Guide – derfor er rengøring og god hygiejne et must

rengøring sexlegetøj i vand

Når det kommer til brug af sexlegetøj, er det vigtigt at huske på, at rengøring altså også er en del af det. Det lyder måske knap så sexet, men det er nu ret sexet at gøre sit sexlegetøj rent, så du eller din partner kan blive ved med at nyde det. En god hygiejne er nemlig ikke bare vigtig for dig men også for dit sexlegetøj.

Derfor har vi også samlet alle vores gode råd til, hvordan du ordner rengøringen og generelt opretholder den gode hygiejne lige her. Du vil uden tvivl finde ud af, at det slet ikke er så kompliceret endda, og at det ofte er ret hurtig overstået. Der er altså ingen grund til at tage sig til takke med beskidt sexlegetøj.

Sådan holder du styr på rengøringen og hygiejnen

Det er faktisk meget simpelt. Du holder styr på hygiejnen ved at gøre dit sexlegetøj rent, hver gang du har brugt det. Dertil kommer der selvfølgelig forskellige måder at gøre dit sexlegetøj rent på. Det afhænger ofte af om det er vandtæt eller blot stænktæt. Det meste sexlegetøj er i dag vandtæt, hvilket også har gjort rengøringen meget lettere. Samtidig er det noget som flere og flere producenter tænker med ind i designet af deres sexlegetøj. Det er nemlig vigtigt at opretholde den gode hygiejne.

Derfor skal du holde dit sexlegetøj rent

For lige at starte ved det helt basale, vil vi lige gøre det klart, hvorfor det er så vigtigt at gøre sit sexlegetøj rent. Det er nemlig noget som mange måske har en tendens til at springe over – særligt hvis de synes det bliver for besværligt. Det kan dog være en rigtig dum idé, da det ikke bare kan skade dit sexlegetøj, men også dig selv. Du kan altså blive klogere på, hvorfor du ikke skal springe rengøringen over, men gøre det til en fast rutine efter brug af dit legetøj.

Nyd dit sexlegetøj i længere tid

Når du ikke gør dit sexlegetøj rent efter brug, er der større risiko for, at det går i stykker. Ofte vil det ikke være sexlegetøjets mekanik, som for eksempel motoren, der vil bryde sammen, fordi det ikke gøres rent. Men materialet som det er lavet af, vil tage skade. Det vil ofte blive klistret og beskidt. Er du først holdt op med at gøre det rent, kan det også blive svære at få helt rent igen. Det er altså ærgerligt, hvis din yndlingsdildo eller -vibrator skal i skraldespanden, blot fordi du er hoppet rengøringen over. Noget sexlegetøj vil også blive tæt på ubrugeligt efterfølgende, hvis det ikke rengøres. Her tænker vi særligt på masturbatorer, der altså kræver en udskylning, hvis du har tænkt dig at bruge den igen.

kvinde med lelo sexlegetøj

Undgå infektioner og gener

En ting er, når den manglende rengøring går udover sexlegetøjet – det kan i det mindste erstattes. Noget andet er, når det giver dig gener som kløe, lugt eller irritation. Manglende rengøring af dit sexlegetøj kan gøre, at der kommer uønsket bakterier i dit intimområde. Det kan i værste fald medføre infektioner og giver næsten med sikkerhed gener. Det er altså ikke et ønskværdigt scenarie. Det er tilmed meget nemt at undgå, da det blot kræver, at du holder dit sexlegetøj rent. Husk på, at når det kommer til intim rengøring, så kan en for grundig rengøring også medfører gener. Så din egen intimrengøring skal altså ikke være lige så grundig, som den rengøring du giver dit sexlegetøj.

