G-punktsdildo eller prostatavibrator – hvad er forskellen?

g-punktsdildo og prostatavibrator

Vidste du, at en G-punktsdildo eller -vibrator også kan bruges til stimulering af prostata? Der er en grund til, at prostataen også er kendt som det mandlige G-punkt. Der er måske endnu flere muligheder for sjovt og spændende sexlegetøj, end du først troede. I dette indlæg kan du lære mere om de forskellige typer af vibratorer og dildoer, som er designet til stimulering af G-punktet – og som med fordel også kan bruges til prostata. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på. Prostataen sidder oppe i endetarmen, og du skal derfor være sikker på, at sexlegetøjet kan bruges analt. Det er dog ret simpelt at finde ud af, og du kan blive klogere på det hele i dette indlæg om G-punktsdildoer og prostatavibratorer.

Find hoved og hale i sexlegetøjet

Det kan være forvirrende og uoverskueligt for mange at finde rundt i de forskellige typer af sexlegetøj, der findes. Der er mange navne at holde styr på – og nogle gange kan det endda være svært at se forskel på dem. Derfor kan du også læse med her og blive klogere på, hvad der egentlig er forskellen mellem en G-punktsdildo og en prostatavibrator. Selvom navnet siger meget om sexlegetøjets egenskaber og funktion, er det vigtigt ikke at lade sig begrænse. Der er ofte rig mulighed for at bruge et sexlegetøj på flere måder, og ofte kan både mænd og kvinder få glæde af det samme sexlegetøj. Vi håber, at du kan blive inspireret til at bruge dit sexlegetøj på nye måder eller måske finde nye steder at kigge efter sexlegetøj.

mand og kvinde sexlegetøj

Sexlegetøj til mænd og kvinder – lad dig ikke begrænse

Når du skal finde sexlegetøj på vores webshop, vil du kunne se, at vi opdeler vores produkter i ”Kvinder” og ”Mænd”. Det er dog mest for nemhedens skyld – og det skal altså ikke begrænse dig i, hvilket sexlegetøj du finder interessant. Der er selvfølgelig noget sexlegetøj, som kan være sværere at bruge for både mænd og kvinder. Men faktisk er det fåtallet. Det meste sexlegetøj kan nydes af alle køn, ligesom det kan bruges både alene og sammen med en partner. Et generelt godt råd er altså at kigge bredt og være åben, når du kigger efter sexlegetøj i første omgang.

Det kan være, du falder over noget, som du synes ser spændende ud – selvom det ikke lige ligger i den kategori, du normalt ville kigge i. Et godt eksempel er prostatavibratorer og G-punktsdildoer. De to kategorier kan nemlig noget af det samme. Som mand kan du med fordel kigge efter en G-punktsdildo, hvis du ønsker at stimulere prostataen. Det er altså ikke kun særlige prostatastimulatorer, der kan bruges. Som kvinde kan du også prøve at kigge på prostatavibratorer, hvis du ønsker et anal sexlegetøj, der kan stimulere G-punktet indirekte. Ved at være mere åben for forskelligt sexlegetøj kan du opdage en verden af lækre produkter.

Det mandlige G-punkt

Grunden til at sexlegetøj, der er designet til at stimulere prostata og G-punktet, ofte kan benyttes af både mænd og kvinder, er, at de faktisk taler om det samme – på en måde i hvert fald. Der er en grund til, at prostataen også kaldes for det mandlige G-punkt. De to punkter har nemlig mange ting til fælles – også når det kommer til, hvordan du bedst stimulerer dem. Begge områder kan nemlig rigtig godt lide en dildo eller en vibrator med en kurvet vinkel og et stort hoved. Om du foretrækker stimulering med vibrationer eller ej må komme an på en prøve.

lelo hugo prostata stimulator i sort
Find prostatavibratoren her

Hugo fra LELO – En prostatavibrator

Denne model fra LELO er et pragteksempel på en god prostatavibrator. Det er vores bedstsælgende model – og det er der god grund til. Den er nemlig perfekt udformet til at ramme og stimulere prostata. Det er netop det, der kendetegner en prostatavibrator. Den er designet med de helt rette kurver, former og vinkler til at nå prostataen. Dertil har den selvfølgelig en god fleksibilitet, så den er behagelig at indføre og nem at justere i forhold til dine behov og ønsker. Modellen kommer med en ekstra smart fjernbetjening, hvor du styrer vibrationerne ved at bevæge fjernbetjeningen. Prostatastimulatoren har også en udvendig del, der sidder op ad mellemkødet. Både mænd og kvinder kan nyde stimulering og massage af mellemkødet, men hos mænd vil det også være en måde, hvorpå du kan stimulere prostataen udefra.

