Fantaserer du om at blive bundet til sengen og give din partner fuld kontrol over din krop og din nydelse? Måske tænder du på frække lege, hvor du afgiver kontrol til din partner, eller måske drømmer du om at forkæle din partner med pirrende berøringer, hvor han eller hun er bundet til sengen? Så er bondage helt sikkert noget, som du og din partner bør udforske sammen.

Bondage er en fetich, der dækker over mange niveauer fra netop at binde sin partner til sengen og forkæle ham eller hende, til ophængning i reb med kunstneriske knuder og indviklede mønstre, der pirrer og stimulerer de erogene zoner på fantastiske måder. Du finder et stort udvalg af udstyr til eksperimenterende og pirrende bondagelege med din partner hos AltErTysTys.dk, både til de blidere, drillende lege og kinky, hårdere sex med bondage.

I bondage overlader du eller din partner kontrollen fuldstændig, så han eller hun kan fordybe sig i den seksuelle sensation, det er at blive bundet, pirret og leget med – her kan blindfolds og masker være en stor hjælp til at kunne give sig helt hen til lysterne. I kan sagtens starte blidt ud, hvis det er helt nyt for jer, og lade lysterne bestemme, hvor meget og hurtigt I udvider jeres leg med reb og andet udstyr. Læs mere

bondage udstyr

prøv fetish legetøj

spice op med frækt lingeri

Bondage – den frække fetich

Faktisk er mange feticher i Danmark mere udbredte, end vi lige går og tror – det gælder også for bondage, som bliver mere og mere populært. Det skyldes blandt andet, at der er mulighed for at udforske legen på mange niveauer, alt efter hvor blidt eller hårdt, man foretrækker det. Derfor er der et niveau af bondage for alle typer sexpartnere, lige meget hvad de ellers har eksperimenteret med.

Du har mulighed for at gå all-in med masser af legetøj, udstyr og frække rekvisitter som vibratorer eller gag balls, der virkelig kan få dig helt op i skyerne. Dine orgasmer kan nå nye højder, når du er fastspændt og ikke kan gøre andet end at ride på den bølge, din partner tager dig med på, når du er bundet og ikke kan røre dig – det er en af de helt store fordele og nydelser ved bondage.

Bondage uden penetration

Bondage handler ikke endegyldigt om at nå det klassiske mål, der består i, at både du og din partner skal være kommet en eller flere gange, før I er færdige. Her handler det i stedet om at nyde rejsen og mærke den fantastiske følelse af forkælelse. Bondage er desuden oftest helt uden penetration, idet det netop i høj grad er følelsen af berøring af for eksempel reb og knuder, der er i fokus.

Du kan opdage helt nye sider af dig selv og din seksualitet, når du overgiver dig til bondage, hvor du blot skal afgive kontrollen til din partner og nyde den sensationelle følelse af hele situationen, din partners berøring og den altoverskyggende følelse af bare at give dig hen til øjeblikket. Når først du slipper tanken om at nå et mål, kan du til fulde nyde følelsen af bondage og den ekstase, der kan følge med en god bondage-session.

Brug bondage til at få mere overskud i hverdagen

Mange af os lever en travl hverdag, hvor vi farer fra det ene til det andet, og hele tiden skal holde styr på, hvad der skal ske bagefter. Det er med andre ord en hverdag domineret af at have kontrol over alle aspekter i livet, og her kan bondage være den perfekte løsning til at slippe lidt af den kontrol og slappe af på en helt ny måde, der også kan være en ny fornemmelse i dit sexliv.

Bondage handler som nævnt i høj grad om at kunne give slip og overgive kontrollen til en partner – og det både fysisk og psykisk for at det har den rette effekt. Når du under bondage har overgivet kontrollen og ladet dig selv slippe alle tanker om vasketøj, planer og indkøb, kan du tage den afslappede følelse og ophøjede ro med dig – du får med andre ord mere overskud, når du slipper kontrollen.

Orgasmen som mirakelkur

Der er gode grunde til at give sig hen til bondage og de fantastiske orgasmer, der følger med. Det skyldes, at når vi får orgasme, sker der rigtig meget i vores krop. Musklerne trækker sig sammen, nerverne arbejder på højtryk og hjernen frigiver nogle fantastiske stoffer som dopamin og endorfiner. Alt dette gør noget helt særligt for både vores fysiske og psykiske velvære.

