Anal stimulering – Hvordan starter du?

anal stimulering hvordan starter du

Når man taler om anal stimulering, får man ofte nogle associationer til noget, der er lidt forbudt. Analsex er heller ikke noget, der bliver snakket så højt om. Ikke desto mindre viser undersøgelser, at analsex er i fremdrift. I USA viser en undersøgelse, at 35,9 % af kvinder og 42,3 % af mænd i alderen 18-44 år har prøvet analsex.

Vi kan da også mærke en stor efterspørgsel på sexlegetøj og andet udstyr til analsex eller andre former for anal stimulering. Derfor giver vi dig også en begyndervenlig guide til alt, hvad der har med anal stimulering at gøre. Så kan du få svar på nogle af de spørgsmål, du har, og som du måske har brug for at få afklaret, inden du tager springet.

Begynderguide til anal stimulering

I denne guide starter vi med det helt basale. Det er altså den perfekte guide til dig, der aldrig har prøvet analsex eller andre former for anal stimulering, men som måske er lidt nysgerrig. Her kan du lære mere om, hvordan du kan stimuleres analt, og hvad du skal være opmærksom på i starten.

Vores guide er naturligvis både til mænd og kvinder, da begge kan opnå stor nydelse af at blive stimuleret analt. Læs med og lær mere om, hvordan du får den bedste oplevelse med analsex eller anal stimulering med sexlegetøj.

Hvorfor er anal et fy-ord?

Anal betyder endetarmsåbning. Derfor er analsex ikke kun penetrering af endetarmen. Analsex kan også være stimulering af området omkring endetarmsåbningen, hvor der er mange nerveender, hvilket gør det til et meget følsomt område.

anal sexlegetøj til kvinde og mand

Stimuleringen kan være med:

  • En penis
  • En dildo
  • Munden
  • Tungen
  • Hænder
  • Fingre
  • En vibrator

Det kan bestå af både penetrering og kælen, altså at kysse, berøre og nusse området både udenfor og indeni. Hvorfor er det så lige, at når vi siger anal, betragtes det som et fy-ord?

Anal leg er for begge køn

Anal stimulering eller -sex er både for mænd og kvinder. Begge køn kan få noget ud af anal stimulering, da både mænd og kvinder nemlig har et G-punkt i anus. Det kan stimuleres på mange måder.

For mænds vedkommende handler det om, at de har en prostatakirtel, som oftest betegnes som mandens G-punkt. Det kan kun stimuleres via endetarmen. Når det stimuleres, hæver det op og bliver på størrelse med en valnød. Ved stimulering har manden mulighed for at opnå en prostataorgasme. Orgasmen er som regel ikke den samme som ved stimulering af penis. Den bliver af nogle beskrevet som længere og dybere. Den kan også indebære en udløsning som ved stimulering af penis.

hvorfor prostata legetøj

Prostata stimulering for mænd

Mandens prostata er placeret få centimeter oppe i anus. Det er denne, der stimuleres under analsex, eller når der bruges anal sexlegetøj. Anal sexlegetøj til mænd kan derfor være en prostata stimulator. Det er sexlegetøj, der er udformet perfekt til at ramme prostata, og som stimulerer med vibrationer. Plugs og anal dildoer er dog også perfekte til mænd og kan ligeledes stimulere prostata.

Kvinder kan også nyde analsex

Kvinder har ikke en prostata, men det udelukker ikke, at der kan være nydelse forbundet med analsex eller anden form for stimulering. For kvinder handler det mere om en indirekte stimulering. Endetarmen ligger lige op ad skeden. Det betyder, at man på den måde kan stimulere især bagvæggen af skeden, og for nogle rammer dette også G-punktet.

kvinde klar til analsex

Samtidig er klitoris et organ med to ‘ben’, der stikker ca. 7-10 cm ind i underlivet. På den måde kan man ved penetrering også indirekte stimulere klitoris. Selvom det for nogle kvinder er det svært at opnå orgasme kun ved anal penetrering, kan det uden tvivl sagtens være forbundet med nydelse. Du kan også bringe en medspiller i brug i form af en dildo og opnå en dobbelt penetrering.