Prostataen

Prostataen er også kendt som det mandlige G-punkt eller P-punktet. På dansk kaldes den også for blærehalskirtlen og har til funktion at danne sædvæske, der transporterer sædcellerne ved ejakulation. Prostataen er omkring 2 centimeter i diameter og sidder ca. 3-7 cm oppe i endetarmen. Området er et meget erogent punkt hos mænd og kan med stimulering og berøring give en mere langvarig og eksplosiv orgasme.

fun factory amor sugekop dildo i sort
Find G-punktsdildoen er

Amor fra Fun Factory – En G-punktsdildo

Denne G-punktsdildo fra Fun Factory er et godt eksempel på, hvordan de fleste dildoer til G-punktsstimulering ser ud. Dildoen bøjer i en let kurve og har et stort hoved. Det er netop dette design, som er perfekt til at stimulere G-punktet såvel som prostataen. Dildoen har også en sugekop i bunden. De fleste G-punktsdildoer har en sugekop, og det har flere fordele. En dildo med sugekop kan bruges uden hænder. Du kan sætte den fast på væggen, gulvet, en stol eller lige der, hvor du ønsker det. Det kan gøre det nemmere at finde en rigtig stilling til stimulering af G-punktet eller prostata. Derudover kan en sugekop dildo også bruges som strap-on. Sættes dildoen i en harness, kan du bruge den til pegging eller andre sjove lege i soveværelset. Der er altså god grund for både mænd og kvinder at udforske en G-punktsdildo som denne.

G-punktet

G-punktet sidder omkring 2-5 cm inde i skeden. Området kan variere i størrelse. G-punktet har sit navn fra den tyske gynækolog Ernst Gräfenberger, der som den første ”fandt” området tilbage i 1944. G-punktets eksistens og funktion har sidenhen været meget diskuteret. Flere kvinder oplever dog, at de ved stimulering af området kan få en mere kraftig og intens orgasme.

G-punktsdildo eller prostatavibrator – hvad skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, det skal være det ene eller det andet, kan det måske hjælpe at læse med her. Der er nemlig nogle klare fordele ved de to typer af sexlegetøj, og det kan være, at nogle fordele tiltaler dig mere end andre. Om det skal være en G-punktsdildo eller en prostatavibrator, kan du blive klogere på, når du overvejer, hvad du ønsker at bruge dit sexlegetøj til, og hvilke funktioner du ønsker, at det har.

Skal det være med eller uden vibrationer?

Skal dit sexlegetøj kunne vibrere eller ej? Dette spørgsmål kan give dig en klar idé om, hvorvidt det er en dildo eller en vibrator, der er det rette for dig. Skal dit sexlegetøj kunne vibrere, ja, så er det naturligvis en vibrator, du skal have fat i. En prostatavibrator eller stimulator kan altid vibrere. En G-punktsdildo har ikke vibrationer. Her er det naturligvis muligt at kigge på en G-punktsvibrator, der i mange tilfælde også kan bruges til stimulering af prostata. Skal en vibrator bruges til anal stimulering, er det dog vigtigt, at du vælger en med en stopper. Det gør den sikker at bruge analt.

Er du interesseret i pegging?

Fantaserer du om pegging? Så kan du med fordel bruge en G-punktsdildo. De fleste dildoer til stimulering af G-punktet er med sugekop, hvilket også gør dem harness-venlige. Det vil sige, at de kan bruges som en strap-on dildo. Ved at sætte din dildo i en harness kan den kvindelige partner penetrere sin mandlige partner. En strap-on kan naturligvis også bruges mellem kvinde/kvinde partnere, hvor der er mulighed for at eksperimentere med vaginal såvel som anal penetrering. Du får altså mange anvendelsesmuligheder, når du vælger en dildo med sugekop til G-punktsstimulering.

Sexlegetøj til anal stimulering

Ønsker du at gå på jagt efter sexlegetøj til anal stimulering, er der et par ting, der er gode at være opmærksom på. Det er nemlig vigtigt, at det sexlegetøj, du vælger, er sikkert at bruge til anal stimulering. Alt sexlegetøj, som du finder inden for kategorier om anal stimulering, er naturligvis udvalgt, fordi du uden problemer kan bruge dem analt. Men ønsker du at kigge i andre kategorier, kan det være godt at læse med her.

Sexlegetøj med stopper

Sexlegetøj, der skal bruges analt, skal altid have en stopper. Det vil sige, at anal sexlegetøj har en bred bund, der sørger for, at det ikke ryger længere op, end hvad godt er. En dildo med sugekop er et godt eksempel. Sugekoppen giver dildoen en bred bund, og forhindrer den i at ryge helt op i endetarmen. Endetarmen har nemlig en evne til at suge, der betyder, at sexlegetøj uden stopper faktisk kan forsvinde helt. Det er dog ikke noget, du skal bekymre dig om, så længe du bruger sexlegetøj med en bred bund, der fungerer som en stopper.

Brug den rette glidecreme

Sidst men ikke mindst er der glidecremen. Den er vigtig, uanset om du ender med en G-punktsdildo, en prostatavibrator eller noget helt tredje. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken slags glidecreme du bruger. Det meste sexlegetøj er fremstillet af silikone. Er dit sexlegetøj af silikone, skal du bruge en vandbaseret glidecreme. Dertil er det vigtigt, at du vælger den rette glidecreme til formålet. Skal du for eksempel bruge dit sexlegetøj til anal stimulering, kan du med fordel vælge en glidecreme lavet særligt til anal brug. Der findes en masse gode vandbaseret glidecremer til anal stimulering, til sensitiv hud samt glidecreme med særlig plejende ingredienser.