10 grunde til at have meget mere sex

par kæler på gulvet inden sex

De bedste grunde til mere sex

Halter sexlysten hos dig eller din partner? Så læs med her. Vi giver dig nemlig en masse gode grunde til, hvorfor sex ikke bare er noget, der er sjovt og nydelsesfuldt, men også vigtigt for dit generelle velvære og humør. Vi kommer ligeledes med gode råd og inspiration til, hvordan du udnytter de mange fordele bedst muligt. Du kan med fordel også læse vores indlæg med 12 tips til mere sex i parforholdet. Der er altså rig mulighed for at få inspiration til nye spændende oplevelser i soveværelset – både alene og sammen med en partner.

1. Du forbrænder flere kalorier

Sex tæller også med i kalorieregnskabet, og faktisk er sex mere effektivt end en rask gåtur. I gennemsnit varer en tur på lagnerne 25 minutter. Det svarer til, at kvinder forbrænder 69 kalorier, mens mænd forbrænder 250 kalorier. Hvis du sammenligner det med en løbetur på 25 minutter, vil du forbrænde mellem 300 og 400 kalorier. Sex er altså lidt mere effektivt end en rask gå tur, hvorimod løb stadig er mere effektivt.

Så ja, det svarer ikke til at løbe et halvmaraton, men det er SÅ meget sjovere, og så er der jo også den bonus, at du både kommer tættere på din partner og sover bedre. Kys forbrænder 68 kalorier i timen, og tilføjer du lidt kæleri, kan du komme op på 90 kalorier i timen.

Giver du et godt blowjob, kan du ramme 100 kalorier på en halv time, mens et handjob rammer de små 100 kalorier i timen. Vil du være sikker på, at kalorieforbrændingen ryger helt i top, er der især fire stillinger der banker forbrændingen helt i top.

Rid ham

Hop op på din partner, som du gør, når du skal ride ham normalt. Men i stedet for at have knæene på madrassen, squatter du ned over ham og bevæger dig op og ned, ligesom når du squatter normalt. På den måde træner du baller, lår, ryg og mave. Balancen bliver også udfordret.

En frisk doggy

Det er normalt manden, der styrer en doggy style. Men prøv at få ham til at stå (forholdsvis) stille, mens du bevæger hofte og numse frem og tilbage over hans penis. Du vil elske, hvor dybt han kan komme, når det er dig, der bestemmer.

mere sex kvinde oven på mand

Missionæren med lidt ekstra

Den til tider lidt udskældte missionærstilling kan faktisk mere, end du tror. For det første er det en god stilling til kvindelig orgasme. For det andet kan den hjælpe på forbrændingen.

Du kender den jo godt, men i stedet for at ligge på ryggen så prøv at bøje dine hofter op og frem. På den måde kommer dit bækken tættere på din partner. Når du ligger her, så tænker du lige på at lave en halv yoga bro. Spænd op i mellemgulvet, hoften og bækkenbunden. Op ryger forbrændingen, og som en lille ekstra bonus træner du også dine mavemuskler. What’s not to like?

Kan du huske trillebøren?

Stil dig på alle fire og få ham til at løfte dine ben op omkring sin hofte, så du ender i en stilling, hvor du har hovedet nedad og hviler på hænderne. Super effektiv motion og virkelig lækker stilling for både dig og ham.

træt og stresset kvinde på arbejde

2. Du bliver mindre stresset

Har du en hektisk hverdag, og føler du dig til tider lidt stresset? Er svaret ja, så er du som kvinder er flest. Du har måske travlt med at passe dit arbejde, dine børn og dit forhold, men du oplever, at det er svært at få tid til det hele, og det sidste, som du har tid og lyst til, er at dyrke sex med din mand eller kæreste. Men det er en god investering, at bruge tid på at være intim med din partner. For sex kan være med til at mindske dit stressniveau. Men hvordan hænger de to ting sammen?

Jo, det hænger nemlig sådan sammen, at sex giver et lavere blodtryk. Hvis du eksempelvis føler dig utilstrækkelig i enhver situation, oplever du som oftest, at pulsen stiger, og at dit blodtryk stiger. Dyrker du derimod jævnligt sex, er der lavet undersøgelser, der viser, at kvinder og mænd har et lavere blodtryk, og at deres blodtryk stiger mindre end folk, der ikke har dyrket sex. Win-win!

Det betyder altså, at du – ved at dyrke sex og at bruge tid med din partner, hvor I er intime – kan reducere dit stressniveau. Når du føler dig mindre stresset, så er det godt for dit helbred, dit forhold og din hverdag generelt. Hop derfor en tur i kanen med din partner og gør noget godt for dig selv.

3. Dit humør bliver bedre

Sex kan få dig i godt humør. Er dit sexliv ikke, hvad det har været, så husk tilbage på sidste gang, hvor dig og din partner havde virkelig god, hed og vild sex. Det var næsten umuligt at få smilet af læberne i timerne og måske dagen efter. Det er lige præcis, hvad sex kan gøre ved dig.

