Glidecreme guide – Hvilken glidecreme skal du vælge?

glidecreme guide

Vidste du, at glidecreme ofte er det første stykke sexlegetøj der købes? ALLE kan nemlig få stor gavn af det. Mange tror fejlagtigt, at det kun er kvinder i overgangsalderen, der har brug for glidemiddel, men det er dog slet ikke tilfældet. Det kan bruges under både vaginalt og analt samleje, såvel som håndjob, blowjob og onani – både med og uden sexlegetøj. Som du nok kan høre er der god grund til altid at have en god glidecreme liggende i natbordsskuffen. Du kan også læse vores indlæg om hvorfor vi altid anbefaler glidecreme, for at lære mere om alle fordelene.

Lige meget hvordan vi vender og drejer det, er lidt ekstra glidemiddel altså altid en god idé. Men hvilken skal du vælge? Og hvilken matcher dine behov bedst? Det kan være rigtig svært at finde rundt i, og derfor har vi lavet en komplet guide, så du kan blive meget klogere på, hvilken du skal vælge!

En komplet guide til glidecreme

I vores komplette guide til glidecreme kan du blive klogere på, hvilken du skal vælge alt efter hvad du skal bruge den til, samt hvilke behov du har. Måske har du en særlig sensitiv hud. Eller måske har du brug for en glidecreme til analsex. Hvis du læser med herunder, kan du finde ud af hvilke glidecremer der er bedst til hvad. På den måde kan du vælge det rigtige produkt og altid have den rigtige glidecreme liggende klar. Det vil uden tvivl give dig nogen endnu mere nydelsesfulde oplevelser, hvad end du har skal hygge dig alene eller i godt selskab.

Hvorfor bruge glidecreme?

Der er mange gode grunde til at bruge en glidecreme. For nogen er det bare rart med et ekstra nemt og lækkert glid under samleje, mens det for andre kan være en nødvendighed på grund af intim tørhed. Sidstnævnte kan være til stor gene og kan i værste fald helt mindske ens lyst til sex. Der kan være mange årsager til intim tørhed og de fleste kvinder vil opleve det i perioder igennem livet. Det kan blandt andet have noget med din menstruationscyklus at gøre, hvilke hygiejneprodukter du bruger samt en for travl hverdag. Heldigvis kan en god glidecreme fjerne de gener som intim tørhed medfører og kan hjælpe dig med at slappe af og nyde.

Glidecreme kan naturligvis også være en god hjælper, selvom du ikke har problemer med intim tørhed. Særlig sammen med sexlegetøj er den en nødvendighed for, at du får den bedste og mest stimulerende oplevelse. Det er også altid nødvendigt at bruge glidecreme under analsex eller stimulering med anal sexlegetøj.

Kvinden stiller spørgsmålstegn

Glidecreme – Hvad er det egentlig?

Glidecreme er i bund og grund en gel eller en creme, der har en god glideevne. Den får helt enkelt tingene til at glide lettere! Det er et smøremiddel, der er fantastisk under sex, hvad end der er tale om vaginal eller anal penetrering. Den kan også bruges ved anden hud-mod-hud kontakt som for eksempel ved at hånd- eller blowjob.

Du kan groft sagt inddele glidecremer i to kategorier: dem der er vandbaseret, og dem der er silikonebaseret. Læs med og find ud af hvornår du skal bruge hvilken.

Hvilken glidecreme skal jeg vælge?

Det spørgsmål får vi utrolig tit – og det kan også være svært at finde rundt i. Svaret er egentlig heller ikke så simpelt. Der er nemlig forskellige glidecremer til forskellige formål. Nogle glidecremer må ikke bruges sammen med bestemte materialer, og nogle er bare bedre egnet til en ting frem for en anden. Forvirret? Så bare rolig. Læs med og få en komplet gennemgang af de to typer af glidecremer; vandbaseret og silikonebaseret.

Hvornår skal jeg bruge en vandbaseret glidecreme?

Du skal kort sagt bruge denne type af glidecreme, når du dyrker vaginalt samleje eller bruger sexlegetøj. Glidecremen anbefales til vaginal brug, da den naturligt absorberes af huden. Derfor irriterer den heller ikke slimhinderne på samme måde som en silikonebaseret ville det.

Denne egenskab gør dog også, at du vil opleve, at glidecremen tørrer ind. Sker dette kan du blot tilføje mere. Nogen synes at det er irriterende, at den tørrer ind, mens andre synes det er rart, at der ikke er lige så meget rengøringsarbejde efter brug. Læs med her og lær mere om hvorfor vandbaseret glidecreme og sexlegetøj er de bedste venner.

