Tænder du på tanken om pirrende dominans og frække lege, der udfordrer grænserne for den kontrol, mange af os udøver i hverdagen? Mærker du en kildren og opstemthed, når du tænker på at mærke enten mild eller dyb smerte, der påføres af en mand eller kvinde, der har dig helt i sin vold? SM er en bred fetish, der kan varieres i det uendelige, så det passer til lige præcis din og din partners ønsker for dominans og underkastelse, niveauer af smerte og frækt legetøj.

SM står for sadomasochisme, og indeholder derfor to roller, som du og din partner skal uddele og indtage: sadisme og masochisme. Sadisme handler om at tænde på at give smerte og udøve dominans, mens masochisme handler om enten at tænde på at modtage smerte eller mere generelt at tænde på at give kontrol og magt fra sig og overgive sig til sadistens ønsker og lyster.

På Altertystys.dk finder du masser af legetøj, der er skræddersyet til leg med SM i forskellige grader – og også for forskellige erfaringer, så du kan finde spændende inspiration og legetøj lige meget om du er nybegynder inden for SM eller har været i det sorte univers længe. Vores legetøj er både til ham og hende, og det er derfor muligt at finde noget til begge roller, lige meget hvordan I har fordelt dem mellem jer. Læs mere

sm legetøj

masker og gags

pisken er et must

Brug frækt sexlegetøj til SM

Hvis du er nybegynder inden for SM, kræver det ikke det store udstyr, hvis du blot vil prøve det lidt af, inden du investerer i et helt arsenal af legetøj. Da SM ikke nødvendigvis kræver, at den ene part er fastspændt, eller at I bruger legetøj og andet tilbehør, kan I sagtens lave en hjemmeudgave. I kommer langt med frække smæk med hånden, isterninger, fjer eller lignende til pirrende stimulation og et glat slips.

Dog er legetøj en stor del af SM, fordi det er her, du og din partner virkelig kan sætte fokus på og udnytte magtforholdet og smerten. Det kan nemt gøres ved hjælp af nogle ganske simple stykker legetøj og tilbehør som piske og paddles, der er noget af det mest grundlæggende udstyr inden for SM. Alternativt kan I prøve at gå i en lidt mere kinky retning og kigge på vores store udvalg af frækt fetichtilbehør.

Frække SM-sæt med alt hvad hjertet begærer

Er du nybegynder inden for SM, har du ikke lige legetøjet til det derhjemme, eller skal der bare noget nyt og frækt legetøj til, kan du og din partner starte med et af vores SM-sæt. De forskellige sæt indeholder alt, du har brug for til en god start med din partner – både til blid og dyb smerte, så alle kan være med, lige meget hvad de tænder på. Husk på, at SM er en bred kategori, og at I kan gøre lige det, der føles rigtigt for jer.

Alt er tys tys har de geniale sæt til både nybegyndere og mere øvede inden for SM. Det betyder, at der er muligheder nok til, at du og din partner helt sikkert kan finde et sæt, der indeholder lige præcis det legetøj, der passer til jeres sadomasochistiske leg. Gå på opdagelse i det store udvalg, og se eventuelt, om I skal kombinere det med lidt legetøj fra nogle af de andre kategorier. Kun fantasien sætter grænser!

Sådan kommer du og din partner i gang med SM

Hvis SM er et helt nyt univers for dig og din partner, er det vigtigt, at I ikke bare kaster jer blinde og hovedkulds ud i det. Selvom grundprincipperne inden for SM i sig selv er simple, er det en leg og et magtforhold, der kan se ud på mange måder, og som kræver meget indsigt og øvelse, før det giver det helt rigtige til begge parter i legen.

Mange har set Fifty Shades-filmene eller læst bøgerne, og tænker, at det lige præcis er sådan, SM eller BDSM fungerer i virkeligheden. SM er bare så stort et emne, at der findes meget mere, end det du har set eller læst dig til i Mr. Greys univers. Derfor har vi samlet nogle gode råd, så I kommer ordentligt fra start og er sikre på, at begge parter nyder det og får noget ud af det.

1)     Tal om det

Første skridt er kommunikation i sin mest grundlæggende forstand. Måske har du gået med frække tanker om det uden at vide, om din partner også tænder på det, og så kan det være svært at vide, hvordan du skal bringe det på banen. Gør det gerne over en sensuel eller romantisk stund, hvor I begge har lagt lidt afstand til hverdagen og er mere åbne over for en seksuel stemning.

Når I er enige om at kaste jer ud i det, bør I tale om grænser, så I er helt med på, hvad I hver især forventer, der skal ske – på den måde kommer I ikke ud i en situation, hvor den ene bliver ukomfortabel eller utryg. Det sikrer også, at I på en eller anden måde ved, hvor jeres leg skal bevæge sig henad – det kan gøre, at I slapper meget mere af, når I første gang begiver jer ud i en saftig SM-leg.

2)     Hvad er kontrol for jer?

