Dominans – Sådan starter I

dominans blogindlæg cover billede

Mange par finder idéen om at lege med dominans lidt for pirrende og spændende. Men det kan også være en udfordring for mange at komme i gang. For hvor starter man? Og hvad går leg med dominans egentlig ud på? Der kan være rigtig mange spørgsmål og mindst lige så mange svar. Det første skridt er ofte det sværeste, og du vil hurtigt opdage, at jeres leg med BDSM kan udvikle sig i mange forskellige retninger.

Du er allerede langt, hvis du læser dette blogindlæg, eller hvis du og din partner læser det sammen. At undersøge, lære og lade sig inspirere er nemlig en god måde at starte ud på. Det kan gøre dig klogere på, hvad det præcis er, at du gerne vil udforske, og hvad der i første omgang tiltrækker dig mest.

En guide til leg med dominans

I denne guide får du en blid introduktion til alt, der har med dominans at gøre. Vi vil komme ind på, hvad dominansleg er for noget, og hvordan det kan udleves i soveværelset. Vi kommer naturligvis også med gode råd og inspiration til, hvad du kan bruge for at komme godt i gang. Husk på, at vores guide kun er til inspiration – det er ikke en tjekliste. Det vil altså sige, at din dominansleg ikke behøver at indeholde alle de elementer, som vi gennemgår i denne guide. Det lækre ved BDSM er, at du kan vælge og vrage mellem de mange variationer og alt det udstyr, der også findes. Vælg det, du tænder mest på og eksperimenter inden for dine egne grænser.

 

bdsm for begyndere let dominans

Hvad er dominanslege

Dominanslege kan være mange ting, men som navnet selvfølgelig peger på, så omhandler de alle et element af dominans. Det vil sige, at der skabes et magtforhold mellem de to villige deltagere, hvor den ene er den dominerende og den anden den underkastede eller submissive. Rollefordelingen skal selvfølgelig være aftalt på forhånd, og der vil ofte være én af de to roller, der tænder dig mere end den anden. Med det sagt er der forskellige måder at dominere på.

Mange synes, at det lyder voldsomt, når man snakker om dominans, BDSM eller SM. Men det behøver det overhovedet ikke at være. Legen kan være blid og romantisk, eller den kan være hardcore og mere intens. Det er helt op til jer.

 

BDSM – en leg med dominans

Når det kommer til seksuel leg, der omhandler dominans, betegnes det ofte som BDSM. Det er en meget bred betegnelse, der står for bondage og disciplin, dominans og submission, sadisme og masochisme. Det indeholder altså mange elementer, hvoraf dominans er et af dem. Når du dykker ned i dominanslegen, vil du hurtigt opdage, at legen kan tage mange drejninger og blandt andet indeholde elementer af bondage, sadisme eller masochisme. Det er altså ikke, fordi dominanslege behøver at indeholde elementer af for eksempel sadisme. Det er selvfølgelig kun aktuelt, hvis du tænder på det. Dominanslege behøver altså ikke at være lig med hardcore sex.

 

Fysisk og psykisk dominans

Man kan dele dominans op i to kategorier – en, der er fysisk og en, der er psykisk. De kan blandes og bruges på forskellige måder i den samme leg. Den fysiske er nok for de fleste den mest oplagte og er også noget, som mange par allerede har en smule erfaring med. Har du nogensinde holdt om din partners håndled under sex for eksempel? I så fald har du allerede prøvet at lege med fysisk dominans. Det kan selvfølgelig gøres mere udtrykkeligt og i en mere ekstrem grad. Det handler om, at du med din egen krop eller ved hjælp af redskaber fysisk dominerer din partner. Det kan være ved at binde eller fiksere den anden. Det kan også være gennem fysiske handlinger. Den psykiske form for dominans handler i højere grad om at dominere den anden med ord. Folk, der tænder på at indtage rollen som det submissive, tænder også på ydmygelse. Her kan du med dine ord ydmyge den underkastede og understrege din dominans.

 

dominans af partner

Dominans med bondage

Et af de oplagte steder at starte, hvis du ønsker at dominere din partner fysisk, er gennem bondage. Mange par starter inden for det, der kaldes blid bondage, og ofte vil et par pelsede håndjern være nok til at få legen til at rulle. Legen kan dog tage mange forskellige drejninger, og bondage kan være alt fra blidt til hardcore såvel som enkelt eller mere kompliceret. Når du starter ud, er det svært at gøre noget forkert med bondage. Så længe du holder dig til kvalitetsprodukter, er du sikret en høj grad af sikkerhed og komfort. Som med alt inden for dominans og BDSM er det vigtigt ikke at gå ned på udstyr.

 

 

Et udpluk af vores bondage-udstyr

Der er meget forskelligt, hvad der kan bruges til fiksering, og du finder derfor både håndjern, manchetter, reb, tape og bånd inden for bondage. Vælg det, der tænder dig mest, og som du synes ser let ud. Der er ingen grund til at gøre det mere kompliceret end nødvendigt til at starte med. Du kan altid udvide din samling med mere komplekst bondageudstyr senere hen. Der er heller ingen grund til at investere en hel masse penge i udstyret de første par gange. Det kan være, at du hurtigt finder ud af, at håndjern slet ikke er dig, men at du til gengæld synes, at reb er meget mere frækt. I starten handler det om at udforske og eksperimentere, så du kan blive klogere på dine egne lyster og turn-ons.

 

dominans bdsm

Hvad er sadisme og masochisme?

