Dildo guide – sådan finder du den bedste dildo

dildo

En dildo er måske et af de mest populære stykker sexlegetøj, både når det kommer til mænd og kvinder. Det findes i et utal af former, farver, størrelser og materialer. Nogle kan vibrere, mens andre imponerer med deres størrelse. Men hvad skal man dog vælge? Det kan virke helt uoverskueligt, når mulighederne hober sig op. Men bare rolig. Her hos Altertystys har vi lavet en grundig og udførlig dildo guide til dig, der er på jagt efter den helt rigtige.

Der er ikke én, der er perfekt til alle. I stedet handler det om, at du får styr på, hvad du foretrækker, hvilke krav du har til din kommende dildo, samt om der er bestemte egenskaber, du simpelthen bare må have opfyldt. I denne dildo guide gennemgår vi forskellige typer, samt de materialer der oftest bliver brugt. Begge dele har nemlig indflydelse på, hvilken oplevelse du får med dit sexlegetøj.

Sådan vælger du den rette

Når du har besluttet dig for, at det er en dildo, du skal have fat i, kommer det næste spørgsmål. Hvilken skal det være? En dildo guide som denne kan selvfølgelig hjælpe dig med at indsnævre feltet. Men det kan også være, at du allerede har nogle forudbestemte ideer om, hvordan din skal se ud, eller hvad du skal bruge den til. Både størrelse, funktioner og materiale kan være vigtige at overveje. Hvis du ikke ved hvilke muligheder der findes, kan du scrolle længere ned i denne dildo guide. Her giver vi nemlig dig en gennemgang af forskellige typer samt materialer. Men udover hvordan den er lavet og ser ud, er det også vigtigt at tænke over, hvordan du vil bruge den.

Er dildoen tænkt som en gave til dig selv? Her er den selvfølgelig hel genial, og kan give dig en utrolig realistisk følelse, der kommer tæt på den ægte vare. Det kan også være, at den skal være en del af parlegen. Her er der også masser af muligheder, hvad end I er mand/kvinde, kvinde/kvinde eller mand/mand. Den vil aldrig være et kedeligt bekendtskab i soveværelset, og forskellige typer kan bruges på mange spændende måder.

 

Hvem kan bruge en dildo?

Det korte svar er alle. Dildoen er nok mest populær hos kvinder, men der findes også anal dildoer, der er flittigt brugt af mange mænd. Dertil er der selvfølgelig både single mænd og kvinder samt par, der er glade for at have introduceret den frække sag i soveværelset. Det er også det perfekte sexlegetøj til nybegyndere. Den kan faktisk være et godt første sexlegetøj, da den findes mindre størrelser. Der er mange, der faktisk er lavet målrettet begyndere. Her er størrelsen selvfølgelig helt overskuelig.Samtidig kan du som erfaren kvinde eller herre ligeledes finde en, der matcher. Skal din næste dildo give dig lidt mere modstand og fylde, end du er vant til, vil du ikke blive skuffet. 

fun factory the boss dildo

Der findes nemlig nogle, der kan mætte selv den største appetit. Det er altså et sexlegetøj, de fleste kan være med på. Det vigtigste er, at du ikke holder dig tilbage. Hos Altertystys tror vi på, at alle fortjener et godt og spændende sexliv. Derfor har vi også et bredt udvalg af dildoer samt meget andet sexlegetøj. I denne dildo guide hjælper vi dig nærmere det helt rette valg.

Dildo til sololeg

En dildo er det perfekte onaniprodukt. Der er masser af mulighed for at få, præcis den stimulering du søger, alt efter hvilken type du vælger. Både størrelse og eventuelle vibrationer kan være med til at gøre oplevelsen hel unik, og noget som den virkelige verden sjældent kan hamle op med. Derfor er den også i manges drømme, når de skal finde det mest frække legetøj. Den kan stimulere g-punktet helt perfekt, så du opnår den eftertragtede g-punkts orgasme.