Derfor skal du bruge en vandbaseret glidecreme sammen med dit sexlegetøj

Vi anbefaler altid at du bruger en vandbaseret glidecreme sammen med dit sexlegetøj – særligt sexlegetøj af silikone eller et silikonelignende materiale. Sexlegetøj i disse materialer vil nemlig blive ødelægt hvis de bruges sammen med en silikonebaseret glidecreme. Det meste sexlegetøj er i dag lavet af silikone, PVC, TPE eller TPR. Det er derfor altid et sikkert valg at vælge en smørelse, der er vandbaseret. Mange elsker også vandbaseret glidemiddel på grund af den lette kvalitet, der aldrig klistrer. Og derudover er den meget nem at gøre ren efter brug.

TENGA Flip Orb Masturbator Hvid med glidecreme

Hvornår skal jeg bruge en silikonebaseret glidecreme?

En silikonebaseret glidecreme har et vedvarende glid og tørre derfor ikke ind. Dette sker fordi den grundet silikonen ikke absorberes af huden. Den ligger sig i stedet som en hinde, der føles glat og silkeblød. En silikone glidecreme er derfor perfekt til analsex samt erotisk massage. Det er dog vigtigt, at du ikke hiver dit sexlegetøj af silikone frem samtidig med, at du har gang i silikone glidecremen.

Takket være glidecremens vedvarende glideevne er det den anbefalet smørelse til analsex med en partner. Her er det nemlig vigtigt, at du ikke går ned på et godt og glat glid. Der findes silikonebaseret glidecreme lavet specielt til kvinder, men generelt anbefales denne type ikke til vaginalt samleje, da silikonen kan genere slimhinderne.

Bonus info: Du kan bruge din silikonebaseret glidecreme til trætte hårspidser. Du kan også bruge din glidecreme til er efter intim barbering eller når du har barberet ben. Den lukker nemlig dine porer og efterlader huden silkeblød.

forspil guide billede

Derfor skal du vælge en silikonebaseret glidecreme

En silikonebaseret glidecreme har en helt fantastisk glideevne og ikke mindst en silkeblød konsistens, som rigtig mange foretrækker. Denne type skal bruges til analsex, da det simpelthen giver dig den mest fantastiske følelse. Vores erfaring siger, at med den rette glidecreme kan du slappe mere af og blot nyde den dejlige følelse. En silikonebaseret er ligeledes perfekt til massage. Netop fordi den ikke absorberes af huden giver gør den, at dine hænder kan glide let over din partners nøgne hud. Gør noget særligt ud af forspillet med en erotisk massage, hvorefter I også vil være helt klar til at tage nydelsen til nye højder. Du skal dog være opmærksom på at denne type skal rengøres med vand og sæbe.

Undtagelsen til reglen

Nu har vi efterhånden nævnt et par gange, at du ikke skal bruge en silikonebaseret glidecreme sammen med dit sexlegetøj. Og det er også en god regel at holde sig til. Men som med så mange andre regler, er der altid en undtagelse. Der er nemlig noget sexlegetøj, du godt kan bruge sammen med et silikone glidemiddel.

Sexlegetøj i materialer som glas og metal er nemlig perfekte at bruge sammen med et silikonebaseret smøremiddel. Har du sexlegetøj i en eller flere af disse materialer, kan du altså sagtens bruge glidemiddel med silikone og nyde godt af de egenskaber denne type har.

En glas dildo er et eksempel på et sexlegetøj, der er perfekt sammen med silikonebaseret glidecreme. Den glatte og smukke overflade vil kun føles endnu mere lækker, når du bruger den sammen med det silkeblød hjælpemiddel. Når du vælger denne type, kan du også udnytte, at silikonen ikke udtørrer. Det vil sige, at den glatte og glidende effekt bliver ved, så længe du har brug for det. Der er altså ingen grund til at tilføje mere, når først du har fået smurt dit legetøj ind.

pjur blogindlæg cover

Oplev den højeste kvalitet med glidecreme fra Pjur

Det tyske mærke Pjur er vores altoverskyggende bestseller, når det kommer til glidecreme. Deres udvalg er varieret og de har kort sagt en glidecreme til enhver anledning. Uanset hvilken type du finder frem til, at du skal bruge, kan du finde den fra Pjur. De producerer alle deres produkter i Tyskland og har en utrolig høj standard.

Derfor undergår deres produkter også mange sikkerheds- og kvalitetstjek under produktionen. I over 25 år har Pjur altså været ensbetydende med høj kvalitet. Du kan derfor trygt vælge en glidecreme fra Pjur. Hvis du ikke har den store erfaring med glidecreme, kan det være rart at vælge et mærke du ved er lig med kvalitet. Så er du nemlig sikret en god førstegangsoplevelse. Læs med her, når vi gennemgår nogle af de forskellige typer af glidecreme der findes, og som du selvfølgelig også kan finde blandt Pjur’s udvalg.