Hvad er godt at vide inden anal stimulering?

Inden man begiver sig ud i at eksperimentere med analsex, er der nogle ting, som man skal være opmærksom på. Flere har dårlige førstegangsoplevelser med analsex, hvilket ofte skyldes, at der er blevet gået for hurtigt frem, og at kroppen ikke har været helt klar.

Endetarmsmusklen er bygget til at lukke af for, at der ikke kan komme noget ud. Hvis der er noget, der vil ind, så lukker musklen automatisk. Så for at der skal kunne komme noget ind, er det vigtigt at, musklen får mulighed for at slappe helt af.

mand og kvinde er glade i sengen

Slap af og tag den med ro

Det tager lang tid at gøre endetarmen klar til at modtage, og det kræver tålmodighed for at nå dertil. Derfor skal man massere og nusse området, så man gør musklen træt og klar. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du slapper af og føler dig godt tilpas.

For at gøre endetarmen klar til at modtage kan man eventuelt føre en eller flere fingre stille og roligt ind, når musklen er ved at være afslappet og træt. Som nybegynder anbefales det altid, at I starter med at bruge fingrene.

Husk lige glidecremen!

Endetarmens slimhinder er tynde og afgiver ikke sekret, som skeden gør. Derfor er det også en god idé at bruge glidecreme – mest af alt for ikke at ødelægge slimhinden, og for at det ikke skal gøre ondt.

Det er ofte mangel på glidecreme, der kan give smerter ved penetrering. Så brug rigeligt både omkring åbningen og på penis eller sexlegetøj. Til analsex med en partner anbefaler vi en silikonebaseret glidecreme. Skal I bruge anal sexlegetøj, anbefaler vi en vandbaseret glidecreme lavet specielt til anal brug.

Renlighed er vigtig

Mange frygter, at der kan opstå en pinlig situation, hvis de ikke er tilstrækkelig rene i endetarmen. Derfor kan en god hygiejne være med til at gøre det hele lidt mere afslappet. Det er oftest rigeligt at sørge for at vaske sig grundigt, både i området udenpå og lige indenfor i endetarmen.

Hvis man vil være ekstra sikker, så kan man også skylle sin tarm. Det er nemmere at slappe af, hvis man føler sig ren og lækker. Det kan du opnå med en anal douche, hvor man ved hjælp af pumpefunktionen kan suge vand op i pumpen og skylle anus igennem.

En anden mulighed er et ekstra skyllestykke, som udskiftes med dit brusehoved. Begge fungerer ved at skylle vand op i anus og derved sikre større renlighed. Fyld anal douchen med lunken vand og tøm den i endetarmen. Lad vandet komme ud i toilettet og gentag, indtil vandet, der kommer ud, er rent.

Hvilke anal plugs findes der?

Der findes mange forskellige plugs, både i størrelse og materiale. Der findes helt simple plugs, oppustelige samt nogle med vibrator og penisring indbygget.

Der findes plugs i både silikone, glas, hård plastik samt i metal. Der er også analkæder, der er lavet med perler i forskellige størrelser, samt anal plugs med perler i kegleform. Alle vores plugs er lavet med et stop for enden, så de ikke kommer for langt ind.

Vibrerende nydelse

Anal plugs med vibrator kan være med til at hæve oplevelsen til et andet niveau. De dejlige vibrationer, samtidig med anal penetrering, gør oplevelsen mere dyb, da endnu flere nerveender bliver stimuleret. De findes også med indbygget penisring, som tilføjer endnu en dimension til oplevelsen. Der er også den mulighed, at man bruger en anal dildo. De findes også i forskellige materialer med og uden vibrator. Silikone plugs fås i flere forskellige varianter. Der er plugs, der er formet, så de nemmere kan stimulere prostatakirtlen, som u-formen. 

