelige muligheder af klitorisstimulerende legetøj på markedet, og det er der en god grund til. Produkterne er lavet til at give dig nydelse. og det er faktisk lige det, din klitoris efterspørger. Det er den eneste grund til, at den eksisterer. Med sexlegetøj får du en ekspert, der står for din onani. Mange kvinder synes, at det er lettere at opnå en klitorisorgasme ved brug af sexlegetøj. Vibrationer kan stimulere på en anden måde end din hånd og som oftest mere kraftigt.

rabbit-vibrator

Onaner dig gladere med en klitoris orgasme

Den er god nok, du bliver gladere af onani. Der er massevis af fordele ved onani. Det kan give dig samme følelse, som hvis du løb en tur. De fleste kvinder elsker at få en klitorisorgasme, som også er den nemmeste orgasme at få ved onani. Nogle kvinder foretrækker at bruge fingrene, mens andre foretrækker lidt hjælp fra en vibrator. Uanset hvilken vej du vælger, er en klitorisorgasme noget af det dejligste at få. Det er også meget forskelligt, hvor følsom din klitoris er. Nogle vil have milde vibrationer, mens andre elsker de kraftige. At opnå en klitorisorgasme kan tage alt fra 30 sekunder til 30 minutter og måske endda længere. Før du giver dig i kast med klitorisstimulerende sexlegetøj, er det en god idé at vide, hvad der findes.

De bedste klitoris vibratorer:

Magic Wand – Når kun det bedste er godt nok

Det sexlegetøj, vi ikke kan undgå at nævne her, er bestselleren, Magic Wand. Du kender måske navnet fra Sex and The City, hvor Samantha brugte en massagevibrator som klitorisvibrator og derefter ville bytte den i butikken? Faktisk er Wand-vibratoren helt tilbage fra 1970’erne, hvor den netop blev brugt til ømme muskler, men en fantastisk klitorisorgasme får du også.

Det, der gør vibratoren særlig, er, at den oprindeligt blev lavet med massage som formål. Du kan også sagtens bruge den til både massage og stimulering af din klitoris. En wand har ekstra dybe vibrationer og inkluderer mange forskellige hastigheder og vibrationer for, at du hurtigt skal opleve en pirrende klitorisorgasme. Hvis du synes, det lyder spændende, kan du finde din wand her:

Bullet vibrator – Perfekt til tasken

En bullet vibrator kommer i mange forskellige former og farver. Det, der gør disse særlige, er, at de er diskrete og kompakte, hvilket gør det oplagt for dig at tage den med på farten eller på ferien. Små, men effektive og perfekt til nydelse, når du mærker lysten komme snigende. Du putter den bare i din håndtaske eller i lommen. Den er klar, når du er det. Få klitorisorgasmer hvornår og hvorhenne du har lyst til det – at nå klimaks har aldrig været nemmere.

Rabbit dildo vibrator – Dobbelt op på nydelse

En rabbit giver dig dobbelt orgasmemuligheder i et stykke sexlegetøj. Den lille kanin stimulerer din klitoris og dildoen din vagina. Det bliver ikke bedre. Også rabbit vibratoren blev verdenskendt over en nat, da Charlotte brugt den i ”Sex and The City”. Her skal du ikke vælge mellem din klitoris og g-punkt, da du nemlig får både en g-punkts- og klitorisorgasme på samme tid. Læs mere om den anerkendte kanin her:

Har du svært ved at få en klitorisorgasme? Sådan lærer du at komme

Har du også oplevet, at du sammen med din partner går i gang med forspillet, og du bliver mere og mere ophidset? I rører ved hinanden, og alt er, som det skal være. Det føles faktisk utroligt skønt. Din partners krop mod din, I bliver hede og våde. Men så kommer han…. Jeres øjeblik er ovre, og du fik igen ikke muligheden for at opleve en eksploderende orgasme. Men det får han… Hver gang… Og hvorfor er det også, at sex er ovre, når han er kommet, men ikke når du er?

Du har sikkert også hørt, at det er meget sværere for kvinder at komme end for mænd. Så måske accepterer du bare situationen, lige som den er, men det behøver du slet ikke. Det kræver bare lidt ekstra tid eller teknik. Der findes også en meget logisk og biologisk forklaring til det. En mand er nødt til at komme for at befrugte dig. Fordi mennesket er et pattedyr, så er dét at få børn og sikre fremtiden det vigtigste for mennesket biologisk. Når mænd og kvinder dyrker samleje, sker det oftest i form af penetration, hvor det er meget svært for kvinder at komme. Forskning viser, at i et heteroseksuelt forhold kommer 95 % af mænd altid eller oftest under sex. Den samme undersøgelse viste, at for kvinder er det 65 %.

orgasme nydelse
kvinde orgasme

Derfor skal du ikke snydes for en orgasme

 1. Det kan forbedre dit parforhold, at I begge to prioriteres.
 2. Du bliver glad.
 3. Du bliver mindre stresset og mere afslappet.
 4. Det hjælper mod depression.
 5. Du sover bedre.
 6. Lindrer din hovedpine.
 7. Du får smukkere hud.
 8. Så er det jo faktisk også fantastisk skønt!

Det lyder nok som om, det er en overdrivelse, når vi fortæller om, hvad orgasmer egentlig kan, men orgasmer har faktisk en utrolig effekt på os mennesker. Mon ikke det er derfor, der forskes så meget på det område? At du bliver mindre stresset, mere afslappet og gladere, handler om de hormoner, som udløses i kroppen ved klimaks, særligt ved en klitorisorgasme.

Dopamin er et af de hormoner, der frigives. Det er et hormon, som er ansvarligt for følelser af glæde, lyst og motivation. To andre hormoner er oxytocin, som fremmer kærlighed til andre og prolactin, som gør, at du føler dig tilfreds. Så du vil måske opleve en større kærlighed og et stærkere bånd til din partner.

Grunden til, at du måske oplever, at du er lidt træt efter en orgasme, er, at der ved klimaks sendes signaler til det parasympatiske nervesystem – også kendt som dit beroligende system. Dette system kan også aktiveres ved at trække vejret meget dybt og langsomt. Når systemet bliver aktiveret, gør det dig mere afslappet, rolig og mindre stresset. Der findes mange grunde til at fokusere på en klitorisorgasme udover nydelsen.

Få en klitorisorgasme sammen med din partner

At nå klimaks eller få en klitorisorgasme sammen med din partner vil styrke jeres forhold. Men det kan være dejligt at få hjælp til at komme derhen, hvis det ikke virker for jer lige nu. Der findes nemlig vibratorer, som er udviklede til par, så I kan få en endnu dejligere stund sammen. Du kan lade en vibrator, som passer perfekt mellem jeres kroppe, stimulere din klitoris på samme tid, som din partner penetrer dig.

Det giver dig også en dobbelt orgasmemulighed. En del parvibratorer er endda udstyret med en fjernbetjening, så din partner kan styre din vibrator. Det kan også tilføre mere spænding i jeres forhold, da denne type vibrator er oplagt at tage med ud i offentligheden til frække hemmelige lege. Held og lykke med din klitorisorgasme!