Guide – Derfor anbefaler vi altid brug af glidecreme

derfor anbefaler vi altid glidecreme guide coverbilled

Du har nok hørt det før – husk glidecremen! Men hvorfor er det nu også så vigtigt? Det og meget mere kan du finde ud af lige her. Vi giver dig nemlig en komplet guide til glidecreme, så du ikke bare kan blive klogere på, hvorfor vi altid anbefaler brug af glidecreme, men også hvilken du skal bruge hvornår. Vi giver dig også et bud på, hvilke konkrete glidecremer vi kan anbefale. Du er altså kommet til det helt rette sted, hvis du til tider har været i tvivl om, hvorfor glidecreme er vigtigt. Eller måske har du ikke helt styr på, hvilken type du skal bruge, alt efter om du dyrker analsex, bruger sexlegetøj eller noget helt tredje.

Lær mere om vigtigheden af glidecreme

Det er vigtigt at lære, hvorfor glidecreme er vigtigt. Ja, det lyder måske lidt dumt, men  det er ikke desto mindre helt sandt. For hvis du ved, hvorfor glidecreme er vigtigt, så er der også større chance for, at du ikke springer den lille ekstra ting over. Det er nemlig en billig investering i forhold til, hvor meget glæde den lille flaske kan give. Det meste glidecreme er ret drøj i brug. Du når derfor langt med en flaske på 100 eller bare 50 ml. Køber du nyt sexlegetøj, ville det være en skam ikke at få den fulde oplevelse, fordi du har sprunget glidecremen over. Gør derfor dig selv en tjeneste og læs lige med her.

hvorfor bruge glidecreme

Hvorfor skal jeg bruge glidecreme?

Der er flere gode grunde til at bruge glidecreme. Det er nemlig ikke bare til dig, der har problemer med intim tørhed. Det er desværre en udbredt misforståelse, der holder mange fra at købe glidecreme – simpelthen fordi de tror, at de ikke har brug for det. Alle kan få glæde af at bringe glidecreme ind i deres sexliv. Glidecreme er nemlig ikke kun til for at udbedre problemer med tørhed. Det er i lige så høj grad en tilføjelse til dit sexliv, der kan øge din nydelse og gøre hele legen mere sjov. 

Undgå ømhed og rifter

Selvom du ikke lider af intim tørhed, kan der godt opstå ømhed og rifter efter sex eller brug af sexlegetøj. Det gælder både ved anal og vaginal penetrering. Det kan være, at din partner eller sexlegetøjet har været stort, eller at der er blevet gået ekstra godt til den. Med glidecreme kan du dyrke alt den vilde sex, som du vil – vidundermidlet mindsker nemlig risikoen for ømhed og rifter. Det gør den selvfølgelig, fordi den giver et ekstra glid og gør, at eventuel modstand eller friktion mindskes. Det gør det altså også nemmere, hvis du skal bruge et lidt-større-end-gennemsnittet sexlegetøj.

Mere sikkert

Ja, det handler ikke bare alt sammen om at øge nydelsen. Hvis du bruger kondom, når du dyrker sex, anbefales det nemlig også, at du bruger glidecreme. Det øger den beskyttelse, som kondomet giver. Når du bruger glidecremen sammen med kondom, vil friktionen mindskes, hvilket ligeledes mindsker risikoen for, at kondomet går i stykker. Når du bruger latexkondom, er det vigtigt, at du bruger en glidecreme uden olie. Så længe glidecremen ikke indeholder olie, kan du bruge både en vandbaseret eller en silikonebaseret creme. Udover at glidecremen øger kondomets beskyttelse, giver det for mange også en mere behagelig fornemmelse ved brug af kondom.

glidecreme sikker sex

Ekstra sjov

Glidecremen har ikke bare praktiske formål. Den kan også være en sjov tilføjelse til dit sexliv. En glidecreme med smag eller en såkaldt stimulerende glidecreme kan være et simpelt men effektivt redskab, når det kommer til at skabe nye pirrende oplevelser sammen med din partner. Du kan få glidecreme med mange forskellige smage som fx chokolade, candyfloss og jordbær. Dertil kan du få glidecreme med forskellige stimulerende virkninger. Det kunne være en glidecreme, der har en kølende, varmende eller kildende effekt. De ”sjove” glidecremer bruges naturligvis som almindelig glidecreme og kan derfor bruges både til onani, forspil og ved samleje med eller uden sexlegetøj.

glidecreme intim tørhed

Problemer med intim tørhed

Sidst men ikke mindst er glidecreme selvfølgelig den perfekte løsning, hvis du har problemer med intim tørhed. Mange kvinder oplever det i forbindelse med deres menstruation samt i overgangsalderen. Men der kan være mange grunde til, at du til tider oplever intim tørhed. Der er dog ingen grund til at lade det gå ud over din sexlyst eller dit sexliv generelt. Du kan med fordel bruge en god og mild glidecreme lavet særligt til kvinder. Den vil være tilpasset pH-niveauet, og medfører dermed ikke flere problemer med tørhed. På den måde kan du fortsat opleve nydelse ved sex og onani med eller uden sexlegetøj. Vær også opmærksom på korrekt intim hygiejne, så du ikke skaber gener som for eksempel tørhed og kløe.

