Hvilken glidecreme skal du vælge?

Guide til glidecreme

Der findes et hav af forskellige glidecremer, men hvornår skal hvilken benyttes? 

Vidste du at glidecreme ofte er det første stykke sexlegetøj der købes? Fordi ALLE kan få stor gavn af det. Mange tror fejlagtigt at det kun er kvinder i overgangsalderen, der har brug for glidemiddel, men det er dog slet ikke tilfældet. Det kan bruges under sex, særligt analsex, da anus ikke selv producerer glidemiddel eller sammen med dit yndlings sexlegetøj.

Det er ikke alle kvinder der producerer lige meget ‘smørelse’, hvorfor det hos mange er fast inventar. Der kan være mange årsager til at en kvinde ikke bliver våd nok, som mange vil kalde det. Det kan blandt andet have noget med kvindes cyklus at gøre, stress eller en travl hverdag. Rigtig mange tror det er grundet hun ikke er ophidset nok, men det er langt fra tilfældet. Enhver kvinde har bare perioder, hvor hun ikke producerer ligeså meget smørelse som andre gange, du har sikkert oplevet det før?

Det kan være pisse irriterende for at sige det lige ud og ikke mindst en stemnings dræber, her er glidecremen virkelig en redning og kan få dig til at slappe af og nyde den dejlige følelse sex kan give.

Uanset hvordan vi vender og drejer det er lidt ekstra glidemiddel dejligt, men hvornår skal du vælge hvilken glidecreme? Det kan være rigtig svært at finde rundt i, derfor har vi lavet en lille guide til dig, så du bliver meget klogere på hvilken du skal vælge!

Glidecreme – Hvad er det egentlig?

Glidecreme får tingene til at glide lidt lettere! I bund og grund er det et smøremiddel, der er fantastisk under sex, hvad enten det er til vagina eller anal.

Hos os kan vi faktisk inddele glidecreme i 2 forskellige kategorier eller typer. Der er en silikonebaseret- og en vandbaseret glidecreme. Hvornår skal du så bruge hvilken?

Det kan være svært at vide præcist hvilken der egner sig bedst til hvad. Vidste du eksempelvis at en silikonebaseret glidecreme kan ødelægge dit sexlegetøj?

Hvordan vælger jeg den rigtige?

Det spørgsmål får vi utrolig tit – og det kan også være svært at finde rundt i. Svaret er egentlig heller ikke så simpelt. Der er forskellige glidecremer til forskellige formål. Alt dette skal vi nok komme nærmere ind på, så du føler dig helt tryg ved hvilken du skal vælge.

.

Hvornår er en vandbaseret glidecreme god at bruge?

Bruger du sexlegetøj og vil du gerne bevare den lækre overflade og passe godt på dit sexlegetøj? Dumt spørgsmål, selvfølgelig vil du det, jeg tænker de færreste køber en Rabbit dildo eller vibrator og bruger den en gang for så at købe en ny næste gang lysten melder sig.

Du kan klikke på videoen ovenfor hvis du vil have en forklaring på hvorfor en vandbaseret er god, eller du kan læse med her:

En vandbaseret glidecreme er noget vi altid anbefaler sammen med vores sexlegetøj, særligt sexlegetøj af en silikone kvalitet vil med tiden blive ødelagt hvis du bruger en glidecreme der ikke er vandbaseret. Har du en sart hud, eller er allergiker, vil du altid kunne tåle en vandbaseret. Vores vandbaseret glidecreme fra PJUR er desuden dermatologisk testet og er uden nogle former for tilsætningsstoffer. Mange elsker vandbaseret glidemiddel på grund af den lette kvalitet der aldrig klistre og en anden vigtig ting, nemlig rengøring! En vandbaseret glidecreme er nemlig utrolig let at rengøre efter brug sammen med dit yndlings sexlegetøj, du kan dog også sagtens bruge en vandbaseret glidecreme under sex. Faktisk er en vandbaseret glidecreme den glidecreme der minder allermest om den smørelse kvinder selv danner naturligt.

Den lækreste kvalitet med PJUR

Alt for ofte ses det at en vandbaseret glidecreme er nærmest gele agtig. Det er dog heldigvis ikke tilfældet ved PJUR, som du kan se på videoen har glidecremen en helt flydende konsistens, nærmest som var den silikonebaseret. En vandbaseret vil aldrig have en ligeså længe holdbarhed som en silikonebaseret glidecreme, hvorfor den egner sig godt sammen med sexlegetøj, det skal dog siges at glidecremen fra PJUR har en længere holdbarhed end normalt set ved en vandbaseret.