Gode råd til rengøring af sexlegetøj

  • Følg altid den medgivende manual
  • Brug aldrig parfumerede sæbe
  • Brug en særlig rengøringsspray til sexlegetøj for det bedste resultat
  • Lad gerne dit sexlegetøj lufttørre
  • Hvis du vil tørre det så brug et klæde der ikke fnugger
  • Husk at sexlegetøjet skal være helt tørt inden du pakker det væk

Rengøring af sexlegetøj

For at gøre det hele lidt nemmere vil vi her give dig en generel guide til, hvordan du gør dit sexlegetøj rent, alt efter om det er vandtæt eller blot stænktæt. Vær opmærksom på, at du altid skal følge producentens manual. Det er dog ofte samme måde du vasker det rent på – selvfølgelig med variationer alt efter hvilket sexlegetøj, der er tale om. Du kan altid se, om dit sexlegetøj er vandtæt eller ej ved at tjekke manualen. Vi har det også altid skrevet under vores produkter. Er du alligevel i tvivl, anbefaler vi, at du rengør som var det et stænktæt sexlegetøj. Stænktæt betyder, at sexlegetøjet godt kan tåle at få vand på sig, men ikke at blive sunket ned i vand. Vandtæt betyder til gengæld, at det godt kan tåle at blive sunket ned i vand.

Billigst på PriceRunner
-40%
Ny
JANUARUDSALG
Billigst på PriceRunner
-20%

Hygiejne og rengøring

Pjur MED Rengøringsspray 100 ml

Billigst på PriceRunner

Hygiejne og rengøring

LELO Rengøringsspray 60 ml

Rengøringen af vandtæt sexlegetøj

Hvis dit sexlegetøj er vandtæt, er der ikke så meget at bekymre sig om. Det betyder nemlig, at du kan skylle sexlegetøjet rent direkte under vandhanen. Du kan også bruge en balje med vand. Vær opmærksom på hvorvidt det er alle dele af sexlegetøjet, der er vandtæt. Ved Fleshlights og mange andre masturbatorer skal sleevet fjernes fra hylsteret ved rengøring.

rengøring af lelo sexlegetøj

Har du et fjernstyret sexlegetøj vil fjernbetjeningen ofte ikke være vandtæt, selvom sexlegetøjet er det. Når du skyller sexlegetøjet rent så sørg for at være grundig. Kom ind i alle kroge og brug gerne lunkent eller varmt vand medmindre andet er beskrevet. Sexlegetøjet skal se helt rent ud. Når dette er gjort, anbefaler vi altid, at du bruger en rengøringsspray – men ikke en hvilken som helst. Der findes rengøringssprays, der er lavet specielt til at blive brugt på sexlegetøj. Ved at bruge denne fjerner du de sidste bakterier, og du kan samtidig være sikker på, at materialet ikke tager skade. Når alt er rengjort, er det ligeledes vigtigt, at det tørres ordentligt. Du kan lade dit sexlegetøj lufttørre, men har du ikke tiden til dette, så brug en klud der ikke fnugger til at tørre med. Denne guide til rengøring fungerer, hvad end dit sexlegetøj er lavet silikone, glas, metal eller noget helt fjerde.

Rengøring af stænktæt sexlegetøj

Selvom det meste sexlegetøj i dag er vandtæt, så findes der altså stadig noget, der kun er stænktæt. Det betyder, at du ikke kan skylle det i vand. I stedet skal du bruge en hårdt opvreden klud til rengøring. Sørg for at kluden er helt rent og skyl den gerne op flere gange. Kom ind i alle kroge af sexlegetøjet og sørg for at det ser helt rent ud. Du kan også her med fordel bruge en rengøringsspray, efter du har gjort rent med en klud. Læs altid på rengøringssprayen hvorvidt den skal tørres af efterfølgende eller ej. Tør dit sexlegetøj ordentligt med en fnugfri og ren klud eller lad det lufttørre. Denne rengøringsguide kan også bruges på de dele af dit sexlegetøj, der ikke er vandtæt som for eksempel hylstre og fjernbetjeninger.