Større nydelse

Når du undgår ømhed og rifter, vil du naturligvis også opleve en større nydelse ved sex eller brug af sexlegetøj. Når alt bare glider derudaf, vil du kunne nyde mere. Det kan samtidig gøre, at du kan tillade dig at have lidt vildere sex eller onani, da alt ligesom bare glider ubesværet fra start til slut. Udover at glidecremen gør det nemmere at nyde, da du undgår eventuelt ubehag, kan den glatte og silkebløde fornemmelse også øge nydelsen. Både ved sex og onani vil enhver berøring føles endnu bedre, når fingre eller sexlegetøj glider let over den nøgne hud.

En god og mild glidecreme til kvinder – Pjur Nude vandbaseret glidecreme

Har du en særlig sensitiv hud, eller har du problemer med intim tørhed, så er det denne glidecreme fra Pjur, som du skal bruge. Den vandbaserede glidecreme indeholder hverken konserveringsmidler, glycerin, olie, parabener eller parfume. Den er lavet særligt med tanke på kvinder og den følsomme intimbalance. Pjur er et tysk mærke, der producerer alle deres produkter i Tyskland. De er garant for høj kvalitet og bruger kun de bedste ingredienser i deres intimprodukter.

Find Pjur Woman Nude her
pjur woman nude vandbaseret glidecreme

Hvilken glidecreme skal jeg bruge?

Når vi nu har fået styr på, hvorfor glidecreme er så vigtigt, er det selvfølgelig også på sin plads, at vi får styr på, hvilken du skal bruge hvornår. Der findes nemlig forskellige slags glidecremer, der er gode til hver sin ting. Om du skal dyrke analt eller vaginalt samleje, bruge sexlegetøj, samt hvad dit sexlegetøj er lavet af, kan have indflydelse på, hvilken glidecreme du skal bruge. Man kan generelt dele glidecreme op i to grupper. De har hver især gode egenskaber, men skal også bruges til to forskellige ting. Du kan få styr på dine glidecremer ved at læse med her.

Den vandbaserede glidecreme

En vandbaseret glidecreme indeholder, som navnet antyder, vand. Det betyder, at det er en mild glidecreme, der naturligt bliver absorberet af huden. Dette har den ulempe, at den kan tørre ud under brug, men har dog også den fordel, at det mindsker rengøringen efter brug. Oplever du, at din glidecreme tørrer ind, kan du løse problemet ved at tilføre mere. Denne type af glidecreme er også en af de mest populære. Det er den, fordi det er et godt all-around produkt. Det er den glidecreme, du skal bruge ved vaginalt samleje, og det er ligeledes den anbefalede glidecreme til brug sammen med sexlegetøj. Bruger du sexlegetøj af silikone, TPR/TPE eller PVC, må du nemlig kun bruge en vandbaseret glidecreme. Bruger du en silikonebaseret glidecreme på sexlegetøj i disse materialer, vil du ødelægge det.

En god vandbaseret glidecreme

Dette er en af vores bedst sælgende glidecremer. Den er mild mod huden og har en fantastisk glideevne. Du kan bruge glidecremen ved vaginalt samleje, og når du bruger sexlegetøj af silikone, TPR/TPE og PVC. Du får derfor et alsidigt produkt, som du kan bruge til mange forskellige ting. Som alle produkter fra Pjur er den dermatologisk testet, så du er sikret et hudvenligt produkt. Den er derudover uden parfume og tilsætningsstoffer.

Find Pjur Basic her
vandbaseret glidecreme fra pjur

Den silikonebaserede glidecreme

En silikonebaseret glidecreme indeholder silikone og vil derfor ikke blive absorberet af huden. Den ligger i stedet som et glidende lag oven på huden. Derfor er en af de helt store fordele ved silikoneglidecreme, at den ikke tørrer ind, og at du kan nyde et glid, der bliver ved. En ulempe er dog, at den kræver lidt mere rengøring efter brug, og at den ikke kan bruges sammen med alt sexlegetøj eller ved vaginalt samleje. Den kan dog bruges sammen med sexlegetøj af metal og glas. Her kan du med fordel vælge denne type glidecreme og dermed nyde et vedvarende glid. Skal du dyrke analsex med en partner, anbefaler vi også altid, at du bruger en silikonebaseret glidecreme.