Når du dyrker sex med din partner, føler du en større samhørighed, og I bliver mindet om, hvorfor mon der er gået så lang tid siden sidst. Den intimitet, som I opnår gennem sex, er som ingen anden. Får I først taget hul på en tørkeperiode, så vil I også opleve, at sex giver lyst til mere sex.

glad kvinde i sengen

Regelmæssig sex = regelmæssig smil og latter

Dyrker du regelmæssig sex og får regelmæssige orgasmer, så frigiver din hjerne hormoner, der giver velvære. Når du får en orgasme, frigiver din hjerne en hel række velværestoffer som endofiner og hormonet oxytocin. Vi har faktisk lavet et helt blogindlæg, der handler om, hvordan du kan få mere livsglæde med orgasmer.

Hjernen frigiver dette hormon, og det kommer ind i blodstrømmen, hvilket giver dig en varm og afslappende følelse. Sex har så mange positive virkninger. Det kan reducere stress (læs tidligere afsnit), du får et tættere forhold med din partner, dit selvværd stiger og den følelse, som oxytocinen giver, får dit humør til at stige. Der er ikke andet at sige end – dyrk noget mere sex!

4. Du booster dit immunforsvar

Ja, du læste rigtigt! Sig farvel til diverse småsygdomme som forkølelse! Sex kan nemlig booste dit immunforsvar. Sex er sundt, det ved vi alle sammen, men hvor sundt er det rent faktisk for vores helbred?

Flere undersøgelser understøtter det faktum, at regelmæssig sex kan give dig et bedre helbred. Dyrker du sex bare to gange om ugen, producerer du 30 % mere immunoglobulin A, som er det stof, der er med til at bekæmpe sygdomme i kroppen som eksempelvis forkølelse.

bedre immunforsvar

Hvorfor er immunforsvaret så vigtigt?

Vi vil alle gerne leve et langt liv, hvorfor et sundt immunforsvar er alfa og omega for at leve et længere liv. For at få et sundt immunforsvar skal vi selvfølgelig leve et sundt liv.

Der findes også kosttilskud, der særligt styrker immunforsvaret som eksempelvis C-vitamin – men også zink, calcium og andre mineraler er sundt for helbredet.

Ved du, hvad der også indeholder specielt zink og calcium? Det gør sæd! Nu er der pludselig mange flere fordele ved at give din partner et blowjob, og mon ikke han også synes om den idé?

5. Du får en bedre nattesøvn

Sex er også godt for blandt andet din søvn. Måske du har hørt ordsproget ’’du kan sove, når du bliver gammel’’. Faktisk er der stadig mange, der mener, at søvn er overvurderet, men ny forskning viser det modsatte og siger én gang for alle: ’Vil du leve længe, skal du sove længe’. Når du sover godt, er du også mere udhvilet, har mere energi og mindsker dit stress niveau.

Din krop har sit eget søvnhormon, der hedder melatonin. Melatonin fremkalder den her døsighed, der gør, at kroppen falder til ro. Ikke alle producerer lige meget melatonin, men dyrker du sex lige inden sengetid, kan du fremskønne processen, der øger søvnhormonet melatonin og derved hurtigere falde i søvn. Når vi sover godt, bliver humøret også bedre, så det er bare med at komme i gang med lagengymnastikken.

Fun fact: Ca. 15 min efter, du har fået en orgasme, slapper du mere af, da der frigives nogle hormoner, der understøtter det. Vidste du det?

inderligt kys mellem par

6. Det bringer jer tættere

Sex bringer jer tættere sammen. Ja, det siger måske sig selv, i og med at I er intime sammen. MEN! Sex bringer jer ikke kun tættere sammen fysisk, det bringer jer også tættere sammen psykisk. Sex gør dig glad, fordi sex frigiver endofiner, der løfter dit humør. Er du og din partner i bedre humør, bliver hverdagen også meget nemmere, og I kan fokusere på andre ting. Er du i et parforhold, hvor den ene altid er negativ, kan det være svært at finde hverken lyst eller overskud til sex, og så bliver den onde cirkel bare større og større.

Det er også en af grundene til, at regelmæssig sex er nøglen til et godt parforhold. Aldrig undervurder, hvad sex kan gøre for et parforhold. Tænk, hvis gnisten mellem jer aldrig forsvandt og kun blev stærkere? Det kan den med sex, og så er det da også ret lækkert med en orgasme eller to.

sexstilling med en mand og kvinde

7. Mere sex = bedre sex

Lyder det næsten for godt til at være sandt? Tjaaa.. endnu en god grund til at tilbringe mere tid i soveværelset, og her snakker vi altså ikke om at sove. Når I dyrker mere sex, lærer I jeres kroppe bedre at kende, så begge parter får deres behov dækket.

Når I dyrker mere sex, vil I også hurtigt opdage, hvordan det bringer jer tættere sammen. I bliver mere åbne overfor hinanden, og måske vil bruge mere tid på at udforske spændende sexstillinger og ikke mindst forskelligt sexlegetøj.