Pjur Rengøringsspray til Sexlegetøj 100 ml

En god rengøringsspray til sexlegetøj – Pjur Rengøringsspray

Vi kan klart anbefale denne rengøringsspray til sexlegetøj fra tyske Pjur. Som alle Pjurs produkter er ingredienserne nøje udvalgt med tanke på dig og dit sexlegetøj. Derfor indeholder den heller ikke alkohol eller parfume. Den er desuden dermatologisk testet. Du kan derfor trygt bruge dit sexlegetøj efter du har gjort det rent med denne rengøringsspray. Den kan ligeledes bruges på sexlegetøj af alle materialer, herunder silikone, latex og gummi. En flaske på 100 ml rækker langt, da du ikke skal bruge mere en 2-3 sprøjt per gang. Sørg dog for at få sprayet hele overfladen og tør efter med en ren og tør klud.

Find rengøringssprayen her

Pleje og opbevaring af sexlegetøj

Du har nu forhåbentlig fået en bedre forståelse for, hvorfor rengøring af sexlegetøj er så vigtigt. Vi har også givet dig en guide til, hvordan du generelt gør dit sexlegetøj rent, alt efter om det er vandtæt eller ej. Men for at sikre en god hygiejne er det mindst lige så vigtigt, at du giver dit sexlegetøj den nødvendige pleje samt opbevarer det korrekt. Noget sexlegetøj kræver nemlig ekstra pleje med særlige produkter. Dette er ofte for at bevare materialet. Opbevaringen af dit sexlegetøj er også med til at holde det rent efter rengøring – dermed kan forkert opbevaring også ødelægge alt det arbejde, du lige har lavet.

Sådan opbevarer du bedst dit sexlegetøj

Noget af det vigtigste når det kommer til opbevaring af dit sexlegetøj er, at det er tørt. Dit sexlegetøj må ikke stadig være vådt eller fugtigt efter rengøringen, når du lægger det væk. Det fugtige miljø er som paradis for bakterier, og det gør altså, at dit sexlegetøj ikke er rent, næste gang du finder det frem. Så sørg for at tørre det ordentligt eller vent til det er lufttørret helt igennem.

Det kan generelt ikke anbefales, at du blot lægger dit sexlegetøj ned i skuffen. Når det ligger der og ruller rundt, vil det hurtigt blive støvet og beskidt. Opbevar det derfor i noget inden du lægger det væk. Ofte får du en stofpose med, når du køber sexlegetøj. Denne er netop perfekt til opbevaring, da den ikke skaber fugt og samtidig beskytter imod snavs og støv. Får du ikke en pose med så brug en anden ren stofpose eller brug den æske som produktet kom i. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du ikke ligger dit silikone sexlegetøj i samme pose som sexlegetøj af andre materialer. Generelt anbefales det, at du ikke opbevarer dit sexlegetøj i samme pose som andet sexlegetøj.

opbevaring af lelo sexlegetøj

Sexlegetøj som kræver særlig pleje

Særlig pleje kan måske lyde omstændigt, men det behøver det ikke at være. Der er nogle produkter, der kan kræve, at det bliver plejet af et særligt produkt. Et eksempel er de populære Fleshlights. Deres produkter er fremstillet af TPE (termoplastisk elastomer). Dette materiale har mange fordele, og det er også det, der er hemmeligheden bag den fantastiske og realistiske stimulering som deres produkter giver. Materialet kan dog gå hen og blive klistret med tiden – også selvom du rengør det.

Derfor skal du bruge en plejende pulver på sleevet, efter du har gjort det rent. Når sleevet er tørt, skal du altså drysse pulver på indersiden og ydersiden. En smart måde at gøre det på er at putte sleevet i en plastikpose sammen med pulveret og ryste indtil alt er dækket. Det tager selvfølgelig lidt ekstra tid, men det er altså også med til at gøre, at du kan blive ved med at nyde den naturtro og lækre stimulering, som Fleshlight er kendt for. Alle masturbatorer hvor sleevet er fremstillet af TPE, kan med fordel plejes med pulver. Fleshlight har selvfølgelig deres eget Renewing Powder, der dog sagtens kan bruges på andre TPE-produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *