Vibrator Guide – Find den rigtige vibrator

vibrator guide

Det kan være lidt en jungle at finde rundt i alle de forskellige vibratorer, der findes derude. Derfor giver vi dig en udførlig guide, så du nemt og overskueligt kan finde frem til den bedste for dig. Der er nemlig flere ting, du med fordel kan overveje, inden du vælger din vibrator. Hvor skal den stimulere dig? Hvor kraftig skal den være? Skal den være sort eller blå? Eller er det vigtigt, at den er vandtæt? Som du nok kan høre, er der nok at forholde sig til.

Læser du vores vibrator guide, vil du blive meget klogere på, hvilke slags vibratorer der findes, og hvilke særlige egenskaber du skal være opmærksom på. Den vibrerende dildo startede godt nok sine dage som et lægeligt behandlingsudstyr mod hysteri men må siges at have udviklet sig siden. En vibrator vil i dag være en velkommen tilføjelse til de fleste soveværelser. Det er nemlig et stykke sexlegetøj, der kan give stor nydelse og gøre de stimulerende stunder lidt mere spændende. Du kan bruge en, hvad end du skal forkæle dig selv lidt ekstra eller gøre dit samleje særlig stimulerende. Læs vores guide og lær alt hvad du behøver at vide om vibratorer.

Vibrator – et alsidigt stykke sexlegetøj

For mange kvinder bliver deres vibrator hurtigt deres nye bedste ven. Det bliver altså svært for dem at forestille sig deres solostunder eller samleje uden. En vibrator kan nemlig give dig, lige præcis det du mangler for at komme helt op og ringe. Om det er ekstra vibrationer ved klitoris eller en mere intens indvendig stimulering, så er det din redning. De mange anvendelsesmuligheder kommer selvfølgelig af de mange forskellige typer, der findes. For det meste er den skabt til at give enten udvendig eller indvendig stimulering samt i visse tilfælde begge dele.

Formålet med det vibrerende vidunder har selvfølgelig indflydelse på designet. Den er nemlig skabt til at give dig de bedste forudsætninger for den optimale stimulering af det tiltænkte område. Dertil kommer selvfølgelig den variation, som din egen fantasi skaber. En vibrator giver nemlig ofte mulighed for en masse sjov og leg, hvor du selv kan eksperimentere med forskellige måder at anvende den på. Vores guide giver vi dig blandt andet et overblik over de forskellige former for stimulering, som den kan give. I denne guide kan du også læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger din fremtidige vibrerende bedste ven.

Derfor skal du vælge en vibrator

  1. Det er et sexlegetøj, der findes i et utal af variationer
  2. Den kan bruges til både onani, forspil og samleje
  3. Den kan give mere intense orgasmer
  4. Du kan stimulere det område, du ønsker meget præcist
  5. Den kan gøre dine erotiske stunder mere varieret og ikke mindst mere stimulerende

Hvad kan en vibrator?

Hvad kan den ikke!? Der findes nemlig et væld af forskellige vibratorer, der kan bruges på et utal af måder. Den kan altså lige præcis det, du ønsker, den skal kunne. Du kan derfor med fordel også bruge lidt ekstra tid på at finde den helt rigtige. Vi er nemlig sikre på, at den vil blive en vigtig hjælper i alle dine erotiske udfoldelser i fremtiden.

Derfor giver vi dig også denne guide. Vi vil nemlig gerne hjælpe dig med at finde den vibrator, der lever op til netop dine krav. Det kan også være, du ikke helt ved, hvilke slags der findes, og derfor ikke helt kan overskue, hvilke muligheder du har. Hvis du læser med i det følgende, vil du lære mere om hvad en vibrator kan. Et godt sted at starte når du skal overveje, hvilken slags du gerne vil have, er at beslutte, hvor den skal stimulere dig.

Leder du for eksempel efter en, der udelukkende giver vibrationer til klitoris, ja så er det en klitoris vibrator, du skal have fingrene i. Omvendt er der selvfølgelig også nogle, der er lavet med fokus på indvendig stimulering, ekstra kraftig stimulering eller måske både indvendig og udvendig stimulering. Du kan uden tvivl blive klogere på de forskellige typer af stimulering du kan få ved at læse denne vibrator guide.

Stimulering af klitoris

En til stimulering af klitoris kaldes ofte kort og godt en klitoris vibrator. Den er skabt med det formål at give præcise og intense stimuleringer af det følsomme område på og omkring klitoris. Men som ved de fleste vibrerende apparater kan du bruge de pirrende vibrationer, lige der hvor du ønsker det. Denne vibrator guide er blot til inspiration.

Se alle til klitoris vibratorer her

Der er ingen, der siger, at det ikke er tilladt at bruge en klitoris vibrator på brystvorterne, penisskaftet eller andre erogene zoner. Som med så meget andet er det din fantasi, der sætter grænserne, og den åbner ofte op for mange nydelsesfulde stunder, hvad end du bruger den alene eller sammen med en partner. Du kan også vælge mellem mange forskellige typer til klitoris. Nogle er for eksempel formet som en lille bullet.

Dette er en lille og fix type af vibrerende legetøj, der altid kan være i tasken, og hives frem, når lysten melder sig. Mange synes også den er praktisk at bruge under samleje, da den ikke fylder det store. I den modsatte ende er der en Magic Wand. Denne type af klitoris vibrator fylder mere, men kan samtidig også give mere kraftige vibrationer. Hvad du er til, kommer altså an på, hvordan du har tænkt dig at bruge din vibrator, og hvad du synes er vigtigst. Skal den være lille og diskret, eller er det de ekstra kraftige vibrationer, du er på jagt efter?

Indvendig stimulering

Der findes også nogle, der er lavet med det formål at give dig indvendig stimulering. Den klassiske form for vibrator til indvendig stimulering er en dildo vibrator. Her får du den pirrende form af en dildo, tilføjet ekstra stimulerende vibrationer. Det er altså af gode grunde en stor favorit blandt flere af vores kunder.

Se alle dildo vibratorer her

Som ved alt sexlegetøj, findes en dildo vibrator også i flere forskellige designs. Der skal jo være noget for enhver smag. Derfor kan du også finde vibrerende dildoer i et realistisk design med markeret penishoved og årer langs penisskaftet. Samt helt glatte designs. Dertil kommer de selvfølgelig også i forskellige størrelser.

Alt efter størrelsen på dildoen får du en mere fyldig fornemmelse, der igen kan skrue op for intensiteten, på den stimulering du oplever. En dildo vibrator kan altså være det perfekte valg for dig, der både vil fyldes helt ud og samtidig mærke pirrende vibrationer helt dybt.

Det smarte ved sådan en er samtidig, at du jo også sagtens kan bruge den til at stimulere klitoris. Så holder du blot dildoen over klitoris, mens vibrationerne er tændt. Det gør denne type af vibrator til et meget alsidigt stykke sexlegetøj, som kan nydes til onani og samleje. Vi kan ikke nå alt i denne vibrator guide, hvorfor vi heller ikke kan nå mere ind på et sexlegetøj som vibrator æg.

patchy paul g-punkts vibrator i pink

Vibrator til g-punkts stimulering

En anden type af vibrator til indvendig stimulering, som vi vil komme ind på i denne vibrator guide, er en g-punkts vibrator. Denne type har også et dildo formet design dog med en vigtig detalje. Dildoformen der skal bruges til penetrering, har nemlig en krumning, der gør, at den rammer op på g-punktet.

Se alle til G-punktet her

Mange kvinder oplever, at det er svært at ramme g-punktet og samtidig få det stimuleret helt rigtigt. Derfor er en g-punkt vibrator virkelig en livredder, når det kommer til at opnå de eftertragtede g-punkts orgasmer. Igen er der stor variation i størrelse og design inden for denne type.

Du kan for eksempel vælge, om der skal være en ekstra tilføjelse, der stimulerer klitoris samtidig. Samt hvor mange vibrationsindstillinger du ønsker. Dernæst kan du også vælge mellem et glat, rillet eller realistisk design. Synes du det er svært at vælge, kan du læse om de enkelte produkter, når du kigger i vores webshop. Eller du kan kontakte os for at høre mere om fordele og ulemper ved de enkelte produkter.

Men for det meste er det vigtigt, at du vælger den vibrator, der tiltaler dig mest. Synes du noget ser mærkeligt eller ubehageligt ud, er det nok ikke den, du skal gå med. Lad derimod din nysgerrighed styre dig og vælg med din mavefornemmelse, eller hvad du ellers fornemmer længere nede.

Både klitoris og indvendig stimulering

Kan du ikke bestemme dig mellem indvendig eller udvendige, eller vil du bare gerne have det hele på en gang. Så er det en såkaldt rabbit, du skal vælge. Denne type af vibrator giver dig alt, hvad du skal bruge, og kan hurtigt blive et vanedannende bekendtskab.

