Fisting – alt du skal vide om fisting

fisting

Fantaserer du om en seksuel oplevelse der er både vild, intens og ekstrem fyldig? Så kan det være, det er fisting, du skal udforske. Det er vigtigt at sige fra start af, at fisting ikke er for nybegyndere. Det er faktisk heller ikke for dig, der kun har prøvet anal stimulering et par gange før.

Det kræver nemlig, at du har en del erfaring med enten anal leg eller ekstra store dildoer til vaginal stimulering. Du kan enten eksperimentere med anal eller vaginal fisting. Dertil er det også muligt at bruge enten din partners hånd eller et sexlegetøj lavet specielt til fisting. Alt dette og meget mere kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Er fisting farligt?

Uanset hvilken form for fisting du ønsker at prøve, kræver det øvelse, tålmodighed og selvfølgelig en helt masse glidecreme. Fisting er ikke farligt, hvis det udføres rigtigt. Men det kan være forbundet med nogen smerte særligt de første gange. Derfor er det også vigtigt, at alle parter, der er involveret, læser på lektien og ved, hvordan de skal begynde legen. I dette blogindlæg om fisting gennemgår vi nogle af de mest grundlæggende ting, du bør vide om den fyldige oplevelse, inden du går i gang. Du får også gode råd til, hvordan du kommer i gang med fisting.

Hvad er fisting?

Fisting handler i bund og grund om at indføre en hel hånd enten analt eller vaginalt. Hånden kan enten være med strakte fingre, der er samlet, eller være en knytnæve. Uanset om du dyrker anal eller vaginal fisting, handler det om følelsen af at være fyldt helt ud samt den intense oplevelse af at være i den andens totale kontrol. Det er derfor også vigtigt, at fisting udøves med en partner, du har fuld tillid til, og at der bliver kommunikeret godt mellem de involverede parter både før og under. Særligt første gang I udforsker fisting kan det være en god idé at tale sammen inden om grænser og lyster. Dertil skal I løbende kommunikere om, hvad der føles godt, og hvad der ikke fungerer. Alt dette og andet vil vi også komme mere ind på længere nede i indlægget. Her får du nemlig en mere udførlig guide til, hvordan du prøver kræfter med soveværelsets ekstremsport. I det næste kan du læse mere om, hvad henholdsvis anal og vaginal fisting går ud på, hvad forskellen er, og hvad du skal være opmærksom på ved de forskellige former for stimulering.

fisting hånd

Anal fisting

Som navnet indikerer, handler anal fisting om, at hånden indføres analt. Alle kan dyrke anal fisting, og det er derfor ikke kun udøvet af homoseksuelle mænd – også lesbiske og heteroseksuelle par dyrker anal fisting. Anal fisting er dog ikke for alle af den grund. Det kræver nemlig, at du har en masse erfaring inden for anal sex og -stimulering. Ved anal fisting bliver du fyldt helt ud. Det kan skabe en meget intens nydelse, idet hele den erogene zone om og i endetarmen stimuleres.

Det er selvfølgelig vigtigt at huske, at anal fisting ikke er noget, der sker med det samme. Det tager øvelse og en masse tålmodighed, før I vil være i stand til at indføre hele hånden. Det kan også være, at det ikke er målet, at hele hånden skal føres ind. Det kan også være, at nogle få fingre er det, der gør det for jer. Det er altid vigtigt, at I lytter til jeres egne grænser, og hvad modtageren får den største nydelse ud af.

Vaginal fisting

Vaginal fisting er, når hånden penetrerer vagina. Det kan for nogle virke helt umuligt, at en hel hånd skulle komme derop. Men hvis man tænker på, hvad der kan komme ud ved en fødsel, så virker det lige pludselig ikke så umuligt. Både ved vaginal og anal fisting handler det nemlig om at træne musklerne og udvide dem lige så langsomt. Det er også derfor de færreste, der vil være succesfulde i første forsøg. Det kræver simpelthen øvelse og derfor også god tålmodighed.

Det er ved vaginal fisting også muligt at bruge enten din partners hånd eller et sexlegetøj. Ofte kan det faktisk være en fordel at bruge et sexlegetøj, da dette har en fast form. Der er altså ikke fare for, at hånden skifter position, mens den er inde. Ofte gælder de samme tilgange og forberedelse ved vaginal som ved anal fisting. God kommunikation mellem parterne, tålmodighed og selvfølgelig rigeligt med glidecreme.

