Bækkenbundskugler – Er de nødvendige?

Bækkenbundskugler

Noget af det som rigtig mange stiller spørgsmålstegn ved er disse små vaginalkugler, der styrker dit bækken. Er det overhovedet nødvendigt? Er det ikke kun for gravide eller dem der lige har født? Kan man ikke bare lave knibeøvelser? Ja, spørgsmålene er mange lige netop inden for dette emne. Der er nok også ligeså mange delte meninger om de små kugler, men vi mener bestemt, at der er god grund til at anvende bækkenbundskugler. 

Alle kvinder kan få gavn af bækkenbundskugler

Fordelene er mange, og nu skal du høre hvorfor! Om du kalder de små kugler for bækkenbunds- eller vaginalkugler er ligegyldigt. Det er blot, hvad der falder dig mest naturligt. Der er ingen forskel. Uanset om du er ung eller gammel, kan det være en fordel at anvende disse smarte kugler, da de gør dine knibeøvelser meget mere effektive. For nogle kvinder gør de også, at de små knib virker let stimulerende. Du kan blive klogere på hvad bækkenbundskugler er og hvordan du bruger dem lige her. 

bækkenbundskugler i pink

Hvad er bækkenbundskugler?

Der findes flere forskellige slags bækkenbundskugler. De er primært beregnet til at træne bækkenbunden, men de kan naturligvis også bruges til et frækt forspil. De små kugler øger nemlig også følsomheden i skeden, hvilket giver en langt bedre orgasme. Kuglerne er hule, og indeni er der yderligere nogle metalkugler, der fungerer som små vægte. Metalkuglerne indeni har plads til at bevæge sig, hvilket gør, at de føles ”levende”. Vibrationerne fra kuglerne er med til at stimulere nerveenderne inden i skeden.

 Det kan virke meget pirrende under de rette omstændigheder. De fleste vaginalkugler er udført i et lækkert silikonemateriale, der føles silkeblødt. Nogle er udformet som diskrete kugler, og andre har et mere erotisk udseende. Bækkenbunds- eller vaginalkuglerne findes i flere forskellige størrelser og vægte. Så der findes helt klart nogle til lige præcis dit behov. Det er vigtigt at starte blidt ud, hvis du er nybegynder. Øv dig langsomt i nogle tungere og tungere kugler for at styrke dit bækken endnu mere.

Kvinde med bækkenbundskugler i hånden

Hvorfor træne sin bækkenbund?

Alle kan have gavn af at træne sin bækkenbund. Når du har styr på din bækkenbundsmuskulatur, så får du også langt større variationsmuligheder under sex, hvilket helt klart vil virke forbedrende. Det er også godt for at forebygge inkontinens eller vandladningsproblemer.

Man kan have brug for at træne bækkenbunden af flere forskellige årsager. En af dem kan være, at du kan have brug for at stramme op f.eks. efter en fødsel, men det kan også være, at dine muskler er blevet stive og ufleksible af andre årsager.

 Måske har du smerter enten i dagligdagen, eller når du har sex. Der kan være mange årsager, men uanset om der er en årsag, så er det altid en god idé at træne sin bækkenbund. At træne sin bækkenbund med bækkenbundskugler kan sammenlignes med at løfte vægte i træningscentret for at styrke dine overarme. Musklerne i bækkenbunden skal vedligeholdes på samme måde som alle andre muskler i kroppen. Jo mere styrke, desto bedre fungerer de, og desto mere kontrol har du over dine bevægelser.

 

Faktisk er de små gyldne kugler 10 gange så effektive som almindelige knibeøvelser.

Tag dem med overalt

De mest simple vaginalkugler, kan du have med i tasken, og træne lige hvornår det passer ind i dit program. Du kan gøre f.eks. gøre det, imens du sidder på kontoret og arbejder. Bækkenbundskuglerne er lige til at vaske med vand og sæbe, og så er de klar til at komme i tasken igen. Der er masser af fordele ved at træne bækkenbunden. De hjælper din bækkenbund til at blive stærk og fleksibel. Derudover er de en klar humørløfter, ganske enkelt fordi du bedre kan styre dine muskler, når du har sex. Det kan man da kun blive i godt humør af. Bedre orgasmer, what’s not to like?

Bækkenbundskugler i baglommen
Se vores udvalg af bækkenbundskugler

Hvordan bruger man bækkenbundskugler?

Ligesom med al anden træning er det en god idè at gå langsomt frem. Start med nogle lette kugler og forøg derefter vægten. Det kan være en god ide at bruge lidt glidecreme – men ikke for meget, for så kan det blive svært at holde på vaginalkuglerne.Start med små hurtige knib om bækkenbundskuglerne i f.eks. et par sekunder. Efter nogle dage kan du forøge sekunderne og tage flere sæt. Men vær opmærksom på, igen ligesom med al anden træning, at du ikke får overtrænet i starten. Du kan evt. starte din træning liggende, og når du så føler dig mere trænet, så kan du bruge dem, imens du går rundt. Hvis du lige har født, så er det en god ide at vente med at træne, indtil de første 8 uger er gået.

Prøv med et træningssæt

Du kan købe et sæt med forskellige vægte, eller du kan købe et par enkelte og så starte med at bruge en og forøge med to. Det er en smags sag hvad du foretrækker. Men husk at gå stille og rolig frem i starten.

Når din bækkenbund er blevet stærk, så kan du sagtens gå ud og handle med bækkenbundskuglerne.

Træningssæt med bækkenbundskugler

 Så kan du træne uden nærmest at skænke det en tanke. Måske din partner skænker det en tanke. Det kan være pirrende at tænke på, at du går rundt med rumsterende kugler i Netto. En effektiv og lystig form for træning. Lidt sjovere end i fitnesscentret. Men der kan du selvfølgelig også bruge dem.

Mand og kvinde i lidenskabelig missionær stilling

Få større gavn af dit sexliv

Når du er rigtig godt i træning, så har du mange flere variationsmuligheder under sex. Du kan klemme sammen om hans penis i varierende tempi. Men pas på med ikke at klemme for hårdt, så risikerer du, at han kommer alt for hurtigt. Der er også en stor fordel for dig selv. Det kan ikke undgås, at det det er en smule pirrende, når bækkenbundskuglerne sætter gang i nerveenderne i dit underliv. Det vil uundgåeligt sætte lidt mere fut i lystfølelserne. Ikke den værste bivirkning ved træning.

Bedre orgasme

En anden meget vigtig fordel der er ved træning med bækkenbundskugler, er din egen orgasme. Rigtig mange kvinder har svært ved at få en orgasme. Det kan der være mange årsager til. Når vi kvinder får en orgasme, sker det typisk ved øget følsomhed. Vi kan altså øge følsomheden endnu mere under sex ved jævnligt brug af de små vaginalkugler.

 

Det gavner både dig og din partner, og jeres sexliv vil blive langt bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.