En god orgasme letter derfor trykket på flere måder – ikke blot fysisk ved ejakulation, men også mentalt, så vi får bedre nattesøvn, har nemmere ved at koble fra og slappe af, og generelt bliver gladere. Og hvis orgasmen kommer fra bondage, hvor du overgiver noget kontrol og giver dig hen til orgasmen på en langt dybere og mere intens måde, bliver effekten blot stærkere.

Gode bondage-stillinger

Bondage kræver altid et vist niveau af udstyr, så du eller din partner kan bindes, men der er ikke nogen grund til at bruge en formue på et helt arsenal af rekvisitter. Der findes indviklede og kunstneriske måder at blive bundet på, men hvis du ikke helt er på det niveau endnu, kan du sagtens klare dig med en seng eller stol og med for eksempel håndjern og manchetter eller bare et silkeblødt slips fra skuffen som blindfold.

Nogle simple og effektive stillinger til blid bondage er blandt andet at binde din partners ben og arme fast til sengen, så alt de er spredt helt ud til alle hjørnerne, og din partner ligger fast uden at kunne røre sig. I kan også udforske den klassiske doggystyle ved at binde din partners håndled til anklerne mellem benene, så hovedet hviler på sengen, bevægelsesfriheden er begrænset, og du har fri adgang i den pirrende stilling.

4 råd til en god start med bondage

Det behøver hverken være skræmmende eller en stor opgave at starte på bondage med din partner. I kan sagtens nøjes med et slips til blindfolds og glatte silketørklæder til håndled og ankler – men hvis I investerer i udstyr og rekvisitter specielt lavet til bondage, er I sikre på at få en rigtig god start, og så kan I bygge på derefter, når I ved mere om, hvad der virker for jer.

Det er dog vigtigt at komme godt fra start med andet end udstyret – nemlig i tilliden og forholdet til din partner. Bondage kan for mange være en stor omvæltning, og det kan være svært at give slip og nyde oplevelsen. Der skal heldigvis kun nogle få trin til at gøre det til en fantastisk oplevelse fra starten, så I får mest muligt ud af jeres udforskning af bondage.

Lav en forventningsafstemning

Måske har du og din partner forskellige opfattelser af, hvad bondage egentlig er. Taler I om blid bondage eller en lidt hårdere udgave – måske med lidt BDSM indblandet? Og selvom I er enige om, hvad der skal ske, kan det være, at I har en anden tilgang til, hvordan det skal ske – og det er en forskel, der kan ændre udfaldet af jeres leg med bondage drastisk.

Hvis I starter med en grundig forventningsafstemning, kan I undgå at skulle afbryde seancen for at ændre noget eller opleve akavede øjeblikke, hvor I ikke er helt på samme side – og ikke mindst ubehagelige situationer. Du og din partner skal være åbne over for hinanden fra starten, så I har de samme forventninger til, hvordan bondage skal se ud for jer som partnere.

Sæt grænser

På samme måde som du og din partner kan have forskellige meninger om, hvad bondage er, og hvad der skal ske, når I udforsker det sammen, kan I også have forskellige grænser. Det kan være grænser, der ikke skal overskrides eller presses for meget, når I kaster jer ud i det, men det kan også være, at I netop har lyst til at udforske grænserne lidt.

Derfor er det vigtigt at tale om, hvad der må ske, og hvad der ikke må ske. Hvad er et helt klart nej for din partner, og hvad har du selv af grænser på forhånd? På den måde undgår I at overskride hinandens grænser, når I går i gang, og samtidig ender I ikke med en alt for blid start, fordi I ikke tør gøre noget af frygt for den andens reaktion.

Lav et stopord – og husk det!

Inden for sexverdenen er stopord et velkendt fænomen – det er næsten lige meget, om det er i forbindelse med en fetichleg eller blot under generelt eksperimenterende sex. Hvis legen pludselig kommer et sted hen, hvor enten du eller din partner ikke er komfortable, skal det stoppes med det samme, inden situationen bliver utryg, og gerne så I kan fortsætte bagefter.

Et stopord – der ikke er ”stop” – er den perfekte løsning. Find et ord sammen, som ikke risikerer at være en naturlig del af jeres leg, så I ved en fejl får det sagt, når I faktisk ikke ville have stoppet en rullende orgasme eller en pirrende fornemmelse. Det skal desuden være nemt at huske, så I ikke pludselig glemmer det, når I ikke helt kan tænke klart midt under en fræk bondageleg.