Gode råd til fisting generelt

Ønsker du en opsummerende liste over nogle af de bedste råd og tips, når det kommer til fisting, får du dem lige her:

  • Snak med din partner inden. Har I samme fantasier om fisting? Og hvordan ønsker I at udforske emnet?
  • Godt med glidecreme. I skal naturligvis huske at bruge glidecreme og masser af det. Vi anbefaler en vandbaseret glidecremehvis I bruger sexlegetøj.
  • Brug en latexhandske. Handsken kan være rart for giveren, men beskytter også mod bakterier, der er en dårlig kombination med de små rifter, som kan opstå både vaginalt og analt.
  • Brug en fisting dildo. Det kan være rart at starte med en dildo, da det kan give mere stabil stimulering. Du kan finde dildoer til fisting, der er formet som en knytnæve, eller som har strakte fingre.
  • Skab en afslappet stemning. Det er vigtigt, at modtageren er helt afslappet og godt tændt, inden I begynder på fisting.
  • Vær tålmodig og kommuniker. Gå langsomt frem og gå et skridt tilbage, hvis der føles ubehag. Det er derfor også vigtigt at kommunikere under hele seancen.

Fisting som modtager og giver

Hvad får man ud af fisting? Det kan være forskelligt fra person til person, hvorfor fisting nydes, men der kan også være forskel i forhold til, om du er giver eller modtager. Som modtager vil du kunne nyde følelsen af at være fyldt helt ud. Samtidig kan der også være stor nydelse i den træning og det arbejde, der ligger forud for den succesfulde fisting. Det handler også om, at du som modtager kan slappe helt af og give dig totalt hen til din partner. Der er et tæt samspil mellem modtager og giver, som også er med til at skabe en meget intim og nær relation.

Som giver er det nydelsen ved at se din partner blive fyldt helt ud, der er i centrum. Det handler i bund og grund om, at du kan give din partner en helt vild stor nydelse, som i sidste ende også kan føre til intense og eksplosive orgasmer. Fisting kan ligesom andre former for lege i soveværelset handle om magt, dominans og underdanighed. Den, der er modtager, er i giverens fulde kontrol, hvilket for mange også er en stor del af fistings tiltrækningskraft. Som giver handler det derfor også om at kunne aflæse modtagerens reaktion og grænser. Og som ved alt grænsesøgende sexleg er det vigtigt med accept af grænser og et planlagt stopord.

Hvordan begynder man med fisting?

Men hvordan kommer man så i gang med fisting? Vi kan lige så godt være ærlige og sige, at det ikke er noget. du lykkes med fra den ene dag til den anden. Det kræver øvelse og måske en del øvelse. Hvor lang tid, det tager at få en komplet og succesfuld fisting, kommer selvfølgelig også an på, hvor trænet du er i forvejen. Hvis du slet ikke har særlig meget erfaring med fyldig penetrering analt eller vaginalt, er det der, du skal starte. Her kræver det, at du begynder med en større dildo, end du er vant til at bruge, og selvfølgelig bruger den analt eller vaginalt alt efter, hvilken form for fisting du ønsker at lykkes med.

Har du allerede udforsket de største dildoer, der findes på markedet, er du nok klar til at prøve med enten en fisting dildo eller din partners hånd. Dertil skal det selvfølgelig siges, at det stadig er vigtigt at gå stille og roligt frem. Fisting handler om at udforske og eksperimentere, og rejsen til succesfuld fisting kan være mindst lige så god som det endelige mål. Uanset hvad dit erfaringsniveau er, og hvad målet med fisting er, kan du med fordel læse nogle af vores tips til, hvordan du begynder med fisting.

Start med et mindre sexlegetøj

Når vi siger et mindre sexlegetøj, så mener vi selvfølgelig et sexlegetøj, der er mindre end din partners hånd eller de fisting dildoer, der findes på markedet. Har du allerede udforsket dildoer, men mangler at kaste dig over de ekstra store dildoer, kan du med fordel starte her. Du kan få store dildoer til både vaginal og anal penetrering, og du skal selvfølgelig bruge den, der matcher den form for fisting, du søger.

Ved at bruge sexlegetøj kan du og din partner opøve en god træning til fisting. Det handler nemlig om, at musklerne ved endetarmen eller ved vagina bliver varmet godt op og løbende udvidet. Et sexlegetøj til enten vaginal eller anal penetrering kan også med fordel bruges som opvarmning inden fisting. Det er vigtigt, at modtageren er afslappet, tændt og selvfølgelig, at der er den nødvendige smørelse, inden I begynder med fisting.

