12 tips til mere sex i parforholdet

12 tips til mere sex i parforholdet indlæg

De fleste par vil nok ikke have noget imod at dyrke mere sex – uanset hvor meget eller hvor lidt de dyrker i forvejen. Men hverdagen kommer ofte i vejen og børn, praktiske gøremål og en travl arbejdsdag kan alt sammen være med til, at energien ikke er der sidst på dagen – eller i hvert fald ikke lige så ofte, som man kunne tænke sig. Samtidig med at hverdagens trummerum fylder, så er den nyforelskede gnist måske også forsvundet gennem årene. Lysten er der ikke så tit, som den var engang, og det kræver i det hele taget lidt mere planlægning, tid og overskud for at det lykkes Der er heldigvis mange ting, som I sammen kan gøre for at snige intime stunder ind i hverdagen og finde tiden og lysten til hinanden igen.

Sådan får I tid, lyst og overskud til mere sex i parforholdet

Vi har samlet 12 gode tips til, hvordan I kan få mere sex og intimitet ind i parforholdet. Der vil uden tvivl være nogle tips, der tiltrækker jer mere end andre, eller som er mere relevante for netop jeres situation. Vi håber blot på, at vi kan give inspiration til, hvordan I kan finde mere tid og overskud til hinanden i hverdagen. Mangler I grunde til at dyrke mere sex, kan I med fordel læse vores blogindlæg om de mange fordele sex har for både krop og velvære. Vores 12 råd skal derfor ikke ses som en slavisk guide, som I skal følge trin for trin for at få succes. Det er tværtimod en tag-selv-buffet af tips, gode råd og ideer, som I kan vælge og vrage imellem. Læs med og bliv inspireret til, hvad I kan gøre for at dyrke mere sex.

mere sex spontanitet

1. Vær mere spontane

I kender det nok godt. Hverdagen kører derudad, og det hele går op i legeaftaler, møder og diverse middage med familie og venner. Det er sjældent, noget gøres uden, at det allerede står i kalenderen. I en sådan hverdag kan det være rart med afveksling, og at gøre noget spontant sammen kan også give tid og overskud til mere intime aktiviteter. Måske ser I en åbning for at sende børnene afsted til bedsteforældrene en aften, eller har I lige pludselig et par timer til jer selv uden nogen forpligtelser? Udnyt den uventede frihed til at lave noget sammen. I stedet for at bruge tiden på at indhente vasketøj, handle ind eller at få besvaret de sidste mails, så smid tøjet og hop ind i sengen sammen. Så kan vasketøj, mails og aftensmad komme bagefter.

2. Sluk for skærmen

De mange skærme, som vi omringer os selv med i dag, er en kæmpe tidssluger. Ofte forsvinder timer, mens vi stirrer på skærmen eller scroller derudad. Det kan være rart bare at smide sig på sofaen og koble af – og det skal der da også være tid til. Men bliver der brugt lidt for meget tid på det? Måske skulle noget af skærmtiden i stedet bruges på os-tid. I stedet for at bruge to timer foran skærmen sidst på aften, kunne I måske skære det ned til en time. Wupti, så har I lige pludselig en hel time, som I kan bruge på at sætte hinanden i fokus. Ikke at sige at hele timen skal bruges på hed elskov, men med en time er der rig mulighed for både et maraton eller en spurt, alt efter hvad man er til den pågældende aften.

par der læser i sengen
mere sex par

3. Tal sammen

Hvis sexlysten er dalende, eller hvis hverdagen bare gør det intime sværere, kan det hurtigt blive som en elefant i rummet. I er sikkert begge klare over, at I ikke dyrker så meget sex lige nu – men snakker I om det? Ved ikke at snakke om det kan det hurtigt vokse sig til noget stort og nærmest noget tabubelagt, som I begge ved, men ikke snakker om. Er der derimod en af jer, der åbner op og siger ”jeg synes, vi har for lidt sex” – ja, så er der ligesom taget hul på problemet. Som oftest virker det heller ikke så farligt, når først man begynder at snakke om det. Når du deler, at du gerne vil dyrke mere sex, end I gør, så er det også nemmere at gøre noget ved det. Herefter kan I nemmere snakke om, hvordan I får dyrket mere sex. Men også bare det at gøre den anden bevidst om ens lyst kan være med til at genskabe en gnist og hjælpe med til, at I begge husker at prioritere det mere.