Se alle glidecremer fra Pjur

Vandbaseret glidecreme

Du går aldrig galt i byen med en vandbaseret glidecreme. Det er et godt all-around produkt, der kan bruges hvad end du bruger sexlegetøj eller ej. Det kan altså altid betale sig at have en god vandbaseret glidecreme liggende. Denne type af glidecreme er den anbefalet type til brug sammen med sexlegetøj af silikone eller silikonelignende materialer som PVC, TPE/TPR samt jelly.

Det er ligeledes den type af smørelse, vi anbefaler dig at bruge ved vaginalt samleje. Den absorberes nemlig naturligt af huden, hvorfor den også er mere skånsom mod slimhinderne. Generelt er en vandbaseret et godt valg, hvis du har sensitiv hud eller ønsker et mildt intimprodukt.

vandbaseret glidecreme fra pjur
Se alle vandbaseret glidecremer
Pjur Basic Silikonebaseret Glidecreme 100 ml
Se alle silikonebaseret glidecremer

Silikonebaseret glidecreme

Denne type af glidemiddel er perfekt til dig, der skal dyrke analsex eller leder efter smørelse til en særlig erotisk og stimulerende massage. Glidecremen har nemlig en vedvarende glidevne, der betyder, at du med få dråber kan nyde en glat og lækker fornemmelse.

Du kan ikke bruge disse produkter sammen med dit sexlegetøj af silikone eller silikonelignende materialer. Du kan dog bruge dem sammen med sexlegetøj af glas og metal. Mange bruger f.eks. butt plugs af metal eller dildoer af glas. Her kan du altså med fordel anvende et glidemiddel med silikone, hvormed du kan nyde en silkeblød og glat fornemmelse.

Stimulerende glidecreme

Skal din glidecreme ikke bare give en glat og lækker fornemmelse? Men må den også virke ekstra stimulerende? Så er det en stimulerende glidecreme, du skal have fat i. De findes i mange forskellige udgaver og kan virke stimulerende på mange forskellige måder. De er dog for det meste vandbaseret, hvorfor de også er perfekte at bruge sammen med dit sexlegetøj.

De produkter vi har i vores sortiment bruger kun naturlige ingredienser til at give den stimulerende effekt. I denne fra Pjur finder du f.eks. ginseng, der virker let varmende og pirrende. Brug den før samleje, ved forspil eller under onani. Den vil med garanti gøre det hele lidt sjovere.

Pjur MyGlide Stimulerende Glidecreme 100 ml
Se alle stimulerende glidecremer
Pjur Back Door Vandbaseret Panthenol Anal Glidecreme 100 ml
Se alle anal glidecremer

Anal glidecreme

En anal glidecreme til analsex og anal stimulering kan være flere ting. Til analsex anbefales det nemlig, at du bruger en silikonebaseret. Hvorfor denne type også ofte omtales som en anal glidecreme. Skal du til gengæld bruge anal sexlegetøj af silikone eller silikonelignende materialer, skal dit glidemiddel være vandbaseret.

Der findes dog vandbaseret glidecremer, der er lavet særligt til anal brug. De har ofte en tykkere konsistens, er mere drøj i brug og indeholder plejende og fugtgivende ingredienser. På den måde får du de bedste forudsætninger for en god anal oplevelse med dit sexlegetøj. En anal glidecreme der er vandbaseret, kan naturligvis også altid bruges vaginalt eller sammen med andet sexlegetøj.

Glidecreme og analsex

Glidecreme er helt uundværlig, hvis du skal dyrke analsex med en partner. Anus producerer ikke nogen naturlig smørelse, og det er derfor nødvendigt med lidt hjælp fra et godt glidemiddel. Når det kommer til analsex, vil vi altid anbefale dig at bruge en silikonebaseret glidecreme. Den har det bedste glid og føles samtidig silkeblød. Det vil altså give dig en virkelig god og dejlig oplevelse, hvor du kan slappe helt af.

Du kan med fordel gå efter en silikonebaseret, der er lavet særligt til anal brug. Den vil nemlig udover det vedvarende glid have plejende og fugtgivende ingredienser. Det kan være en fordel, da huden ved anus er meget tynd. Der kan derfor hurtigt opstå små rifter eller ømhed ved analsex. Dette kan du modvirke og afhjælpe ved at bruge en anal glidecreme med plejende og fugtgivende ingredienser. Der findes ligeledes glidemidler med afslappende virkning, der beroliger huden og gør det endnu nemmere at slappe af.

Hvad med anal glidecreme og anal sexlegetøj?

