Ældre bruger også sexlegetøj

ældre bruger også sexlegetøj blogindlæg cover

Bare fordi man nærmer sig pensionsalderen, betyder det ikke, at sexlivet ikke længere er eksisterende. Tværtimod! Noget tyder nemlig på, at den mere modne del af befolkningen ikke holder sig tilbage, når det kommer til den gode gammeldags lagengymnastik.

Og ikke nok med det så holder de sig heller ikke tilbage for at eksperimentere og prøve nye ting. Når vi kigger på vores salgstal, kan vi nemlig se, at den anden mest købende aldersgruppe er dem i 65+ kategorien. Alderen er altså ikke nogen hindring for et aktivt og ikke mindst udforskende sexliv.

Et aktivt sexliv har ingen alder

Der er mange gode grunde til at holde gang i sexlivet uanset alderen. Et tilfredsstillende sexliv har nemlig en positiv indflydelse på mange forskellige dele af dit liv. Det påvirker både dit humør, din selvtillid og ikke mindst din fysiske sundhed. Det kan altså også være en måde, hvorpå du holder dig ung og frisk hele livet igennem.

Derfor undrer det os heller ikke, når vi kan se, at den ældre generation er aktive forbrugere af sexlegetøj. Sexlegetøj eller seksuelle hjælpemidler kan nemlig være en smart måde at holde gang i sexlivet – også når den fysiske formåen måske ikke er, hvad den har været. Sexlegetøj kan være en sjov tilføjelse i soveværelset såvel som et praktisk hjælpemiddel, der kan sikre dig et godt og tilfredsstillende sexliv.

Fyrre, fed og færdig? Ikke længere!

Engang var fyrre, fed og færdig en rimelig passende vending – men i dag ser billedet anderledes ud. I dag har de fleste ældre nemlig et mere aktivt sexliv, der fortsætter, til de er langt over de 70 år.

Et større norsk studie fra 2018 viste blandt andet, at størstedelen af de ældre mellem 60-75 år i Danmark er seksuelt aktive. Ifølge studiet er 89 procent af de danske mænd mellem 60-75 år seksuelt aktive, mens der for kvinderne er tale om 78,4 procent.

Der hersker mange fordomme og tabuer om ældre og sex. Forhåbentlig kan dette studie og vores salgstal skubbe til nogle af disse forældede ideer. Noget tyder nemlig på, at de ældre ikke bare er aktive i soveværelset, men at deres frække aktiviteter også involverer sexlegetøj og andet erotisk udstyr.

ældre brugerhttps://www.altertystys.dk/ også sexlegetøj sex er sundt

68’er generationen er blevet seniorer

Nutidens ældre er seksuelt aktive. Men det har ikke altid været sådan. Vores fordomme om, at ældre ikke dyrker sex, hænger mere sammen med de forrige generationers alderdom. Det er nemlig 68’er generationen, vi ser blive seniorer i disse år.

Dem, der er ældre i dag, var unge i 1960’erne, og den famøse 68’er generation er i grove træk kendetegnet ved seksuel frigjorthed. P-pillen bliver frigivet i Danmark i 1966, og den frie abort bliver tilgængelig i 1973. De danske kvinder kommer i disse år også i højere grad ud på arbejdsmarkedet og får generelt større selvbestemmelse over deres egen krop.

Derfor ser vi i dag også en generation af ældre, der har levet et helt liv med seksuel frigørelse. I forhold til tidligere generationer har de ældre i dag derfor også en klar forventning om at holde sexlivet i gang hele livet.

En sundere og længere alderdom

Udover at denne generation af ældre har levet et mere frigjort liv i forhold valg af partnere og seksualitet, så er det at være 75 år i dag heller ikke det samme, som det var for måske 20 år siden. Ældre er i dag generelt set mere sunde og har adgang til bedre behandlinger. Der er også noget, der tyder på, at ældre i dag også er bedre til at tage imod de behandlinger, der har direkte indflydelse på deres sexliv. Det kunne for eksempel være viagra til mændene og kønshormoner til kvinderne.