En god silikonebaseret glidecreme

En af vores mest populære glidecremer med silikone er denne fra Eros. Her får du en glidecreme, der bare bliver ved og ved. Takket være silikonen tørrer den ikke ind, og du kan derfor nyde en silkeblød og glat fornemmelse, så længe du ønsker det. Brug glidecremen sammen med en anal plug i metal, eller når du skal dyrke analsex med en partner. Den kan også bruges sammen med sexlegetøj af glas. Glidecremen fjernes med varmt vand og en mild sæbe efter brug.

Find Eros Bodyglide her

Hvad med glidecreme til anal stimulering?

Når det kommer til anal stimulering med sexlegetøj eller gennem analsex, kan du med fordel vælge en glidecreme, der er særlig udviklet til netop dette formål. En glidecreme til anal brug har ofte en forbedret glideevne, en tykkere konsistens og kan også indeholde plejende og fugtgivende ingredienser. De ekstra plejende og fugtgivende ingredienser kan beskytte den tynde og sensitive hud ved anus og dermed sikre dig den bedste oplevelse med analsex eller anal sexlegetøj. Du kan finde både silikonebaseret og vandbaseret anal glidecreme. Skal du dyrke analsex med en partner eller bruge anal sexlegetøj i metal og glas, kan du med fordel vælge en silikonebaseret glidecreme. Skal du til gengæld bruge anal sexlegetøj i silikone, TPE/TPR eller PVC, skal du bruge en vandbaseret glidecreme udviklet specielt til anal brug.

En god vandbaseret anal glidecreme

Med denne vandbaserede anal glidecreme fra Pjur får du den bedste pleje af den sensitive hud ved anus såvel som et fantastisk glid. Glidecremen indeholder plejende og fugtgivende panthenol. Denne ingrediens øger hudens elasticitet og beskytter mod eventuel irritation på grund af sin anti-inflammatoriske virkning, der ligeledes hjælper med at regenerere huden. Den indeholder også kamille, der også virker anti-inflammatorisk og regenererende. Glidecremen er dermatologisk testet.

Find Pjur Back Door her
pjur back door vandbaseret panthenol anal glidecreme 100 ml

Gør det hele sjovere med glidecreme

Udover at sikre en behagelig og glidende oplevelse kan glidecreme også være en sjov tilføjelse i soveværelset. Du kan både få glidecreme med smag og stimulerende glidecreme, der uden tvivl vil byde på nogle ekstra nydelsesfulde stunder. En glidecreme med smag kan for eksempel bruges under oralsex. Her vil den gøre hele oplevelsen mere smagfuld for giveren, mens det ekstra glid vil øge nydelsen for den modtagende part. Det er en simpel men effektiv måde at skabe lidt ekstra spænding, og der er nok smage at vælge i mellem. En stimulerende glidecreme kan være mange ting. Nogle glidecremer giver en kølende virkning, mens andre varmer. Du kan også få produkter, der giver en mere kildende eller boblende effekt. Udover at glidecremen sikrer et godt glid, så vil den også stimulere. Det kan være en fantastisk tilføjelse både ved onani, forspil og samleje med eller uden brug af sexlegetøj.

En god glidecreme med smag

Med denne glidecreme fra Durex får du en god glidecreme med smag. Denne er med smag af jordbær, så der er altså rig mulighed for at forsøde den intime stund. Brug glidecremen ved oralsex og få en uforglemmelig oplevelse.

Find glidecremen her
durex vandbaseret glidecreme med jordbærsmag 50 ml

En god stimulerende glidecreme

Med denne stimulerende glidecreme fra Durex får du det hele. Ikke nok med at glidecremen giver en kildende fornemmelse, så virker den også både kølende og varmende. Du får derfor en række stimulerende effekter, der kan øge din nydelse betydeligt. Glidecremen er vandbaseret og pH-neutral. Det vil sige, at den er ekstra mild og ikke medfører irritation efter brug. Brug glidecremen sammen med alt slags sexlegetøj eller ved vaginalt samleje. Faktisk har glidecremen også en mild og frisk smag, der gør den perfekt til oralsex.

Find Durex glidecreme her
durex stimulerende vandbaseret glidecreme 50 ml