Gode og skånsomme sexstillinger

gode og skånsomme sexstillinger blogindlæg

Jo ældre vi bliver, jo flere fysiske skavanker får vi også. Disse fysiske skavanker kan gøre samleje mere besværligt – og i visse tilfælde helt umuligt. Det kan hvert fald virke sådan for mange, der ikke længere kan dyrke sex i de stillinger, de er vant til. Det kan hurtigt lede til at man simpelthen helt opgiver.Det er der dog ingen grund til. Der findes nemlig mange forskellige skånsomme sexstillinger, til dig der har ondt i ryg og knæ – som er de steder de fleste oplever problemer under samleje. Du kan altså blive ved med at nyde et givende og tilfredsstillende samleje, selvom fysikken ikke er, hvad den har været.

Udforsk nye stillinger

Første skridt er at genfinde lysten til at udforske og eksperimentere. Det vil uden tvivl tage et par forsøg før du og din partner finder den rette stilling, eller stillinger, som passer til jer. Vær derfor ikke bange for at prøve forskellige ting. Det er selvfølgelig også vigtigt, at I er ærlige omkring det, når noget ikke virker.I det følgende giver vi dig en række bud på hvilke alternative sexstillinger der findes, som muligvis kan være vejen frem for jer. Vi har opdelt stillingerne, så du let kan finde dem, der er skånsomme overfor hhv. knæ og ryg. Du kan dog sagtens lade dig inspirere af de andre stillinger, selvom det kun er ryggen du bøvler med. Til sidst har vi også fokus på sexstillinger, der ikke nødvendigvis er tiltænkt penetrering. Det kan nemlig også være givende at nyde hinandens intime og kærlige berøringer. Dette kan også være en skånsom måde at være sammen på.

Skånsomme sexstillinger for knæene

Har du problemer med knæene kan det være svært at stå på dem samt bøje og strække dem. Det kan derfor være en fordel med en stilling, hvor den der har smerter i knæene ikke skal støtte eller bevæge dem. Vi har fundet tre forskellige stillinger, der giver jer rig mulighed for at nyde hinanden samtidig med, at de skåner den ene partners knæ.

sexstilling 69

69’eren

Denne klassiske sexstilling, er en sikker vinder hver gang. Stillingen går ud på, at I ligger med hovedet mod hinandens underliv.På den måde kan I stimulere hinanden oralt på samme tid. Det er en god stilling, hvis en af jer har ondt i knæene.Den der ligger nederst kan nemlig slappe helt af i benene og behøver hverken at bevæge eller støtte på knæerne. Det er samtidig en stilling, der gør det muligt for jer at komme samtidig.

Stolen

Denne stilling kræver at I har en stol, der kan benyttes. Her sidder personen, der har ondt i knæerne på stolen med spredte ben. Partneren sætter sig på knæ foran og har fri adgang. Det kan være en god idé at lægge en pude under knæerne for mere komfort. Det kan også hjælpe at personen, som sidder ned, sætter sig helt ud på kanten af stolen. Dertil er det selvfølgelig vigtigt, at stolen passer i højden med den partner, der står på knæ.

Klassisk ridestilling

Den klassiske ridestilling eller cowgirlen, som den nogle gange kaldes, kan også bruges. Den der har ondt i knæerne skal ligge ned mens den anden partner kan sidde ovenpå.Denne stilling gør, at personen der ligger ned kan slappe af. Derfor er den også god til dig, der har ondt i ryggen eller hofterne.Stillingen er populær blandt mange, da den også tillader kys, øjenkontakt og berøring af resten af kroppen.

sexstilling cowgirl

Stillinger der er skånsomme for ryggen

Mange lider af rygsmerter og det kan være en stor stopper for manges seksuelle eskapader. Mange sexstillinger kræver nemlig, at du bruger ryggen på den ene eller anden måde. Det kan for eksempel være ved at krumme eller svaje den. Der er dog sexstillinger, der kan være skånsomme for ryggen og som derfor er oplagte at prøve. Husk at gå langsomt frem og mærk efter om det føles godt for ryggen. Øges smerterne er det vigtigt at stoppe og prøve noget andet.

sexstilling stående hund

Stående hund

En mulighed for dig med ondt i ryggen er den stående hund. Det er en stående udgave er den mere kendte doggy-style, og den kan være skånsom for jer begge to. Ligesom i doggy-stylen er den ene bag den anden – her står I dog begge op. Den foran læner sig op ad en stol, et bord eller andet møbel. Uanset hvad I bruger, er det blot vigtigt, at det du læner dig op ad, giver den rette støtte. Stillingen giver jer begge god kontrol over tempo. Personen der står foran, kan selv vælge om han eller hun vil stå halvt eller helt foroverbøjet. Det kan være en af delene fungerer bedre for ryggen end den anden.