Den kan også give pirrende vibrationer, der rammer dybt, eller lige der hvor du trænger. Du kan også vælge en ekstra stor variant, hvis du ønsker en særlig fyldig og intens oplevelse. Dertil kommer, der selvfølgelig om designet skal være realistisk eller mere fantasifuldt og farverigt. Du kan altså skabe, præcis den onanioplevelse du tænder på med den rette dildo i hånden.

dildoer til par

Dildoer til par

En dildo er heller ikke nogen dum ide som sexlegetøj til par. Der er nemlig masser af sjov at få ud af denne type sexlegetøj, uanset hvilken type par I er. Den kan bruges til at gøre forspillet endnu mere stimulerende, men kan også være en vigtig del af samlejet. Derfor findes der også vibrerende dildoer, anal dildoer samt dobbeltdildoer. Alle disse forskellige typer af dildoer har deres egne egenskaber, og alt efter hvilken form for stimulering I søger, vil der helt klart være nogle, der tiltaler jer mere end andre. Mange kvinde/kvinde par nyder for eksempel at bruge en dobbeltdildo, der kan give en pirrende og intim oplevelse for begge. Men også andre par kan nyde en dobbeltdildo.

Det er op til jer, om den skal bruges analt eller vaginalt. Ofte er det nemlig dildoens alsidighed, der gør den så populær. Har du blot én, kan den stadig bruges på et utal af måder. Og du kan samtidig gøre legen endnu mere stimulerende ved at have flere forskellige slags. Der er altså ingen grund til at holde sig tilbage, og i denne dildo guide lærer I alt, hvad I behøver at vide om det dynamiske sexlegetøj.

Hvilke slags dildoer findes der?

Det er altid rart at have et overblik. Det kan nemlig virke lidt uoverskueligt, hvis du for første gang skal finde en til dine stimulerende stunder. Derfor får du i denne dildo guide en gennemgang af nogle af de mest brugte dildotyper. Så kan du nemlig hurtigt finde ud af, hvad der er interessant for dig. Alt efter hvilken dildotype der er tale om, kan du få en helt unik oplevelse. Skal det for eksempel føles realistisk, altså nærmest som den ægte vare, når du bruger sexlegetøjet.

Eller skal der ekstra stimulerende egenskaber til i form af vibrationer. Det kan også være, du vil prøve noget nyt og spændende, og finder en glasdildo helt unik. Nogle dildotyper overlapper hinanden. Det vil sige, at du for eksempel godt kan få en realistisk dildo, der vibrerer, eller en dobbeltdildo i glas. Undersøg derfor grundigt hvilke produkter du kan finde på i vores webshop, inden du beslutter dig helt.

Få en naturtro følelse med en realistisk dildo

En realistisk dildo er en populær vare. Der er nemlig sket meget inden for sexlegetøj igennem årene, og med udviklingen af nye materialer, kan man i dag få dildoer, der føles og ser ud som den ægte vare. Det kan altså give noget helt særligt til dine solostunder eller gøre parlegen ekstra fræk. Mange nyder for eksempel en realistisk dildo til anal stimulering.

Det kan nemlig gøre, at du kan få en helt naturtro oplevelse af anal sex. Denne type kan selvfølgelig også bruges som strap-on, der kan gøre oplevelsen mere virkelighedstro. En realistisk dildo er kendetegnet ved et udseende der ligner en rigtig penis. Den har et markeret penishoved, der ikke kun er der for synet skyld, men som også giver ekstra stimulering. Dertil er der markerede årer samt kugler.

Du kan vælge om din også skal være realistisk i farven, da der findes både lyse og mørke hudfarver, samt mere fantasifulde looks som pink og lilla. Størrelsen på en realistisk dildo behøver ligeledes heller ikke altid at være som den gennemsnitlige penis. Du kan få dem i mere ’normale’ størrelser, men ofte er de både længere og bredere, end dem du måske ellers er stødt på.

fun factory tiger vibrator

En vibrerende dildo – for ekstra stimulering

Skal dildoen kunne noget ekstra, så er det en vibrerende dildo, du skal have fat i. En vibrerende dildo kan alt det, en almindelig én kan. Den har bare lige det ekstra, at du kan tilføje pirrende vibrationer til den fyldige nydelse. Hvor mange vibrationsindstillinger du har, samt hvor kraftige vibrationerne er, kan være forskelligt fra model til model. Nogle har kun én vedvarende vibrationsindstilling, mens andre har over 10 forskellige vibrationsmønstre og -hastigheder. Om du er til det simple, eller gerne vil have valgmuligheder nok, er op til dig.