Se alle rabbit vibratorer her
rabbit vibrator i lilla

Rabbiten eller kaninen har fået sit navn fra de små ører, der sidder ved bunden af vibratoren. De ligner nemlig lidt nogle kaninøre. De sidder helt perfekt til at ramme klitoris med vidunderlige vibrationer samtidig med, at dildo delen penetrerer dig. Ofte er en rabbit også udstyret med en g-punkts dildo. Det vil sige en dildo med en krumning for enden, så du nemmere kan ramme g-punktet.

Der er altså virkelig lagt i kakkelovnen til en aften med mange intense orgasmer, når først du får din rabbit hjem. Selvom grundideen er den samme ved alle kanin vibratorerne, er der stor variation mellem de forskellige modeller. Nogle har de klassiske ører som klitoris stimulator, mens andre har udviklet en større og mere bred overflade, der rammer klitoris. Dertil er der også forskel mellem størrelse samt dildoens udformning og design.

Vibrator til anal stimulering

Dette ville ikke være en ordentlig vibrator guide, hvis ikke vi også nævnte nogle til anal brug. En vibrator er nemlig ikke kun til vaginal stimulering. Der findes også mange forskellige slags, der er til anal stimulering. En anal vibrator kan bruges af både mænd og kvinder. Der kan dog være forskelle i designet, der gør nogle typer af anal vibratorer mere anvendelige for mænd end kvinder. En prostata stimulator er som navnet indikerer skabt med det formål at stimulere prostata. Den er derfor et oplagt sexlegetøj til mænd, der ønsker at opleve den intense følelse af en prostata orgasme.

Se alle anal vibratorer her

Anal vibratorer kan bruges til udvendig stimulering af anus og området omkring, men kan også bruges til penetrering. Vi vil nok ikke anbefale en anal vibrator, hvis du aldrig har leget med anal stimulering eller anal sex før. Vibrationerne kan nemlig godt være en lidt voldsom tilføjelse, hvis du er helt anal begynder. Du kan selvfølgelig vælge at bruge sexlegetøjet uden at tænde for vibrationerne, og gemme dem til senere når du er blevet mere erfaren.

Det er vigtigt, at du kun bruger vibratorer, der er lavet til anal stimulering, når det kommer til penetrering. Anal sexlegetøj er nemlig lavet med en såkaldt ’stopper’. Det er en bred bund, der sørger for at legetøjet ikke smutter op. Men du kan også finde mange forskellige anal vibratorer, der er lavet til formålet. Der er altså slet ikke grund til at bruge andet, der ikke er tænkt til anal stimulering.

Vibrator til mænd

Mange tænker nok kun på sexlegetøj til kvinder, når de hører ordet vibrator. Men i denne guide dækker vi det hele – også til mænd. Udover de forskellige til anal brug, er der også såkaldte penis vibratorer der er tiltænkt mænd. En penis vibrator giver vibrationer til enten penishovedet eller flere steder på penis. Mænd kan nemlig også opleve mere nydelse ved at bruge noget som vibrerer ved enten onani, forspil eller samleje.

Se alle vibratorer til mænd her
fun factory manta

Hvordan en penis vibrator kan bruges, kommer meget an på designet. Der findes i bund og grund to slags designs. Den ene er skabt til stationære vibrationer. Det vil sige, at du placerer den på hovedet af penis, og tænder for den. Herefter kan du justere i styrke og tempo. En anden model har to ’arme’, der sidder om penis.

Disse typer af vibrator giver større bevægelighed. Her kan du nemlig selv bestemme, hvor på penis du ønsker vibrationerne. Du kan holde den stille ved penisroden eller penishovedet, eller du kan bevæge den op og ned. Denne typer af vibrator til mænd kan nemt bruges under samleje, ved at placere den ved roden af penis eller på kuglerne. Under samleje kan de pirrende vibrationer selvfølgelig også komme din partner til gode.

Find den rette vibrator

Når du efterhånden har dannet dig et overblik over de mange forskellige typer af vibrator, der findes til både mænd og kvinder, kommer du til næste skridt. Nemlig at vælge hvilken der er den rette for dig. Det kan være mindst lige så svært, som at finde ud af, hvilke der findes på markedet.

Derfor kan du i denne vibrator guide også læse mere om, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du vælger den som passer til dig. Der er nemlig mange elementer og egenskaber, der kan spille ind på, hvilken oplevelse du får med din næste vibrerende bedste ven. Både design og funktioner er helt essentielle for, hvad din kan, og hvordan du kan bruge den.

