Guide – Find den rette anal glidecreme

guide anal glidecreme

Glidecreme er alfa og omega, når det kommer til anal stimulering med eller uden sexlegetøj såvel som ved analsex. Derfor giver vi dig en komplet guide til anal glidecreme – den særlige type af glidecreme, der er lavet særligt til brug ved anal stimulering eller analsex. Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige varianter, der findes, og vide, hvilken er den bedste til lige præcis dig og dine behov.

Du kan med fordel læse med her, hvis du er på jagt efter en anal glidecreme eller blot er nysgerrig på, hvad denne type af glidecreme har at byde på. Vi gennemgår de forskellige varianter og giver dig et overskueligt overblik over udvalget. Så kan du forhåbentligt nemmere finde frem til det helt rigtige produkt.

Få en bedre oplevelse med den rette glidecreme

Glidecreme er ikke bare glidecreme. Der findes mange forskellige typer og varianter, som kan være særlig gode til forskellige ting. En anal glidecreme er et godt eksempel på dette. Du kan naturligvis godt bruge en glidecreme, der ikke er lavet specielt til anal brug til for eksempel analsex, men det er ikke sikkert, at resultatet bliver optimalt.

Du kan altså gøre meget for at sikre en god oplevelse ved at vælge den rette glidecreme. Den rigtige glidecreme giver dig den glideevne og de egenskaber, som er optimal til lige netop den seksuelle aktivitet, du udøver. I det følgende kommer vi mere ind på, hvad der gør anal glidecreme til en kategori for sig selv, og hvorfor det er så vigtigt.

Hvad er anal glidecreme?

En anal glidecreme er en glidecreme, der er udviklet særligt til anal brug. Det vil sige, at det er en glidecreme, som er lavet til at blive brugt ved enten analsex eller ved anal stimulering – både ved brug og uden brug af sexlegetøj. Hvilken anal glidecreme der er den rette for dig, kommer naturligvis an på, om det er analsex med en partner eller anal stimulering med anal sexlegetøj, du skal bruge den til. En anal glidecreme har nogle andre egenskaber end en almindelige glidecreme, der gør den ideel til anal brug. Den har ofte en tykkere konsistens, der kan gøre den nemmere at bruge analt. Derudover indeholder en glidecreme til anal brug ofte nogle plejende og fugtgivende ingredienser. Det kan være en stor fordel, da huden i og omkring anus er ekstra tynd og følsom.

pjur back door vandbaseret anal glidecreme 100 ml

Hvorfor er anal glidecreme så vigtig?

Når vi siger, at glidecreme ved analsex og anal stimulering er vigtigt, mener vi det. Du kommer faktisk ikke særlig langt uden. Dette kommer af, at anus ikke danner nogen naturlig smørelse, som for eksempel er tilfældigt ved vaginal penetrering. Ved vaginal penetrering er brug af glidecreme ofte valgfrit, mens det ved anal penetrering er en nødvendighed. Det kan med fordel blive en fast del af dit arsenal derhjemme, hvis du regelmæssigt dyrker analsex eller eksperimenterer med anden form for anal stimulering.

Hvilke typer af anal glidecreme findes der?

Ønsker du et overblik over de forskellige varianter af anal glidecreme, som findes på markedet? Så kan du kigge med her. Vi gennemgår de mange forskellige typer, du kan finde lige her. Det kan forhåbentlig give dig et indblik i, hvilke egenskaber din glidecreme skal have, eller måske bare gøre dig klogere på, hvad der er at vælge i mellem. Vi kommer naturligvis også ind på forskellen mellem vandbaseret og silikonebaseret glidecreme – en forskel, der er vigtig at have styr på, når du skal vælge glidecreme til anal brug.

eros anal silikone glidecreme 100 ml
Find den her!

Silikonebaseret anal glidecreme

En silikonebaseret glidecreme er det perfekte valg, hvis du skal dyrke analsex med en partner. En silikonebaseret glidecreme har en vedvarende glideevne, der bare bliver ved og ved. Derudover er konsistensen silkeblød.

Disse egenskaber er med til at sikre dig en behagelig oplevelse, hvor du ikke skal bekymre dig om, at glidecremen tørrer ind. Der findes forskellige silikonebaserede glidecremer, hvoraf nogle er særligt målrettet analsex. De kan dog alle sammen bruges ved analsex eller anal stimulering med brug af sexlegetøj af metal eller glas.

just glide vandbaseret anal glidecreme 200 ml
Find den her!