Lige meget hvad vil et vibrerende sexlegetøj som dette kunne sætte gang i både sololeg og intime stunder med din partner. Det smarte ved en vibrerende dildo er, at den også kan bruges til at stimulere andre steder. De vibrerende egenskaber kan bruges udvendigt på for eksempel klitoris, eller lige der hvor du synes. Mange dildoer med vibrationer er også lavet til g-punkt stimulering. En g-punkts dildo har en særlig krumning for enden, der giver dig de optimale forudsætninger for at ramme det følsomme g-punkt helt perfekt. Hvis du tilfører vibrationerne her, kan du få mulighed for at opleve en eller flere af de intense g-punkts orgasmer.

En smuk og pirrende glasdildo

Vil du prøve en ny og spændende form for stimulering? Så synes vi, du skal prøve en glas dildo. Denne type viser, hvor meget materialet har af betydning, for den oplevelse du får. Materialet giver dildoen nogle helt særlige egenskaber, og så gør det den bare virkelig smuk at se på. Så hvis dit sexlegetøj også gerne må være en fryd for øjet, er det en dildo i glas, du skal have.

Med denne dildotype kan du eksperimentere med temperaturen. Glasset kan nemlig enten køles eller varmes. Det kan give en ekstra pirrende oplevelse og gøre, at du kan variere dine erotiske stunder yderligere. Du varmer den ved at sænke den i varmt vand. Mens du kan køle den ved at bruge kold vand i stedet. Det er selvfølgelig vigtigt, at du er forsigtig med disse temperaturskift. Du skal altid tjekke, om den er for varm eller for kold et andet sted på kroppen, inden du bruger den intimt. Så undgår du ubehagelige overraskelser. Sexlegetøj i glas er derudover noget af det mest hygiejniske, da materialet giver dig de bedste forudsætninger for en grundig rengøring efter brug. Du kan samtidig også bruge dem frit i badet.

fifty sahdes of grey glas wand

Dobbeltdildo for dobbeltnydelse

Skal der ske noget mere end den sædvanlige leg, og er du klar til noget, der er en smule kinky? En dobbelt dildo kan være det helt perfekte sexlegetøj til par, der for alvor vil skrue op for nydelsen for begge parter. Her er det vitterligt kun jeres fantasi, der sætter grænserne, og mulighederne er uendelige. Med en dobbeltdildo i et fleksibelt materiale der kan bøjes, vendes og drejes som du vil have det, er der virkelig plads til at nye seksuelle udfoldelser.

Mange bruger en dobbeltdildo til at gøre parlegen ekstra fræk, da I kan nyde hver sin ende på samme tid. Oplevelsen kan også varieres på forskellige måder, da dildoerne kan indføres både analt og vaginalt. Nogle dobbeltdildoer er også skabt således, at du kan opleve den eftertragtet dobbelt penetrering. Her bliver du fyldt helt ud i alle huller, og vil helt klart føle en stimulering, du aldrig har prøvet før. Der er altså en masse fræk og spændende nydelse at hente med sådan et sexlegetøj.

Hvilke materialer findes der?

Materialet din dildo er lavet af, kan have stor betydning. Det kan gøre meget i forhold til, hvilken stimulering du vil opleve. Nogle materialer har for eksempel en blød overflade, mens andre har en, der er hård. Samtidig har materialet også indflydelse på, hvilken glidecreme du skal bruge. Sidstnævnte kommer vi ind på senere i denne dildo guide.

Lige nu vil vi i stedet tage dig igennem nogle af de mest brugte materialer, når det kommer til dildoer. Materialerne har alle deres egne fordele, og om du er til det ene eller det andet, kan ofte være en smagssag. Det kan også handle om hvilken fornemmelse, der virker bedst for dig, når du bruger sexlegetøjet. Nogle foretrækker for eksempel den kolde og hårde overflade ved en glas dildo, mens andre ikke kunne forestille sig andet end en silkeblød silikone overflade. Alle materialer har selvfølgelig en fast kerne, der sikrer dig den hårdhed, der skal til for at opnå en pirrende og målrettet stimulering.

Glas – en både kold og varm oplevelse

Det er ikke det materiale, der bruges oftest, men det er ingen grund til at springe det over. Glasdildoer kan nemlig noget helt særligt, og du kan med fordel finde plads til en i din dildosamling. Glasset giver dig en ekstra hård stimulering, der selvfølgelig gør, at du kan målrette den helt perfekt. Dertil kan du også bruge den opvarmet eller nedkølet.