Rollerne skal fordeles! Hvem skal være sadisten, og hvem vil lade sig underkaste og modtage smerte som masochisten? Nogle gange giver det sig selv, og andre gange skal der lidt mere kommunikation til, før I finder ud af det. I kan starte med at undersøge, hvad de to roller egentlig betyder, så I undgår misforståelser om rollernes betydning, og derfor måske har lidt svært ved at blive enige om, hvad I har lyst til.

I den forbindelse bør I tale om, hvad kontrol er for jer. Hvor meget kontrol synes I, der skal gives til sadisten? Hvor meget kontrol har masochisten behov for at lægge fra sig, og hvor meget kan han eller hun overhovedet overgive til sin partner? Det hænger i høj grad sammen med jeres snak om grænser og en vis form for forventningsafstemning, hvor hvis I ikke er på samme side, kan det hurtigt gå galt i legen.

1)     Fysisk og psykisk sikkerhed

Fræk, eksperimenterende og potentielt hård sex som SM kan være udfordrende på flere måder, og derfor er det vigtigt, at I tager nogle forholdsregler, inden I går i gang. Både fysisk og psykisk er det en god idé at have stemningen helt på plads, begynde langsomt og bruge lang tid bagefter på at kysse, nusse og være intime sammen, inden I lægger jer til at sove eller fortsætter dagen.

En stor del af både fysisk og psykisk sikkerhed er stopord. Det er et ord, som masochisten kan bruge, hvis det bliver for meget, overskrider nogle mentale eller kropslige grænser, eller simpelthen bare ikke føles godt. En del af legen kan nemt være at sige ”stop”, og derfor kan det være en god idé at finde et stopord, der er noget helt andet, og som ikke naturligt kommer ind i legen. Så er I ikke i tvivl – heller ikke i kampens hede.

2)     Hvad skal I have med i seng?

Som nævnt er legetøj en stor del af SM, fordi det er her, sadisten kan pirre og give smerte med forskellige remedier. Tænk over, hvad I gerne vil have med i legen – starter I lidt blidt ud, kan I bruge et slips fra skuffen til at binde hænderne sammen og måske fast til sengen. Ellers kan I kaste jer ud i håndjern og manchetter til bondage, som ikke er en nødvendig del af SM, men ofte kommer naturligt med i manges leg.

Hvis I binder noget om øjnene, sætter alle sanserne ind, så blindfolds og masker er en rigtig god idé at investere i. Udover at sanserne virkelig kommer i spil, er det en nem måde for masochisten at glemme og lægge afstand til hverdagen, så han eller hun virkelig kan leve sig ind i legen. I kan også bruge specielt fetichtøj, der for nogen er med til at tydeliggøre forskellen mellem den dominerende og underkastende rolle.

3)     Mærk nydelsen i smerten

Selvom sadomasochisme for mange handler om decideret smerte – enten mild eller dyb smerte – er det ikke nødvendigvis tilfældet, at masochisten som sådan tænder på smertedelen af SM. Nydelsen kan sagtens blot handle om at afgive kontrollen og lade sadisten udøve sin magt inden for de definerede grænser. Men der er masser af nydelse at hente i smerten, lige meget hvor mild eller dyb den er.

Smerte udløser nemlig endorfiner i hjernen, som er smertestillende, og jo mere smerte du oplever, jo flere endorfiner frigives, og jo bedre føles det i kroppen. Derudover virker endorfiner også godt på andre områder – du kan blandt andet opleve at blive mindre stresset, få mere overskud og have nemmere ved at falde til ro og i søvn. Så udøver den psykiske lindring ved at overgive kontrollen, er der også fysiske fordele.

Er du sadisten eller masochisten?

I forlængelse af rollefordelingen nævnt ovenover er det ikke altid ligetil, hvem der skal indtage hvilken rolle. Mange tænker, at den klassiske rollefordeling er manden som sadist og kvinden som masochist, og i mange tilfælde passer det også. Man ser ofte stærke, karriere-fokuserede kvinder som de underkastede masochister. Her kan de nemlig overgive al den kontrol, de ellers udøver hver dag i deres job eller derhjemme.

Der er dog også masser af SM-forhold, der er omvendt. Mange mænd tænder på tanken om at blive domineret i mild eller høj grad af en kvinde og dermed udfordre det gammeldags magtforhold mellem mænd og kvinder. På samme måder tænder mange kvinder også på at kunne tage kontrollen over en mand og være den, der ultimativt bestemmer over alt, der skal ske.

SM eller BDSM?

I Danmark har vi en tendens til at bruge SM som overbegreb i stedet for BDSM, som det er internationalt, og derfor kan det også være svært at skelne mellem de to. Hvor SM står for sadomasochisme, betyder de første to bogstaver henholdsvis bondage og dominans. Mange bruger faktisk også DS, der står for dominans og submission, og derfor minder meget om SM, men uden smertedelen.