De samme regler gælder naturligvis, når det kommer til anal sexlegetøj som ved andet sexlegetøj og glidecreme. Det vil sige, at bruger du anal sexlegetøj af silikone, så skal din glidecreme være vandbaseret. Her er det dog vigtigt, at du bruger en vandbaseret, der også er lavet specielt til anal brug.

Den vil nemlig ikke tørre lige så hurtigt ind, hvilket er vigtigt for at du kan nyde dit anal sexlegetøj fuldt ud. Den kan ligeledes indeholder plejende og fugtgivende ingredienser. Det kan øge din komfort og give dig de bedste forudsætninger for en behagelig oplevelse med anal stimulering. Vær opmærksom på at hvis dit anal sexlegetøj er af metal eller glas, kan du med fordel bruge en anal glidecreme, der er silikonebaseret. Der er f.eks. mange der foretrækker at bruge buttplugs i metal.

Derfor kan du ikke undvære den flydende masse

Vidste du at ved brug af glidecreme under sex kan du rent faktisk undgå rifter eller ømhed? Vi kender det jo nok alle sammen, specielt hvis man er nyforelsket! Alt det lagengymnastik sætter sine spor og kan efterlade både vagina og penis øm og endda med rifter. Det kan i værste tilfælde betyde, at I kan være nødsaget til holde en pause fra sex i flere dage.

Det er ikke kun grundet at det mindsker ømhed og rifter, at du skal bruge det. Nej det giver også generelt en langt bedre sexoplevelse. Særlig det at give en lækker og erotisk massage som forspil kan være en ekstra intim oplevelse for jer begge. Her er den glidende effekt helt uundværlig og ligger grundlaget for en god og stimulerende seksuel oplevelse.

Glidecreme og sexlegetøj – det perfekte match

Sammen med dit yndlingssexlegetøj kan det simpelthen ikke undværes! Selvom du er typen der bliver ’våd nok’, vil du hurtigt kunne mærke den forskel, den rigtige glidende creme kan give dig. Det vil ikke blot gøre indføring lettere men også gøre, at det bliver mere behageligt og stimulerende. Det kan derfor give dig en ekstra lækker oplevelse, når du benytter glidecreme sammen med en dildo, vibrator, butt plug, masturbator eller lignende.

Nu hvor vi taler om butt plugs, ja så må vi ikke glemme analsex – her er det nemlig særlig uundværligt. En god anal glidecreme gør det ikke blot muligt at indføre en butt plug eller andet anal sexlegetøj. Det gør også hele oplevelsen endnu mere pirrende, stimulerende og nydelsesfuld.

kvinde med sexlegetøj

Sådan bruges det bedst

Der er ikke nogen perfekt mængde glidemiddel, du kan bruge. Du skal bruge præcis den mængde, du har brug for. Det kan variere meget, alt efter om du generelt oplever tørhed, eller i forhold til hvilken form for sexlegetøj du bruger. Det kan derfor også være en god ide at eksperimentere lidt med din glidecreme.

Der kan nemlig være forskelligt, alt efter hvilken slags du bruger. En vandbaseret og en silikonebaseret virker forskelligt, og det vil også være forskelligt, hvordan du skal bruge de to typer. Der er ikke andet for end at prøve dig frem. Vi vil nu gerne garantere, at du nok skal få det sjovt under dine eksperimenter.

Er du blevet klogere?

Nu håber vi ikke længere, du er i tvivl om, hvilken glidecreme du skal bruge til hvad? Eller er du? Vi opsummere naturligvis lige de vigtigste regler, når det kommer til at bruge det effektive hjælpemiddel. Det vigtigste at huske er nok, at du skal bruge en vandbaseret sammen dit sexlegetøj. Du kan dog bruge en silikonebaseret til sexlegetøj af glas og metal eller ved analsex. Denne type er også perfekt til en erotisk massage. Sidst men ikke mindst skal du have fat i en anal glidecreme til analsex. Det var nemt at huske på, ikke?

Start stille ud med et par dråber, du kan jo altid bruge mere, når det tørrer lidt ind igen. Undgå at bruge alt for meget, det skal jo heller ikke svømme i smøremiddel og blive til en glatbane. Er du i tvivl, om du skal vælge en vandbaseret eller en silikonebaseret glidecreme? Prøv en af hver! De er gode på hver sin måde.

Rigtig god fornøjelse 😉

7 tanker om “Glidecreme guide – Hvilken glidecreme skal du vælge?

  1. Christian siger:

    Jeg vidste slet ikke hvor vigtigt det var med vandbaseret glidecreme til legetøj. Det skal jeg have købt..

  2. Pernille-Louise siger:

    Jeg har aldrig vidst glidecremen skulle være vandbaseret med sexlegetøj! Så er det da derfor min dildo ser sådan ud😂

Kommentar er lukket