Husk god hygiejne

God hygiejne er vigtigt at have for øje, når det gælder fisting, men også ved anal leg generelt, og når der bruges sexlegetøj til vaginal penetrering. Der er flere måder, hvorpå I kan sikre den bedste hygiejne og dermed også en bedre oplevelse. Er det anal fisting eller anden form for anal stimulering. I skal udøve, kan I med fordel starte med anal rengøring. Her bruger man en anal douche til at rense ud bagtil og sørge for en helt ren start på legen. Ved at bruge en anal douche kan modtageren også slappe helt af uden bekymringer om eventuelle uheld.

sort anal douche renser

Bruger I hånden til vaginal fisting, kan det også være en god idé at bruge en latexhandske. Det er svært at undgå, at der opstår små rifter ved den fyldige penetrering, og der kan samtidig være bakterier, som ikke kan fjernes fra for eksempel under neglene. Latexhandsken forhindrer derfor, at der opstår uønskede infektioner. Af samme grund kan det derfor heller ikke anbefales at bruge den samme dildo eller hånd til vaginal fisting, efter den har været brugt til anal penetrering. Det kan ligeledes overføre bakterier og lede til infektioner.

Snak sammen og forbered jer sammen

Fisting kan være en spændende, eksperimenterende og udforskende rejse, som kan skabe et tæt og intimt bånd. Derfor er det også vigtigt, at I begge er med helt fra start. Det nytter ikke noget, hvis det kun er den ene part, der nyder den fyldige penetrering. Det er samtidig også en øvelse, der kræver, at I snakker sammen inden og forbereder jer sammen. Det er for eksempel en god idé, at I begge læser dette indlæg. Så har I begge den samme viden og kan blive enige om, hvad der skal gøres inden, under og efter.

Fisting er en form for dominansleg, og I kan derfor med fordel bruge nogle af de samme teknikker, der bruges inden for SM- eller BDSMsex. Her er det vigtigt at tale om grænser, inden man begynder, og mange aftaler også et stopord. Det kan give en større tryghed for alle involverede, da de med ét ord kan stoppe legen med det samme. Under akten er det selvfølgelig også vigtigt, at giver har fokus på modtagerens kropssprog og reaktioner. Dertil kan I med fordel kommunikere om, hvad der fungerer, eller hvornår der skal skrues ned for tempoet.

Gå ikke for hurtigt frem

Netop tempoet er vigtigt at have fokus på. Det handler nemlig ikke bare om at gå hårdt til den fra start af. Det vil netop have den modsatte effekt og kan føre til, at jeres oplevelse med fisting bliver både dårlig og smertefuld.

Det er derfor helt essentielt, at I går langsomt frem – og her taler vi altså om et ret langsomt tempo. Det er slet ikke idéen, at en fuld fisting skal kunne lykkes i første forsøg. Faktisk handler det i første omgang om, at nogle få fingre penetrerer enten vaginalt og analt. Herefter kan indføringen blive fyldigere og dybere. Tempoet bestemmes udelukkende af modtageren, og det er vigtigt, at giveren også hele tiden mærker efter. Mærker giveren modstand, eller at der ikke er nok smørelse, så skal der altså lige tages et skridt tilbage. Det er ikke altid nødvendigt at trække sig helt ud, men måske blot at hive hånden eller dildoen en smule tilbage.

fisting - gå ikke for hurtigt frem

Øvelse gør mester

Som med så meget andet her i livet handler fisting også om øvelse. Ingen mestrer dette første gang, de kaster sig ud i det. Det er derfor også vigtigt, at I ikke bliver skuffede eller helt mister modet, hvis det ikke lykkes første gang eller anden og tredje gang. De første mange gange, I prøver kræfter med fisting, handler nemlig mere om at blive trygge ved hele situationen og at udforske de første skridt mod en fuld penetrering.

Det kan derfor også være en god idé, at I væbner jer med tålmodighed. I kan med fordel i stedet nyde de mange eksperimenter og nydelsesfulde timer, I bruger sammen. At udforske den fyldige penetrering kan være jeres eget erotiske eventyr, hvor I sammen udvikler jer, bliver klogere, mere modige og mere erfarne. Den lange rejse gør også glæden og nydelsen endnu større, når det så en dag endelig lykkes med en komplet succesfuld fisting.

intense orgasme med fisting

Intense orgasmer med fisting

Du kan få forskellige oplevelser med fisting alt efter, om du er kvinde eller mand, og om der er tale om anal eller vaginal fisting. En af de helt store glæder ved denne form for stimulering er naturligvis den ekstra fyldige oplevelse. Uanset om det er vaginalt eller analt, vil du blive fyldt helt ud.

Det kan være en særlig intens oplevelse og kan for nogle også føre til nogle ekstra intense orgasmer. Ved anal penetrering af en mand kan prostata stimuleres, og ved en kvinde er det g-punktet, du kan ramme. Det er også forskelligt fra person til person, om man ønsker yderligere stimulering ved fisting. 

For nogen er den fyldige oplevelse nok i sig selv, mens andre ønsker en bevægende stimulering eller vibrationer. Som du nok kan høre, er der nok at udforske, når først det er lykkes med en fuld penetrering med hånden eller dildo. Her er der rig mulighed for at eksperimentere med forskellige former for stimulering samt at bruge enten hånd eller dildo.