Derfor er det også vigtigt, at du gør det klart med dig selv, om der er noget bestemt, din vibrator skal kunne, eller noget du ikke vil gå på kompromis med. Det kan nemlig hjælpe dig med at indsnævre det store udvalg. Læs videre i denne guide og find frem til den perfekte til dig. Vi gennemgår særlige egenskaber, størrelse og materiale, og hvilke ulemper og fordele de forskellige elementer kan have for din vibrator.

Hvilke særlige egenskaber skal min vibrator have?

Forskellige typer af vibratorer kan have forskellige egenskaber. Det kan selvfølgelig være, hvilke vibrationsmønstre og -indstillinger den har. Men også materiale og størrelse kan have stor indflydelse på, hvilken slags du skal have. Heldigvis findes de forskellige typer i mange forskellige designs. Det giver nemlig dig mulighed for at finde den helt rigtige, hvad end du er til en til klitoris eller en rabbit. Det kan være, det er farven på din kommende vibrator, der er vigtigst for dig. Eller måske er det essentielt, at den er helt vandtæt.

Det er meget forskelligt, hvad folk går op i omkring deres sexlegetøj, og hvad der er vigtigst for dem. For at finde det rette vibrerende sexlegetøj, kan det være en god ide at afklare med dig selv, om du har nogle særlige præferencer. Du kan i det følgende i denne vibrator guide læse mere om de særlige egenskaber, som du kan vælge at prioritere. Det kan også være lærerigt i forhold til det, du skal huske at tjekke, inden du køber dit næste vibrerende stykke legetøj.

lelo sona bedste vibrator

Ekstra lydsvag

En af de egenskaber som nogle går meget op i, og andre er helt ligeglad med, er vibratorens lydniveau. Nogen synes det er distraherende og ikke mindst upraktisk, hvis deres larmer alt for meget. Ofte hænger dens lydniveau også sammen med, hvor kraftig den er.

Er den meget kraftig, og har en ekstra stor motor, er der også større risiko for, at den larmer lidt mere end andre vibratorer. Men også design og kvalitet kan spille ind på vibratorens lydniveau. Nogle af de dyre vibratorer har også udviklet et design, der gør den meget lydsvag. Ofte er lydniveauet beskrevet i den produktbeskrivelse du finder på vores webshop.

Men vil du høre det for dig selv, kan du altid komme ned i vores butik. Her har vi altid udstillingsmodeller, der giver dig mulighed for at høre, hvor ’larmende’ eller stille de er. Det kan selvfølgelig være upraktisk med en vibrator, der larmer alt for meget, hvis du bor tæt med andre mennesker. Men for det meste betyder vibratorens lydniveau ikke noget i forhold til, hvilken stimulering du får. Det er altså op til dig at afgøre, om den summende lyde vil være noget, du går op i.

Ekstra mange vibrationer

En af de vigtigste egenskaber ved en vibrator er selvfølgelig vibrationerne. Hvor mange der er, hvordan du skifter mellem dem, og hvor varieret de er, kan der være utrolig stor forskel på fra model til model, og alt efter hvilken type du vælger. Og vi kan slet ikke nå igennem dem alle i denne guide.

Nogle vibratorer har kun en indstilling, men de fleste har mange flere end dette. Nogle har endda op til 20 forskellige vibrationsmønstre og -hastigheder. Jo flere vibrationsindstillinger den har, jo bedre kan du også finde den der passer dig. At en vibrator har 10 eller 20 indstillinger, er altså ikke ensbetydende med, at du skal bruge dem alle.

hvem er lelo bedste vibrator blogindlæg

Det vil ofte være svært at nå ved en enkel onanistund, men det er måske heller ikke nødvendigt. De mange muligheder gør blot, at du kan vælge den form for stimulering, der virker for dig. Vi er meget forskellige, og det er derfor også forskelligt om vibrationerne skal være vedvarende, skiftende, ekstra kraftige eller lette. Særligt hvis du er nybegynder, når det kommer til at bruge en vibrator, kan de mange indstillinger være en god ide. På den måde kan du finde frem til, hvad der virker for dig og eksperimentere med flere forskellige typer af vibrationer.

lelo sexlegetøj bedste vibrator

Vandtæt eller stænktæt

Om en vibrator er vandtæt eller blot stænktæt, kan være ret vigtigt at have styr på, og derfor også noget vi gennemgår i denne guide. Det kan have betydning for, hvordan du kan bruge den. Har du hede drømme om at bruge den i badet, er det nemlig vigtigt, at den er vandtæt.  Stænktæt betyder derimod, at den ikke skal med under bruseren. Når en vibrator er stænktæt, er den altså ikke vandtæt. Det vil sige, at der er elektriske forbindelser, der kan blive skadet af vand. Det betyder også, at du skal være ekstra forsigtig ved rengøring, og altså ikke kan bruge den i badet eller under bruseren. Mange er af samme grund også rigtig glade for en som er vandtæt.