Ligesom du kan få glidecreme med kølende og varmende effekt, kan en glasdildo ligeledes bruges til temperaturleg. Det kan være ekstra pirrende og give dig flere muligheder, når det kommer til stimulering. Du kan prøve både varmt og koldt, og se om der er noget du foretrækker frem for andet. Du køler eller varmer den ved at holde den under en henholdsvis varm eller kold hane. Sørg for at du mærker efter om den er blevet for kold eller varm et andet sted på kroppen, inden du fører den op.

the boss fra fun factory

Silikone – silkeblød og skønsom

Et populært materiale når det kommer til sexlegetøj generelt, er silikone. Materialet føles silkeblødt, men har stadig en fasthed, som selvfølgelig er vigtig, når det kommer til målrettet stimulering med dildo. Den bløde overflade gør det også nemmere og mere behageligt at føre dildoen ind. Når du bruger sexlegetøj af silikone, vil det også hurtigt tilpasse sig til din kropstemperatur. Det gør, at det vil føles mere naturligt og rart at bruge sexlegetøjet. Når det du bruger et sexlegetøj i dette materiale, skal du være opmærksom på at bruge den rette glidecreme. Samtidig er det som altid vigtigt at have styr på rengøringen af dit sexlegetøj. Her er silikone et smart materiale, da det gør rengøringen ekstra nem. Du kan enten bruge varm vand og en mild sæbe, eller købe en sexlegetøjsrens, der er specielt udviklet til at rengøre sexlegetøj.

Jelly – realistisk og fleksibel

Du kan få mange realistiske dildoer i jelly materialet. Det er nemlig super fleksibelt og dejlig blødt. Du vil derfor også få en meget naturtro oplevelse, når du bruger en dildo i dette materiale. Det har mange af de egenskaber, du også finder med silikone, men vil ofte være billigere. Det kan derfor være en god løsning, hvis du vil have de fleksible egenskaber til en mere overkommelig pris.

Du vil ligeledes mærke, hvordan jelly materialet tilpasser sig din kropstemperatur, når du bruger den. Det vil igen gøre oplevelsen mere realistisk. Dertil er materialet også nemt at rengøre. Det gøres med lunkent vand. Her er det også muligt at anvende en rengøringsspray særlig udviklet til sexlegetøj. Så er du sikker på at få den hel ren hver gang. Det kan være forskelligt, hvilket materiale du fortrækker, og særlig silikone og jelly er en smagssag, da de har mange af de samme egenskaber.

Glidecreme – derfor er det vigtigt

Vi kan naturligvis ikke lave en dildo guide uden at komme ind på glidecreme. Glidecreme er og bliver bare noget af det vigtigste tilbehør, når det kommer til sexlegetøj. Særlig ved dildoer fordi det er et penetrerende sexlegetøj, gør glidecremen en særlig stor forskel. Glidecremen gør penetreringen lettere og meget mere behagelig.

Det er helt uundværligt, når det kommer til dildoer, der skal bruges analt, eller hvis du er ude i en ekstra stor størrelse. Men også en almindelig størrelse til vaginal penetrering har brug for ekstra smørelse. Ligesom der findes et utal af muligheder, når det kommer til dildoer, ja så er dine muligheder også mange, når det kommer til glidecreme.

Der er vandbaseret, silikonebaseret, varmende samt kølende, og så er der selvfølgelig dem, der er særlig sjove, og hvor oplevelsen bliver ekstra smagfuld. Det kan være, du har en præference for det ene over noget andet, men hvilken glidecreme du skal bruge, kan også komme an på flere ting. Som vi nævnte tidligere, så har sexlegetøjets materiale nemlig også indflydelse på, hvilken glidecreme du skal bruge.

Hvilken type glidecreme skal du vælge

Grundlæggende står valget mellem en silikonebaseret glidecreme, og en der er vandbaseret. Dette er de to mest brugte typer af glidecreme, og har hver især forskellige egenskaber samt anvendelser. Særlig den silikonebaseret kan ikke altid bruges, når det kommer til brug af sexlegetøj. Du skal også være opmærksom på de ’hjemmelavede’ typer af glidecreme. Her tager folk ofte madolie, vaseline eller bodylotion i brug. Men det kan altså ikke anbefales, og særlig ikke hvis I bruger kondom. Disse produkter indeholder nemlig olie, som vil opløse latexkondomet eller andre latex-genstande.