Sadisme og masochisme er en del af BDSM-verdenen, men behøver ikke nødvendigvis at være en del af din dominansleg. Ligesom bondage kan du vælge det til eller lade være. Sadisme betyder, at du nyder at påføre smerte, mens du som masochist tænder på at mærke smerte. Her er der selvfølgelig tale om afmålt smerte. Smerten skal være tilpasset det niveau, som både giver og modtager nyder. Mange har faktisk allerede prøvet at lege med lidt let sadisme eller masochisme i soveværelset. Har du for eksempel nogensinde klappet din partner bagi under sex? Et lille klap kan være alt, hvad I har brug for, men den nydelsesfulde smerte kan naturligvis også blive mere udtalt for eksempel ved brug af redskaber.

 

Dominans med sadisme

Du kan uanset dit niveau inddrage sadisme i dominanslegen. Det kan nemlig – som alt andet inden for BDSM – gøres, så det passer til dine lyster og dit niveau. Som den dominerende er du den, der giver smerte. Den underkastede nyder at modtage smerten. Hvis I allerede har prøvet med et klask med hånden, er I måske klar til at udøve legen ved brug af en pisk eller paddle.

 

 

Et udpluk af vores dominans-udstyr

En paddle er for mange et godt sted at starte. Du kan få paddles, der er ret små, og som derfor ikke slår så hårdt. Du har som giver også meget god kontrol over paddlen. Det vil sige, at du nemt kan kontrollere, hvor hårde slagene er. En paddle kan fås i forskellige materialer, der påvirker hårdheden. En paddle i læder vil give et højere smæk og vil også efterlade et mere udtalt rødt mærke. De kan dog også fås i bløde materialer, der gør slaget mindre hårdt. En pisk er også et fint begyndervenligt redskab. Det kan godt tage lidt længere tid at mestre, men det kan også give meget større variation i slagene. Uanset hvad du vælger at bruge, kan du med fordel fokusere slagene på de store muskelgrupper som lår, balder, bryst og ryg. Start med blide slag, indtil huden og området er varmet op og er blevet en smule rød. Når du sørger for at varme området godt op, kan du også slå hårdere efterfølgende, uden at smerten bliver for stor.

 

Gode overvejelser til dominanslege

  • Skal legen udelukkende omhandle fysisk dominans, eller skal der også være elementer af psykisk dominans?
  • Er rollefordelingen klar fra start, eller skal I begge eksperimentere med at være den dominerende og den underkastede?
  • Hvor stor en del af BDSM-universet ønsker I at dykke ned i? Er det kun bondage, eller ønsker I også at eksperimentere med elementer af sadisme og masochisme?
  • Hvilket udstyr tænder jer? Skal det være udstyr i læder og med nitter? Eller skal det være mere plysset, blødt og romantisk?

 

Husk på SSC – Safe, Sane og Consensual

Når det kommer til at udøve dominans over en anden, er det selvfølgelig vigtigt, at man har reglerne på plads. Her kan I med fordel lade jer inspirere af den engelske betegnelse SSC, der står for ‘safe’ (sikkert), ‘sane’ (fornuftigt) og ‘consensual’ (samtykke).  Med disse tre elementer i baghovedet kan I sikre jer, at jeres leg ikke får uhensigtsmæssige konsekvenser både fysisk og psykisk.

 

Sikker og fornuftig leg med samtykke

Første del af SSC omhandler sikkerhed. Det er selvfølgelig vigtigt, at jeres leg er sikker. Det vil sige, at det er muligt at slippe fri, hvis man er bundet, at I ikke bruger slidte redskaber med eventuelle skader, og at modtageren er i en sund fysisk og psykisk tilstand. Sidstnævnte bringer os også videre til anden del, der omhandler, at legen udføres fornuftigt. ‘Sane’ dækker over, at begge parter skal udvise besindighed og almen fornuft i deres handlinger. Både modtager og giver skal være tilregnelige og fornuftige. Det kan lyde omstændigt, men det kan også bare betyde, at du ikke skal dyrke BDSM, hvis du er sur på din partner, er stresset eller generelt ikke har overskuddet.

 

par dominans

Den sidste del af SSC omhandler samtykke. Alle de involverede parter skal selvfølgelig give sit samtykke til legen, men mere specifikt handler det også om, at alle de involverede parter ved og er enige om, hvad der skal foregå. Det er denne del, der sikrer, at dine eller din partners grænser ikke bliver overskredet. Det er derfor vigtigt at tale sammen, inden legen begynder og aftaler, hvad I ønsker, der skal ske. Det er ligeledes vigtigt, at det er muligt at sige fra under legen. Af samme grund aftaler mange også et såkaldt stopord inden. Stopordet skal ikke kunne misforstås. Nogle par har også flere stopord, der kan betyde henholdsvis fuldt stop, eller blot at intensiteten skal mindskes.

 

Vigtigt at huske, når det kommer til leg med dominans

  1. Tal sammen og del fantasier – du kan ikke udleve dine lyster uden at dele dem
  2. Sæt grænser – hellere gå for stille frem end for hurtigt
  3. Prøv jer frem – det er ikke sikkert, at I finder den helt rigtige tilgang første gang
  4. Snak altid sammen efter jeres leg og lyt til hinanden – hvad kunne I lide, og hvad fungerede ikke så godt?
  5. Ryk jeres grænser sammen – det handler ikke om at overskride dine egne eller din partners grænser, men om at udvikle dem sammen