Diamonds are a girl’s best friend

Vi har nogle eksklusive plugs i metal, både i guld og i sølv med en farvet krystal for enden. De fås også i forskellige størrelser, alt afhængig af hvor øvet du er. Fordelen ved dem er, at de vejer mere end de andre, hvilket kan være med til at give en dybere oplevelse. Man kan også enten køle dem ned eller varme dem op, hvilket kan være med til at give forskellige oplevelser.

Plugs i glas er udformet som en dildo, men på forskellige måder. De er lavet med forskellige mønstre. Glasset kan også opvarmes eller køles ned og dermed give en helt anden og mere eksklusiv oplevelse. Der er en hygiejnefordel ved en plug i glas. Den er nemmere at rengøre, og hvis du har lyst til det, så kan den også vaskes i opvaskemaskinen.

Hvilken plug er god som begynder?

Hvis du er nybegynder, så kan det være en god idé at starte med en plug, der ikke er for stor. Det kan ødelægge oplevelsen, hvis det bliver for voldsomt til at starte med. Du kan eventuelt vælge en lille plug med vibrator for at højne oplevelsen.

Måske er du bare helt klar til at lege igennem. Så kan det være en mulighed at købe en i glas eller metal og dermed opnå den fordel, det fører med sig. Vi har samlet noget af begyndervenligt anal sexlegetøj til både mænd og kvinder på ét sted, så du nemt kan se, hvad du trygt kan starte med.

Hvilken plug skal du vælge?

Hvis du har læst ovenstående, så har du måske allerede nu en fornemmelse af, hvad du har lyst til at lege med. Skal det være en helt plain plug uden alt for mange funktioner? Så skal du bare vælge en af vores små simple silikone plugs. Et træningssæt med forskellig størrelser plugs er også et godt sted starte.

Vælg den butt plug, der virker mest tiltalende og nyd en stimulering, der giver varme i hele kroppen.

Find begyndervenligt anal sexlegetøj her

Sådan varmer du op til analsex

Det kan være en god idé at tage et bad og få vasket sig omhyggeligt de rigtige steder, så hygiejnen er i top. Sørg for at vaske området omkring endetarmen og helst også lige indenfor åbningen. Brug eventuelt en antibakteriel intimsæbe, som modvirker bakterier og sikrer en god hygiejne. Det er også en mulighed at skylle tarmen, men gør man det for ofte, så kan man ødelægge tarmens naturlige og sunde bakterieflora. God hygiejne er et godt grundlag for at få en afslappende og god oplevelse.

kvinde med fræk numse og kondom

Varm op med god stemning

Det er vigtigt med en god stemning, så kroppen kan slappe af, og så der er tryghed i forhold til situationen. Hvis man er to om legen, kan trygheden især skabes ved at italesætte, at det er en mulighed at sige fra. Det er også en god idé at få snakket om, hvor meget og hvor langt man vil gå.

For at muliggøre analsex så skal området varmes op med kærlighed. Det kan være med blide berøringer, kys og kærtegn. Hvis du er alene om legen, så kan du bruge en plug med vibrator i til at stimulere området omkring endetarmsåbningen.

kvinde numse anal

Når enden er god, er alting godt

Musklen skal gøres klar til at give slip. Så det bliver muligt at komme igennem den på en behagelig måde. Det kan man gøre ved at lægge et konstant pres på åbningen, indtil musklen roligt giver efter. Det skal være et blidt pres gerne krydret med blide kærtegn.

Analsex skal helst være en god oplevelse for begge parter. Man kan eventuelt også klargøre åbningen ved blidt at stikke en enkelt finger ind og så langsomt øge antallet af fingre. I den proces er det vigtigt, at I husker masser af glidecreme, da det gør chancerne for en god oplevelse meget større.

husk, at tålmodighed gør oplevelsen optimal

6 tanker om “Anal stimulering – Hvordan starter du?

  1. Hanne siger:

    Det med glidecremen havde jeg ikke lige tænkt på, det må være derfor, at vi ikke har haft så stor succes med anal sex.

Kommentar er lukket