En god fysik og den rette medicinske behandling har af gode grunde stor indflydelse på et godt og aktivt sexliv, når man når en vis alder. Samtidig ser vi også, at levealderen generelt stiger i samfundet, hvorfor alderdommen både er længere og sundere. Der er altså flere grunde til, at ældre i dag er mere seksuelt aktive, og at de yngre generationer må pakke deres fordomme om ældres sexliv, eller manglen på samme, væk.

Salg af sexlegetøj til de 65+

Hos Tys Tys kan vi også se, at de ældre ikke ligger på den lade side i soveværelset. Vi kan nemlig se, at den næststørste procent af vores salg går til kunder, der er 65 år og derover. Samtidig med at vi er blevet bedre til at tage imod medicinsk hjælp til aktiviteterne mellem lagnerne, er vi nok også blevet bedre til at bruge de redskaber, som sexlegetøj giver os.

At købe og bruge sexlegetøj er for mange ikke lige så tabubelagt, som de var for bare nogle få år siden – og det samme gælder tilsyneladende også hos de modne forbrugere. Sexlegetøj kan give dig den assistance, du har brug for i soveværelset, hvad end du er ung eller gammel.

ældre bruger også sexlegetøj sundt sexliv

Men det kan også blot være et redskab til at øge din egen eller din partners nydelse. Sexlegetøj giver dig eller din partner anledning til at bruge nye sanser og opdage en ny lystfølelse og velbehag. Vi udvikler os hele livet, og der er ingen grund til, at vi ikke også skulle udvikle os seksuelt.

Ældresex – stadig et tabu?

At ældre har sex har i mange år været et stort tabu. Ikke bare i familien, hvor man ofte ville være chokeret over at finde ud af at bedsteforældrene stadig hyggede sig mellem lagnerne, men også inden for sundhedssektoren og i forskningen af området har der været manglende åbenhed om ældres seksualitet og aktive sexliv.

Dette er i og for sig stadig gældende, men der er heldigvis ved at ske noget. Hvor man før i tiden så sex og seksualitet som noget, der kun var gældende, når det var i sammenhæng med fertilitet, handler det i dag mindst lige så meget, hvis ikke mere, om nydelse og livsglæde.

Vi ser en generation af ældre, der har levet størstedelen af deres liv med denne opfattelse af sex, hvorfor de også kræver en større åbenhed om emnet. Vi ser også samme udvikling, når vi kigger inden for branchen med sexlegetøj. Det er for nogen stadig et tabu og noget hemmeligt. Men flere og flere snakker åbent om deres sexlegetøj – særligt de ældre generationer.

ældre bruger også sexlegetøj sex hele livet

Sex er sundt – hele livet

Uanset om det er bedre adgang til medicinsk behandling og en forbedret sundhed eller et større frisind blandt den ældre generationer, ser vi hos Tys-Tys det som en glædelig nyhed – at de ældre stadig er aktive i soveværelset.

Sex er nemlig sundt, og det er sundt at dyrke det hele livet. Et velfungerende og aktivt sexliv er ikke kun vigtigt for den enkeltes livsglæde, men har også stor betydning for at bevare en god og intim relation til sin partner. Flere undersøgelser har gennem tiden påvist, at sex og det at få orgasme er med til at bidrage til et godt helbred såvel som generel velvære. Faktisk er det ikke kun samleje, der kan give denne glæde.

Pirrende berøring og kærlige kærtegn kan være mindst lige så vigtige og kan for nogle være lige det, de har brug for. Idet vi bliver ældre, ændrer vores lyster og behov sig nemlig også. Det, der virkede for 10 år siden, virker måske ikke lige så godt i dag. Derfor er et godt sexliv efter de 65 år ofte heller ikke det samme, som det er for en i 20’erne. Og der er god grund til at blive ved med at udforske forskellige stimuleringer – for eksempel med sexlegetøj.