Bondage og dominans er to elementer, der for mange naturligt ligger i SM, men du og din partner behøver ikke gå ind i det, hvis ikke det falder naturligt ind i jeres smerte- og dominansleg. Dominans-delen ligger for mange dog i det at overgive kontrol og lade sadisten tage magten, men for mange vil forskellen mellem dominans og SM måske mere ligge i graden af det, og hvordan det kommer til udtryk i legen.

Start langsomt med blid SM

Hvis du og din partner er interesserede i SM, behøver I ikke kaste jer ud i den vildeste omgang med et stramt magtforhold og masser af ekstremt legetøj lige til at starte med. SM er nemlig helt perfekt til intens nydelse med langsom sex, sensuel massage og blid bondage, der udforsker de klassiske elementer af SM, men holder det på et niveau, hvor selv de grønneste nybegyndere eller blideste elskere kan være med.

I kan for eksempel tage et kig på nogle af vores sexlegetøjsbokse til par, hvor I får masser af inspiration og lækkert legetøj, der er perfekt til at kickstarte jeres SM-eventyr. I de forskellige pakker er de blandt andet vibratorer, håndjern og andet guf, som I kan nyde at udforske sammen. Der er også vibratorer til par, der er lavet specielt til gensidig leg og pirrende stimulation fra den ene partner til den anden.

Udforsk bondage i jeres SM-leg

Selv hvis bondage for dig og din partner som udgangspunkt ikke er en del af SM, kan det være værd at tjekke ud for lidt ekstra spænding i jeres leg. Bondage handler nemlig også i høj grad om at overlade kontrollen til sin partner, så hvis I allerede er komfortable i den del af SM, er der ikke langt til at fastspænde masochisten og på den måde forstærke følelsen af at overgive kontrollen.

Alt er tys tys har masser af frækt bondage-udstyr, så I kan finde et sæt eller nogle remedier, der passer lige ind i jeres sexliv. Her finder I inspiration til, hvordan bondage kan blive en del af jeres SM-lege, og I kan se frække produkter som håndjern og reb til bondage, der gør det nemt for sadisten at binde masochisten til sengen eller i forskellige stillinger, der gør oplevelsen mere intens og pirrende.

Gode stillinger til SM

Mangler I lidt inspiration til, hvordan I kombinerer SM med jeres sexliv, eller hvordan I sådan helt generelt lige skal gribe det an? Faktisk kan de fleste stillinger, I allerede bruger, være helt perfekte til med blot et par små ændringer. Hvis I skal prøve noget nyt, kan masochisten bindes fast til sengen enten på ryggen eller maven med ben og arme helt ude til siden, så sadisten har fuld kontrol og ultimativ magt over masochisten.

En velkendt doggystyle med et fast greb i håret bagfra er også en god SM-stilling – I kan evt. pifte den op med bind for øjnene eller noget frækt anal sexlegetøj. Derudover kan missionæren ændres til, at han spreder dine spredte ben helt ud til siden og holder dine hænder fast sammen med hans på dine ben, så du for det første er helt blottet, og så du derudover hverken kan bevæge arme eller ben, fordi han har kontrollen.

Mental flugt med SM

Den kontrol masochisten overgiver til sadisten er på mange måder næsten terapeutisk, hvorfor det også ofte er personer, der i andre aspekter af hendes eller hans liv altid har fuld kontrol over alle situationer, er dem, der indtager rollen som masochist. Niveauet over den frihed, man kan få ved at overgive kontrollen til sin partner, er subspace – en følelsesmæssig og psykologisk tilstand, der overgår selv den bedste orgasme.

Subspace kan opleves forskelligt fra person til person, men grundlæggende er det en tilstand, der opnås ved frigivelsen af store mængder endorfiner og adrenalin – hvilket netop er det, der sker ved en god omgang fræk og intens SM. Typisk føler masochisten en masse intense følelser, bliver lettere svimmel og har svært ved at tænke klart – toppet med en form for ud-af-kroppen-oplevelse. Og hvem vil ikke prøve det?

Rid med på bølgen og nyd det spændende univers

Det er efterhånden de færreste feticher og seksuelle lyster, der stadig er et tabu. Vi åbner os for ideer om, hvad et sundt sexliv er, og hos Alt er tys tys hylder vi denne nye mangfoldighed. Der er kommet nemmere adgang til materiale og legetøj, der kan opfylde den hemmelige drøm, vi længe har haft om at udforske vores tilgang til sex, onani og feticher generelt – blandt andet med den populære Fifty Shades-franchise.

Der er en god grund til, at dette frække univers inden for SM tiltrækker os sådan, og det har i høj grad noget at gøre med det, der i hvert fald engang blev set som tabu. Det er spændende og føles en anelse forbudt, samtidig med at vi måske sagtens kan genkende os selv i den lyst og nysgerrighed, der er forbundet med seksuelle fantasier og en måde at dyrke hinanden på, som vi ellers ikke er vant til.