Glidecreme, glidecreme og glidecreme

Det kan ikke siges nok gange. Når det kommer til fisting er glidecreme, og nok af den, helt essentielt – og det er uanset, om det er vaginalt eller analt. Du kan heller ikke komme uden om den vigtige smørelse, hvad end du bruger en dildo eller hånden. Det er samtidig også vigtigt, at du bruger den rigtige glidecreme. Når du bruger sexlegetøj, anbefales det altid, at du bruger vandbaseret glidecreme. Silikone glidecreme ødelægger nemlig sexlegetøj lavet af silikone.

Der findes en særlig fisting gel, der er lavet til formålet, og som derfor også er ekstra drøj i brug. Den er ligeledes vandbaseret, så du trygt kan bruge den sammen med sexlegetøj. Gelen kommer ligeledes i en ekstra stor bøtte, så I ikke skal bekymre jer om at spare på glidecremen. Det er nemlig overhovedet ikke her, I skal spare.

Til anal stimulering anbefaler vi altid silikonebaseret glidecreme. Det har en bedre glidevne, hvilket jo er særlig vigtigt ved anal leg. Du kan derfor med fordel bruge en silikonebaseret glidecreme, hvis det er anal fisting, du skal udforske, og der ikke bruges sexlegetøj.

fisting gel glidecreme

Stimulering når hånden er oppe

Når I er kommet så langt, at hånden er helt oppe eller så langt oppe, som I ønsker – hvad så? Det er meget forskelligt, hvad folk foretrækker, og her handler det også om at udforske og eksperimentere. Det kan være, at selve penetreringen og den fyldige oplevelse er nok. Her skal hånden blot holdes på plads.

En anden mulighed er selvfølgelig at stimulere yderligere. Dette kan være en frem og tilbage bevægelse eller en anden form for bevægelse. Når du tilføjer mere stimulering til fisting, kan du også begynde at udforske stimulering af g-punktet, a-punktet eller p-punktet.

Som du nok kan høre, er der nok følsomme punkter at begynde at udforske. I kan naturligvis også eksperimentere ved stimulering af klitoris eller penis samtidig med den fyldige penetrering. Ved at stimulere begge punkter kan der opnås en særlig intens orgasme, og nogen kan endda oplevelse multiple orgasmer eller sprøjteorgasme.

Fisting med sexlegetøj

Nogen foretrækker at bruge sexlegetøj, når de skal stimulere deres partner. Det kan enten bruges ved forspil eller under samleje. Men også ved fisting kan der bruges sexlegetøj. Du kan selvfølgelig finde store dildoer, der kan bruges til formålet, men der findes også særlige fistingdildoer. Disse er udformet som en hånd.

Det kan enten være med udstrakte fingre eller som en knyttet næve. Mange synes, det kan være en smule grænseoverskridende at bruge deres egen hånd, mens andre blot foretrækker den mere stabile form, som en dildo har. Dertil findes der også dildoer med vibrationer, der kan tilføje ekstra stimulering for de særlig øvede. En dildo med udstrakte fingre vil være den bedste at starte med. Denne form vil nemlig gøre den første indføring lettere, og du vil også opleve en mere gradvis udvidelse. En knyttet næve vil selvsagt give en mere intens penetrering lige fra start af og kan derfor anbefales jer, der har en del erfaring med fisting i forvejen.

Når hånden skal ud igen

Lige så vigtigt det er at bruge god tid på indføringen, mindst lige så vigtigt er det, når det kommer til at fjerne hånden igen. Det er altså ikke bare at trække den tilbage i én hurtig bevægelse. Også her handler det om at mærke efter, være tålmodig og kommunikere. Modtageren skal være helt afslappet, og musklerne i enten endetarmen eller vagina skal ligeledes slappe helt af.

Det kan derfor være en god idé at vente et stykke tid, efter orgasmen er opnået. Lad modtageren falde helt til ro. Herefter kan du begynde at trække hånden ud. Men husk at gøre det i et langsomt tempo og vær opmærksom på eventuelt ubehag, hvis det går for hurtigt.

Godt med glidecreme og tålmodighed

Når du har læst dette indlæg, ved du det vigtigste, der er at vide om fisting. Vi har gennemgået, hvad det hele går ud på, og hvilke forskellige former for fyldig penetrering der findes. Du kan nu vurdere, hvilket erfaringsniveau du har, og hvor du vil starte de sjove eksperimenter.

Uanset hvor du starter, kan vi kun gentage nogle af vores vigtigste råd. Med en god mængde tålmodighed og selvfølgelig en masse af glidecreme er du nemlig godt på vej. Det handler om at lytte efter sin egen krop og bruge de rigtige remedier. Så har du størst chance for at få en succesfuld fistingoplevelse.