4. En quickie har aldrig fejlet noget

Der er heller ingen grund til at gøre det mere kompliceret, end det er. Hvis I dyrker for lidt sex, ja, så handler det jo bare om at dyrke noget mere – og her er en quickie altså en genial ide. Der er ingen, der siger, at der skal være stearinlys, bobler, forførende musik og et langvarigt forspil involveret hver gang. En hurtig, men effektiv omgang skal ikke undervurderes, og det kan endda være ekstra frækt – særligt hvis I virkelig er under tidspres. Måske skal I nå det, inden børnene kommer hjem, eller måske er der en af jer, der er ved at blive forsinket til arbejde. Et hurtigt knald er der altid tid til, og det kan være et hurtigt fiks, der holder lysten og gnisten i live – også i en travl og til tider presset hverdag. Det gode ved en quickie er også, at den kan sniges ind både morgen, middag og aften. Der er altså rig mulighed for at få den til at passe ind i jeres hverdag og skema.

glad par
par der krammer

5. Forkæl hinanden

Noget af det, der kan sætte en stopper for sex i parforholdet, er, hvis man glemmer at forkæle hinanden. Hvis man ikke føler sig værdsat og anerkendt, så kan det også være svært at finde lysten og overskuddet til at være intime. At forkæle hinanden behøver ikke at være seksuelt. Det kan være så simpelt som at købe noget lækkert med hjem til den anden, ordne noget praktisk, så den anden slipper eller blot et par søde ord. Ofte er det de små ting, der leder til kys og kram, og det fysiske nærvær gør, at I også får lyst til at være mere intime. At forkæle hinanden i hverdagen kan være en let måde at komme i gang på, hvis I ønsker mere sex i parforholdet. Handlinger siger ofte mere end ord, og I kan gøre meget blot ved at vise, at I tænker på hinanden.

6. Prøv noget nyt

At sex i parforholdet bliver mindre og mindre, kan til tider skyldes, at der også går mere og mere rutine i den. Man har måske opøvet sig en bestemt måde at gøre tingene på. For nogen kommer det derfor til at føles mere som et indøvet dansenummer end en intim og passioneret stund sammen. Det kan altså hjælpe lidt på sagerne, hvis I prøver noget nyt. Det kan være, at I skal prøve at dyrke sex et nyt sted? Det kan være så simpelt som at tage et ekstra langt bad sammen, eller I kan være mere vovede og prøve at dyrke sex uden for hjemmets fire vægge.

En anden måde, hvorpå I kan ruske op i jeres sexliv, er med sexlegetøj. Det er mange pars go-to løsning, når der skal ske noget nyt. Her kan det også være helt simpelt som at bruge en orgasmegel, eller I kan eksperimentere med anal sexlegetøj, bondage eller strap-ons. Når det kommer til at introducere sexlegetøj i soveværelset, er det en god idé at kigge på sagerne sammen. På den måde er der ikke én af jer, der kommer hjem med noget, som den anden slet ikke er klar på. Det kan faktisk også virke pirrende og opstemmende bare at tale om og kigge på sexlegetøj sammen – måske er det bare det, I har brug for I første omgang.

7. Husk at onanere!

Det kan lyde lidt modsættende. Hvis I vil dyrke mere sex, så husk at onanere noget mere. Men det giver faktisk rigtig god mening – særligt hvis sex udgår, fordi det er lysten, der halter efter. Mangler en af jer eller jer begge lysten til sex, så kan dét at onanere bringe den tilbage. Med onani øger du nemlig din lyst generelt – også til at dyrke sex med din partner. Det er samtidig også en god måde at lære dig selv bedre at kende i forhold til, hvad du tænder på. Hvis jeres sexliv er gået i stå, fordi det ikke er tilfredsstillende nok, så er det også vigtigt at finde ud af, hvad man har brug for, så man bliver tilfredsstillet.

Når du lærer dine egne lyster at kende, kan du også bedre kommunikere dem til din partner. For nogle par er onani desværre lidt af et tabu, og det kan endda ses som en direkte ulyst mod den anden. Er det tilfældet, kan I med fordel vende onani til noget positivt og tænke på det som den sunde udforskning af egen lyst og krop, som det jo i bund og grund er. Er I åbne om onani, eller har lyst til at være det, kan det også være en idé at invitere hinanden ind som tilskuer til jeres sololeg. Det vil uden tvivl sætte skub i jeres lyst til hinanden.