Vandbaseret anal glidecreme

Skal du bruge en vandbaseret glidecreme til anal brug, er det ekstra vigtigt, at den er en såkaldt vandbaseret anal glidecreme. Den vil nemlig have en forbedret glideevne, der sikrer dig den bedste oplevelse. En vandbaseret glidecreme vil blive naturligt absorberet af huden, hvorfor den også tørrer ind.

Med en anal glidecreme, der er vandbaseret, får du den bedste glideevne samt en tykkere konsistens, der også gør den ideel til anal brug. En vandbaseret anal glidecreme er perfekt til anal stimulering ved brug af sexlegetøj af silikone, PVC eller TPE/TPR.

Hvornår skal jeg bruge vandbaseret glidecreme?

Du skal være opmærksom på, om den glidecreme, du vælger, er vandbaseret eller silikonebaseret. Skal du dyrke analsex med en partner, kan du med fordel bruge en silikonebaseret glidecreme. Skal du bruge anal sexlegetøj af glas eller metal, kan du ligeledes bruge en silikone glidecreme. Skal du til gengæld bruge sexlegetøj af silikone eller et silikonelignende materiale som PVC eller TPE/TPR, er det vigtigt, at du bruger en vandbaseret anal glidecreme. Silikone og silikonelignende materialer kan nemlig ikke tåle at blive brugt sammen med glidecreme med silikone i.

Vand- og silikonebaseret glidecreme

Der findes også glidecremer, der er en slags hybrid. Disse er både vand- og silikonebaserede. Med denne kombination får du en anal glidecreme, der har en dejlig langvarig glideevne såvel som plejende ingredienser. Et godt eksempel på denne type af anal glidecreme er denne LubeTube fra Orgie. Den er udarbejdet særligt til dig, der er ekstra sensitiv omkring anus eller ønsker ekstra pleje. Den indeholder derfor fugtgivende hyaluronsyre samt asiatisk centella, der har en helende egenskab. Her får du altså de bedste egenskaber, som kan sikre dig den optimale oplevelse med analsex eller anal stimulering. Da denne type af glidecreme indeholder silikone, må den kun bruges sammen med sexlegetøj af metal og glas.

orgie lubetube anal sensitive glidecreme 100 ml
Find den her!

Anal glidecreme med plejende ingredienser

Huden i og omkring anus er ekstra tynd og er derfor mere følsom. Derfor har den brug for ekstra pleje. Derfor kan du også finde både vandbaserede og silikonebaserede anal glidecremer med plejende ingredienser. En anal glidecreme vil generelt indeholde fugtgivende ingredienser som for eksempel panthenol eller hyaluronsyre. Dette er med til at øge hudens elasticitet. Derudover kan de forskellige plejende glidecremer indeholde forskellige ingredienser, der beroliger og plejer huden. Det kan bl.a. modvirke ømhed samt eventuelle rifter. En plejende glidecreme kan være ekstra god ved analsex eller brug af større anal sexlegetøj, men er også ideel til nybegynderen, der ønsker en god start.

pjur back door vandbaseret panthenol anal glidecreme 100 ml
Find den her!

Anal glidecreme med afslappende virkning

Det er vigtigt, at du slapper af, når det kommer til anal stimulering eller analsex. Derfor kan du også finde anal glidecreme, der indeholder ingredienser, som giver en afslappende virkning. På den måde kan du nyde den glidende egenskab fra glidecremen såvel som en ekstra afslappende virkning omkring anus. En ofte brugt ingrediens er jojoba ekstrakt. Det er en naturlig ingrediens, der har både plejende og beroligende egenskaber. Den gør huden mere smidig og gør det dermed nemmere at slappe af og nyde oplevelsen. Vær opmærksom på, om din anal glidecreme med afslappende virkning er silikone- eller vandbaseret, da det har indflydelse på, hvilket sexlegetøj du kan bruge den sammen med.

pjur back door afslappende anal glidecreme 100 ml
Find den her!

Få hjælp og vejledning til dit valg hos Tys Tys

Du er forhåbentlig blevet klogere på, hvad anal glidecreme er, og ikke mindst hvilke varianter der findes. Det har måske også gjort dig klogere på, hvilken du skal have fingrene i. Det kan dog også være, at du stadig er i tvivl om, hvilken glidecreme til anal brug du skal bruge – men frygt ej. Hos Tys Tys er der masser af hjælp at hente. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter. Du er også altid velkommen i vores sexshop i Aarhus. Her står vores kyndige personale klar til at hjælpe dig, med hvad end du mangler hjælp til. Du kan også finde en masse blogindlæg lige her på siden om alt inden for sex, parforhold og sexlegetøj.