Start blidt og tag den derfra

Især hvis I er nybegyndere, er det vigtigt at starte blidt. I behøver ikke investere en hel formue i udstyr til bondage, for I risikerer at finde ud af, at det slet ikke er der, I er sammen endnu. Start eventuelt med at binde din partner fast til sengen, måske endda kun det ene eller begge håndled, og brug eventuelt et blindfold til at gøre det nemmere at overgive kontrollen.

Har I prøvet bondage før eller er vant til at eksperimentere sammen, skal du og din partner selvfølgelig bare starte et sted, der giver mening for lige præcis jeres seksuelle forhold. Men vær sikker på at have styr på ovenstående punkter, så I ikke starter på et for højt niveau og ikke er enige om, hvad der skal og må ske.

Introducér bondage i dit parforhold

Har du en hemmelig lyst til at prøve bondage med din partner, men virker det som et lidt stort og måske voldsomt projekt at gå i gang med? Bondage kan sagtens være blidt og simpelt at gå til, og det er en perfekt måde at få lidt mere gang i sexlivet derhjemme og genopdage hinanden på nye måder.

I kan for eksempel starte med et bondagesæt med lidt af hvert til blid bondage, som eksempelvis håndjern, blindfold og piske til at starte blødt ud med. Bondage er en rigtig god måde at styrke jeres parforhold på, for med de simple elementer i bondagesættet kan I give jer hen på en ny måde og eksperimentere lidt.

Kommunikér og stå ved dine seksuelle lyster

Når vi taler om sex med andre, holder vi os ofte inden for nogle prædefinerede grænser, så vi ikke kommer til at fremstå som alt for vilde. Der er mange sexlyster, der medfører en følelse af skam, men det er vigtigt, at du håndterer disse følelser og ikke undertrykker dine lyster – for der er absolut intet at skamme sig over, når det kommer til seksuelle lyster som bondage.

Stå ved dine seksuelle præferencer og lyster, overvej hvad det er, du egentlig har lyst til, og sæt ord på dem over for din partner – måske har din partner faktisk de samme fantasier, men har heller ikke turdet sætte ord på dem. Det kan også være, at det er helt nyt for din partner, men at han eller hun er helt med på at udleve nogle af dine fantasier og udforske det med dig.

Tager du magten eller overgiver du kontrollen?

Når du og din partner går i gang med bondage, er der altid to roller at udfylde: magttageren, der spænder sin partner fast, og partneren, der lader sig blive spændt fast og overgiver sin kontrol til sin partner. I mange tilfælde er det manden, der indtager rollen som magttager, men der er ingen regler for, hvordan det skal foregå. Udforsk legen og find ud af, hvad der passer til jer som sexpartnere.

En del af oplevelsen for magttageren er at spænde sin partner fast og se, hvordan han eller hun er helt magtesløs og opfyldt af nydelse, mens det for partneren kan være både forløsende og ekstremt frækt og nydelsesfuldt at være spændt fast og bare lade sig blive forkælet, pirret og leget med.

Nydelse til både magttageren og modtageren

Selvom det kan virke, som om det er modtageren, altså den partner der er bundet, der løber med al nydelsen, er det og behøver det ikke altid være sådan. Magttageren har nemlig stor mulighed for at blive stimuleret selv på andre måder end den selvfølgelige nydelse ved at forkæle sin partner med vidunderlige orgasmer – det er bare at være kreativ og finde stillinger, der fungerer.

Lige meget om modtageren er en mand eller en kvinde, er oralsex en perfekt mulighed for at give nydelse til magttageren. Her er der hverken brug for hænder eller at kunne bevæge sig, da magttageren blot skal placere sig, så det er muligt for den bundne partner at komme til og give lige så stor nydelse tilbage, som han eller hun selv modtager – hvad enten det er på knæ, liggende eller en helt anden stilling.

Eksperimentér med bondage

Bondage er efterhånden et velkendt ord, der ikke på samme måde som tidligere virker som sexlege, der kun er for de mere hardcore sexpartnere. Med ”Fifty Shades of Grey”-bøgerne er bondage som et tabu eller ekstrem fetich for mange blevet brudt, og er i dag langt mere tilgængeligt for par, der gerne vil eksperimentere lidt og pifte sexlivet lidt op.

Det er rigtig nemt at eksperimentere med bondage. Så længe I husker de gode råd ovenover, er det næsten bare at gå i gang og starte i det små, indtil I finder ud af, hvad der fungerer for jer. At eksperimentere med en ny fetich er næsten lige så spændende som at være velbevandret i fetichen, og derfor er det bare at nyde rejsen og kaste jer ud i bondage.