Ride på kanten

I denne stilling er der en af jer, der sidder på kanten af en stol, en seng eller et bord. Eksperimenter gerne med forskellige møbler og find det der fungerer bedst for jer. Den anden sætter sig oven på og kan styre tempo og rytme. Denne stilling er skånsom for både ryg og knæ for den der sidder ned. Da I sidder på kanten af møblet, er det en god idé at I holder fast i hinanden. Stillingen gør det muligt at holde øjenkontakt samt røre ved hinanden.

Stående mundfuld

Har du ondt i ryggen, kan det være du foretrækker at stå op. I så fald er stillingen stående mundfuld helt perfekt. Her står du der har ondt i ryggen op, mens din partner tilfredsstiller dig oralt. Din partner skal altså kunne gå ned på knæ.Brug gerne en pude eller et andet blødt underlag, så I begge er komfortable. Det kan være en hjælp at stå op mod en væg. Det kan også være du foretrækker at have det ene ben hævet. Brug i så fald en stol eller andet til at sætte benet på.

sexstilling stående mundfuld

Stillinger til intim berøring

Penetrering er altså ikke alt. Der er masser af grund til at være intime sammen, selv om det ikke er penetrering der er formålet. Kærlige kys, kram og berøringer kan være en tilfredsstillende oplevelse i sig selv og for mange kan være lige det de mangler. Derfor giver vi jer også tre stillinger, der kan bruges, hvis ikke I ønsker penetrering eller det hvert fald ikke er hovedformålet.

sexstilling skeen

Skeen

I skeen ligger du og din partner tæt op ad hinanden. Når I ligger i ske kan den der ligger bagerst røre den anden på hele kroppen.Der er altså rig mulighed for stimulering af klitoris, bryster og penis med hænderne eller sexlegetøj. Ønsker I penetrering kan den, der ligger foran løfte det ene ben, hvilket gør det nemmere for den bagerste at penetrere.Stillingen er for mange skånsom for både ryg og knæ samtidig med, at den er meget intim og giver mulighed for stimulering.

Onaner sammen

En anden mulighed er at ligge tæt, mens I onanerer. Dette er ikke nogen nøjagtig stilling, og det er helt op til jer, hvordan I finder jer til rette. Det kan for mange være utrolig pirrende at se deres partner tilfredsstille sig selv – samtidig med at du gør det samme. Prøv at ligge så tæt som muligt. Det giver jer en bedre følelse af, at det er noget I gør sammen. Det kan samtidig også være endnu mere pirrende, når I ligger, så I kan have øjenkontakt. Placer jer så I begge er komfortable og så eventuelle gener med ryg og knæ ikke mindskes.

Saksen

I denne stilling sidder du og din partner mod hinanden med spredte ben. Sæt jer så tæt at jeres underliv rører ved hinanden.Stillingen lader jer gnubbe jer op ad hinanden, hvilket kan være dejligt for begge parter – særligt sammen med glidecreme. Stillingen kan også bruges til penetrering hvis det ønskes.Har en af jer brug for ekstra støtte, kan han eller hun sidde op ad væggen. Stillingen gør, at I kan holde øjenkontakt. I kan også læne jer ind mod hinanden for kys og berøring.

sexstilling saksen

Brug fantasien

Der er med garanti mange flere stillinger end dem vi har nævnt her, som I kan prøve. Vores liste skal blot fungere som inspiration. Det handler nemlig om, at I begynder at eksperimentere og udforske nye måder at være sammen på. Er der fysiske skavanker, som gør en bestemt stilling umulig, så findes der helt klart et alternativ. Det kan være en god ide at tænke ud af boksen og bruge fantasien. Det handler også om at være åben for at prøve nye ting.Se det gerne som en del af legen, hvor du og din partner kan grine og nyde sammen. Det er samtidig vigtigt, at I husker at gå stille og roligt frem. Det er vigtigt, at I ikke forværrer problemer med ryg eller knæ, fordi I har været lidt for ivrige i soveværelset. Tag det derfor stille og roligt første gang I skal prøve en ny stilling og sørg for at mærke efter. Opstår der ubehag eller smerter så prøv at justere stillingen. Det kan også hjælpe at bruge puder til at støtte ryg, knæ og nakke i de forskellige stillinger.