8. Bevæg jer

Mangler lysten, kan det også hjælpe at motionere. Manglende sexlyst kan nemlig også komme af inaktivitet. Har du siddet hele dagen foran computerskærmen på arbejdet og fortsætter foran tv-skærmen, når du kommer hjem, så er der måske ikke den store lyst og overskud til lagengymnastikken om aften. At få rørt sig og dyrke motion er med til at øge din følelse af selvværd og det højner generelt dit energiniveau. De mange fordele ved at dyrke regelmæssig motion har altså også en positiv indvirkning på jeres sexlyst og dermed også jeres sexliv. Der er altså ingen ulemper ved at løbe, gå eller dyrke sport. Har I svært ved at komme afsted og i gang? Så hjælp hinanden med at holde motivationen og træn gerne sammen – det er altid sjovere, når man er to.

par motion
par der danser

9. Genfind gnisten

Det er vigtigt at afsætte tid til hinanden – altså rigtig kvalitetstid. Ikke bare tid hvor I begge sidder i sofaen eller om spisebordet. Det er vigtigt at komme væk fra de vante rammer og lave noget sammen. Det kan være alt fra at tage ud og spise, gå en tur, tage på weekendophold eller en anden aktivitet, som I ikke lige laver hver dag. På den måde kan I begynde at date hinanden igen. Det vil helt sikkert bringe en gnist tilbage, som måske er forsvundet lidt i dagligdagen. Ved at lave aftaler og få nye oplevelser sammen får I også mere lyst til hinanden. Det kan i sidste ende give anledning til flere intime stunder og generelt gøre jer bedre til at prioritere hinanden og parforholdet.

10. Mindre kan også gøre det

For nogen bliver det at skulle have sex noget helt uoverskueligt. Tanken om det lange forspil og selve samlejet, der jo også gerne skulle vare lidt. Men faktisk kan mindre også sagtens gøre det. Det kan være en stor hjælp, hvis I sætter forventningerne en smule ned. Der er jo ingen, der siger, at det skal være mindblowing god sex, hver gang I er sammen. Et godt gedigen knald kan altså også noget. Faktisk er alt sex godt – uanset om det er godt. Det lyder måske lidt kryptisk, men bare det at dyrke sex og være intime er med til at øge jeres lyst til hinanden. Og det er også selvom, det ikke er en you-rock-my-world omgang. Så lad være med at lade høje forventninger om intens hed Hollywood-sex holde jer tilbage. Det vigtigste er egentlig bare, at I husker at afsætte tid til at være sammen.

par sammen blogindlæg
forspil par

11. Gør noget ud af forspillet

Lige så vel som det kan være godt at springe forspillet over nogle gange, så er det også vigtigt at huske det en gang i mellem. Som altid handler det om at gøre tingene med måde. Hvis sex altid er lige med et hurtigknald bliver det kedeligt – og det samme er tilfældet, hvis det altid skal indebære et laangt forspil. Det er derfor vigtigt, at man ikke altid, men nogle gange, gør noget ekstra ud af tingene. Skru op for charmen og ikke mindst romantikken og forfør din partner. Her er det vigtigt, at I har alt den tid, I skal bruge og ikke skal bekymre jer om at blive forstyrret. Det er op til jer, om der skal spilles på alle tangenter med stearinlys og middag, eller om der blot er tale om, at I bruger mere tid på de indledende øvelser i soveværelset.

12. Prioriter hinanden

De fleste af vores tips til mere sex i parforholdet handler i bund og grund om at prioritere hinanden. Det handler om, at I gør en indsats for at huske at gøre noget andet, end det I plejer. Husk at overraske, forkæle, værdsætte og anerkende hinanden. Man kommer overraskende langt med små ting i hverdagen, og det er også mere overskueligt at starte i det små, hvis sexlivet er gået en smule i stå. Der er altså ingen grund til at bruge alle 12 tips til mere sex på en gang. Start ud med at fokusere på en eller to ting og se, hvordan tingene går. Uanset hvad kan det skabe en euforisk stemning i selve øjeblikket og dagene efter, når I har haft en særlig intim, romantisk og ikke mindst tilfredsstillende oplevelse sammen. Så længe det involverer en prioritering af hinanden, vil det uden tvivl være en succes.

glad par i seng