Ifølge flere undersøgelser bliver det understøttet, at mere sex giver bedre sex. Det giver god mening! Sex frigiver endofiner, som er vores lykkehormon, og når du først har lukket op for den godtepose, vil du bare have mere! Sex skal være sjovt, og er I inde i en død periode, vil sexlegetøj måske kunne puste nyt liv i soveværelset.

8. Drop smertestillende medicin

Hovedpine er ikke en undskyldning for at droppe sex. Faktisk er det lige det modsatte. Sex er et af de bedste midler mod hovedpine ifølge flere forskere. Det stopper ikke der. Har du mave- eller muskelsmerter, er sex også svaret. Under sex frigiver kroppen helt naturligt endorfiner, serotonin og oxytocin. Når du dyrker sex, bliver din hjerne altså belønnet med en masse aktive stoffer, der er kroppens eget svar på morfin, og som hjælper med at mindske smerten.

drop smertestillende medicin

En anden god grund til at dyrke sex, når du har smerter, er helt simpelt, fordi det er en virkelig god måde at distrahere dig selv på. Der skal faktisk ikke så meget til. Bare en smule pres omkring skeden kan virke smertestillende i flere timer. Og for både mænd og kvinder kan et lignende pres omkring anus virke på samme måde.

Aldrig mere hovedpine

Så næste gang du overvejer at bruge hovedpine som en undskyldning for at have sex, så tænk dig lige om en ekstra gang og giv videnskaben en chance. Husk, at det også virker den anden vej rundt, så hvis din partner klager over smerter, kan du jo passende tilbyde dig selv som sygeplejerske og trylle smerterne væk.

Banker hovedpinen på, mens du er alene hjemme? Så kan en god omgang onani også hjælpe på smerten. Brug den gode gamle klør fem, eller invester i en dildo eller vibrator til at jage smerterne væk.

mere sex kvinde der træner

9. Styrk dine muskler

Der er motion, og så er der sjove former for motion. Sex er sjovt, det er god motion, og så kan det også styrke dine muskler. Du bliver selvfølgelig ikke bodybuilder, men du kan helt sikkert tone dine muskler, mens du nyder en fræk aften med din partner. Det er meget små justeringer, der skal til i de stillinger, som du allerede kender. Generelt handler det bare om løfte dig selv lidt op. Her får du nogle gode på stillinger der kan styrke kroppen.

Sex er helt klart den sjoveste form for motion og helkropstræning, du kan komme i nærheden af uden at bevæge dig ned i fitness centeret.

Varm op

Start med opvarmningen – kys, kæl og kom tættere på hinanden. Start med lette kys og bevæg jer over til dybe og intense tungekys. Det tæller på forbrændingskontoen.

Ryggen

Det lyder måske underligt, men for at træne ryggen skal du ligge på maven med let spredte ben og knæene ud over sengekanten. Få ham til stå for enden af sengen og løfte dine ben og trænge ind i dig bagfra. Luk dine ben rundt om ham og lås stillingen ved at krydse dine ankler. Nu er det vigtigt, at han holder dine hænder, og på den måde hjælper dig med at hvile på lårene. Rykker du stillingen ned på gulvet, hvor han står bag dig, og du bærer din egen vægt på armene, får du også trænet skulder og overarme.

Brug armen

Her har du flere muligheder at vælge i mellem. Et godt sted at starte er det gode gamle handjob. Hvis du har styr på teknikken, vil det føles fantastisk for ham, og du vil få trænet både triceps, underarme og håndled – well hello there, tonede arme! Husk at skifte arm.

Skal der trænes lidt mere intenst, så er det en avanceret doggystyle, som du skal ud i. I stedet for klassikeren på alle fire skal du læne dig fremover, indtil du hviler vægten på dine albuer. Ikke nok med at du strammer mere op, så det bliver endnu mere lækkert for ham, så kan han også nemmere ramme dit G-punkt. Få ham til at knæle bag dig med det ene ben bøjet og foden i gulvet, så burde han ramme plet.

Core og numse

Læg dig på ryggen med underlivet hævet i bro og hvil på skulderen. Få ham til at sætte sig på knæ og trænge ind i dig. Nu bevæger du dig op og ned og i cirkler. Det giver med garanti gode mavemuskler og en fast røv.

Ben, numse og læg

En stående doggystyle stiller krav til både balance og styrke. Er du udfordret på balancen, så støt dig til en stol eller en væg. Bøj lidt i benene, så træner du lårene lidt ekstra.

10. Lev længere med mere sex

Det lyder jo næsten lidt for godt, synes du ikke? Kan sex virkelig få dig til at leve længere? Og JA, det kan det. Flere undersøgelser viser, at dem, som dyrker mere sex, lever længere. Som vi kom ind på i de forrige afsnit, hjælper mere sex på rigtig mange ting, fx mindre stress, bedre søvn og et bedre immunforsvar. Lige netop de tre ting er noget af det mest essentielle for et længere liv.

Vi kunne komme på mange flere gode grunde til at have mere sex, men nu vil vi heller ikke tage mere af din tid.

Den tid kunne du jo bruge på at HAVE MERE SEX 😉

mand giver kvinde orgasme

6 tanker om “10 grunde til at have meget mere sex

Kommentar er lukket