Det gør, at du altid kan bruge den i karbadet eller under bruseren, hvis lysten skulle melde sig. Og det letter også rengøringen. Her skal du ikke bekymre dig, om der kommer vand ind forskellige steder, men kan gøre den grundig ren hurtigt og effektivt.

Hvad med størrelsen?

Det siger nok sig selv, at størrelsen på din vibrator har stor betydning for, hvilken oplevelse du før. Særlig ved penetrerende vibratorer er størrelsen hel essentiel. Hvilken størrelse du skal have, kan du måske bedst selv bedømme. Virker noget for voldsomt eller stort, så er det det nok også. Her er dit erfaringsniveau også ret vigtigt. Har du aldrig brugt en dildo eller andet penetrerende sexlegetøj før, kan det være en god ide at starte med en mere begyndervenlig størrelse. Sørg derfor også for at du tjekker målene på din vibrator, inden du bestiller den hjem.

Under produktbeskrivelserne vil der altid være beskrevet, hvor lang en vibrator er, samt for stor omkredsen er. Det er vigtigt, at du har en realistisk forventning til størrelsen på det sexlegetøjet. Du kan som alternativ også kigge efter sexlegetøj i vores butik beliggende i Aarhus. Her kan du selvfølgelig holde produkterne i dine egne hænder, og få en mere håndgribelig fornemmelse om størrelsen er den rette for dig. Vi giver dig også grundig rådgivning, så du får en hel personlig guide.

Materialet har også en betydning

Din vibrators materiale har naturligvis også stor indflydelse på, hvilken oplevelse du får, når du bruger den. Du kan lære mere om materialer i denne guide. Den enkelte vibrators materiale vil altid fremgå af produktbeskrivelsen. Mange er lavet af plastik. Det er et materiale, der er hårdt og derfor også perfekt til vibrationer, som skal være målrettet og meget præcise. Det kan for eksempel være ved stimulering af g-punktet eller klitoris. Nogle vibratorer bruger kun et hårdt plastik materiale, mens andre også har et lag af et mere blødt plastik. Dette lag kan også bestå af silikone.

At betrække plastikken med et blødere materiale kan give en mere glat og behagelig oplevelse samtidig med, at du får den fasthed, der skal til for målrettet stimulering. I den modsatte ende af det hårde plastik er et materiale som gummi eller jelly. Dette er et meget blødt og fleksibelt materiale. Denne blødhed gør også, at du nemmere føler vibrationerne. Materialet bruges ofte ved vibratorer, hvor fleksibilitet er vigtigt. Det kan for eksempel være ved ørene på en rabbit, der skal kunne følge kroppens former og bevægelser.

Sidst men måske det vigtigste – glidecremen!

Ingen vibrator guide er komplet uden at nævne noget af det vigtigste – nemlig glidecremen. Når du har brugt tid og energi på at finde det perfekte vibrerende stykke sexlegetøj, så er det også ærgerligt ikke at få det bedste ud af den. Og det gør du kun, hvis du bruger en god glidecreme sammen med.

Se alle glidecreme til sexlegetøj

Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at du bruger den rigtige glidecreme. Og her kommer sexlegetøjets materiale faktisk også i spil. Som vi gennemgik lige før i denne vibrator guide, så er de fleste lavet af enten plastik, silikone eller jelly. Når du har sexlegetøj i disse materialer, skal du altid bruge en vandbaseret glidecreme. Bruger du en silikonebaseret glidecreme, ødelægger du nemlig materialet.

En silikone glidecreme vil lægge sig som et lag ovenpå materialet, og vil ikke kunne vaskes af igen. Det vil med tiden ødelægge sexlegetøjet. Du bør nu have styr på alt, der vedrører disse vibrerende ting, og du er derfor klar til at finde din næste vibrator, så du kan få endnu mere nydelse i din hverdag!