Et godt sexliv efter pensionsalderen

Det, der definerer et godt sexliv, efter man er nået pensionsalderen, er muligvis ikke det samme, som det, der definerede det tidligere. Vores seksuelle lyster og behov ændrer sig, idet vi bliver ældre. Men det er ingen grund til ikke at stimulere og imødekomme dem.

Undersøgelser blandt danskere i 60’erne beskriver, hvordan både mænd og kvinder udtrykker, at en god seksuel oplevelse ikke altid er lig med en fysisk tilfredsstillelse for eksempel i form af en orgasme. Et godt sexliv handler i højere grad om tryghed, nærhed og kommunikation.

Det er altså mange andre ting, der kan kendetegne et godt og aktivt sexliv. Og netop en ændring af, hvad vi forstår som et aktivt sexliv, er måske lige det, vi har brug for, så også de ældre kan inkluderes og opfattes som seksuelle væsener.

Nydelse og intimitet i centrum

Nydelse kan være mange ting. Berøring, nærhed eller afslapning er alle elementer, der kan være en del af en god seksuel oplevelse. Et godt og aktivt sexliv som ældre behøver ikke at være ensbetydende med samleje og det at opnå klimaks.

Det kan naturligvis for nogle stadig være en vigtig del, men det er også vigtigt at have for øje, at der er meget andet, der kan give tilfredsstillelse og velvære. At ligge tæt sammen, at røre ved hinanden og at kysse er blot nogle af de ting, der kan give den nærhed og tryghed, som et godt sexliv i bund og grund handler om for de fleste af os. I takt med at man bliver ældre, er det vigtigt at huske på, at et aktivt sexliv kan være mange ting.

ældre bruger også sexlegetøj intimitet

Lad dig ikke nøjes – et godt sexliv alene

Sexlysten er lidt som en muskel. Hvis du ikke træner den, skrumper den lige så stille ind og kan til sidst helt forsvinde. Lysten til sex og intimitet kommer altså ikke af sig selv. Hvis man på sine sene dage er uden fast partner, kan det derfor være en god idé at tage sagen i egen hånd – bogstavelig talt.

Det er måske også denne åbenhed over for hjælp til selvhjælp, der gør, at vi ser en stigende grad af ældre kunder i vores sexshop. Der er nemlig en masse sexlegetøj, der kan gøre onani både nemmere og mere tilfredsstillende.

Som ældre kan der være nogle fysiske skavanker, der gør, at man har brug for lidt assistance. For kvinder kan det for eksempel være en magic wand, mens mænd kan få stor nydelse ved at bruge en fleshlight. Begge redskaber er ikke blot med til at øge nydelsen, men kan også gøre onani til en leg.

Sexlegetøj og et aktivt sexliv

Sexlegetøj kan være sjovt, praktisk, stimulerende og alle tre ting på én gang. Selvom man har nået en vis alder, er der ingen grund til at stoppe med at udforske og eksperimentere. Og det er der heller ikke noget der tyder på, at den ældre generation gør.

Som nævnt er en magic wand et godt sexlegetøj til ældre kvinder. Det er en af de kraftigste vibratorer på markedet, og så har den et langt håndtag, der gør den nem at holde på plads. De effektive vibrationer er lige det, en erfaren kvinde har brug for. Det kan nemlig kræve både kraftigere og længerevarende stimulering at opnå orgasme, jo længere op i årene man kommer.

Til mænd findes der en række forskellige produkter, der hjælper med at få og vedholde en erektion. En penisring er et godt eksempel på sidstnævnte. Den fleksible ring sættes ved roden af penis og holder dermed blodet i penis. Det vil give en både hårdere og længerevarende erektion. Og det kan jo komme både manden selv og en eventuel partner til gode.