Disse produkter er heller ikke skabt til at blive brugt intim, og kan derfor irritere den følsomme hud samt slimhinderne. Vi anbefaler derfor altid, at du køber en glidecreme, der er skabt til formålet, og som kan bruges med dit sexlegetøj og kondom. Derudover kan du frit vælge den glidecreme, der har de egenskaber, du søger. Det kunne for eksempel være en glidecreme der er vegansk, med smag eller noget helt tredje.

just glide vandbaseret glidecreme sæt

Hvornår skal jeg bruge vandbaseret glidecreme?

En vandbaseret glidecreme er altid en god ting at have liggende i natbordsskuffen. Det er nemlig en af de mest anvendelige typer af glidecreme. Du kan bruge glidecreme sammen med dit silikone sexlegetøj, sammen med kondom og alene.

Du kan bruge den ved både anal og vaginal penetrering, og det er den type af glidecreme, der minder mest om den naturlige smørelse, som kvinden selv skaber. Du får derfor en meget realistisk oplevelse, når du bruger en vandbaseret glidecreme.

En vandbaseret glidecreme er vandopløselig. Det betyder også, at den bliver absorberet af huden. Derfor er der heller ikke meget rengøring, efter du har brugt denne type af glidecreme, og du kan nemt fjerne den igen. Det betyder dog også, at den vil tørre ind efter noget tid. Her kan du nemt tilføje mere, hvis du oplever at den glatte effekt forsvinder. Du kan bruge så meget vandbaseret glidecreme, du har lyst til. Det vigtigste er blot, at du får den glidende effekt, som du har brug for, når du bruger din dildo eller andet sexlegetøj.

Hvornår skal jeg bruge silikonebaseret glidecreme?

Faktisk er der også meget god grund til at have en silikonebaseret glidecreme liggende i naturbordsskuffen. Den har nemlig nogle andre egenskaber end en vandbaseret, og kan også bruges i nogle andre situationer. Det vigtigste at huske på når det kommer til silikonebaseret glidecreme, er dog, at du IKKE kan bruge den sammen med dit sexlegetøj af silikone. Idet silikone er et af de mest brugte materialer inden for dildoer og sexlegetøj, ja så er det meget sexlegetøj, du ikke kan bruge sammen med denne type af glidecreme.

pjur basic silikonebaseret glidecreme 100 ml

En undtagelse er sexlegetøj af glas og metal. Som vi også kom ind på tidligere, findes der glas dildoer, som er både flotte og ikke mindst yderst stimulerende. Du kan med fordel bruge en silikonebaseret glidecreme sammen med din glasdildo. Silikonen i glidecremen lægger sig som et lag oven på din hud eller sexlegetøjet. Den bliver altså ikke absorberet på samme måde som den vandbaseret gør det. Det betyder, at du får en glidende effekt, der bare bliver ved og ved. Men det betyder samtidig også, at det kræver lidt mere rengøring, efter du har brugt glidecremen. Den skal nemlig vaskes af med vand og sæbe.

En dildo guide med det hele

I denne dildo guide er vi kommet ind på lidt af hvert, og vi håber, at du har fået et bedre overblik over, hvilke typer af dildoer der findes, hvilke materialer de kan være lavet i, og ikke mindst hvilken glidecreme du skal bruge hvornår. Der kan selvfølgelig stadig være mange spørgsmål, selvom du har læst denne dildo guide. Derfor er vi også klar til at besvare dine spørgsmål.

Hos Altertystys har vi mange års erfaring med salg og vejledning af sexlegetøj, hvorfor vi også kan give dig den rådgivning, du har brug for. Vi gør vores bedste for, at du kommer hjem med den helt rigtige og selvfølgelig også den helt rigtige glidecreme. Du kan kontakte os på enten telefon eller mail. Eller du kan komme ned i vores butik, der ligger i Aarhus. Her giver vi både personlig og diskret betjening, så du uden bekymringer, kan finde dit nye sexlegetøj.