For lige at koge det helt ned, kan du som tommelfingerregel sige at skal du have glidecreme til brug sammen med dit sexlegetøj skal den være vandbaseret. Mangler du ekstra smørelse til sex med kondom er det også fordelagtigt at vælge glidemiddel der er vandbaseret.

Hvornår skal du vælge en silikonebaseret glidecreme?

En silikonebaseret er den glidecreme med længst holdbarhed og egner sig derfor særligt godt til brug under sex. Gider du ikke til at læse en lang smøre om hvorfor du skal vælge en silikonebaseret, kan du blot klikke på videoen ovenfor, ellers kommer den her:

En silikonebaseret glidecreme har en helt fantastisk glideevne og ikke mindst en silkeblød konsistens, som rigtig mange foretrækker i en glidecreme. selvom mange stadig tror at glidemiddel kun er for kvinder i overgangs alderen eller kvinder der ikke kan blive våde nok, kan du godt tro om igen. En glidecreme der er silikonebaseret giver sex en mere behagelig og langt blødere fornemmelse, vores erfaring siger at med en glidecreme kan du slappe mere af og blot nyde den dejlige følelse sex giver.

En anden lækker egenskab en silikonebaseret glidecreme har er til massage! Findes der noget mere intimt end en massage? Nej vel. Fyr op under forspillet med en massage og når i alligevel har gang i den glidende masse er det jo også nemmere at gå skridtet videre til den lækreste sexoplevelse med din partner.

Nu hvor vi snakker om at en silikonebaseret glidecreme ikke er førstevalget til sexlegetøj, så er der alligevel en undtagelse. Har du f.eks. sexlegetøj i glas, metal eller plast kan du altså sagtens benytte en silikonebaseret, hvis det er den glidecreme du foretrækker.

En silikonebaseret glidecreme er desuden også meget skånsom for huden, hvorfor den egner sig godt til massage. En anden ting du kan bruge din glidecreme til er efter barbering intimt eller på benene. Den lukker nemlig dine porer og efterlader huden silkeblød.

Bonus info! Du kan bruge din silikonebaseret glidecreme til trætte hårspidser.

Glidecreme med smag?

Skal kæresten forkæles i aften med et blowjob der er lidt udover det sædvanlige? Vi kan jo nok hurtigt blive enige om at en penis ikke ligefrem smager af jordbær, men hvad nu hvis den kunne? En glidecreme med smag, f.eks. af jordbær gør oplevelsen af oralsex meget mere behagelig, både for dig og ham.

Det behøves jo ikke kun at være ham der skal forkæles, glidecreme med smag kan ligeså vel benyttes til oralsex på en kvinde. Oralsex og gildecreme tænker du nok? Ja, den er god nok, faktisk bliver oplevelsen meget mere lækker med en form for glidemiddel under oralsex. Ligesom under sex, glider det hele meget lettere og hvorfor så ikke vælge en glidecreme med smag?

Jordbær glidecreme

Kan du holde varmen?

Ellers får du den i hvert fald lyn hurtigt med en varmebaseret glidecreme. og hvad er så egentlig det? Jo ser du en varmebaseret glidecreme, er glidemiddel der øger blodgennemstrømningen der hvor den anvendes, f.eks. på klitoris og derved giver den her varme fornemmelse.

Har du svært ved at få en orgasme, vil du opleve det bliver meget lettere med en varmebaseret glidecreme. hvorfor? Fordi når vi under sex bliver ophidset, stiger varmen i kroppen, særlig på vores kønsdele – hos kvinder er det klitoris, der gør at hun får den såkaldte klitoris orgasme.

Er en anal glidecreme nødvendig til analsex?

Det korte svar er JA! I anus producerer vi nemlig ikke naturligt glidemiddel og lige netop derfor er glidecreme særligt vigtigt under analsex og nu skal du høre hvorfor!

Klik på videoen eller læs med her:

En glidecreme til anal er også silikonebaseret, blot i en tykkere kvalitet der har en endnu bedre glideevne. Det skal helst være behageligt at have analsex, derfor er en anal glidecreme et absolut must.

Den silkebløde konsistens som du kender fra den silikonebaseret glidecreme, er der bestemt ikke sparet på her! Glidecremen fra Eros hverken klistre eller fedter og vigtigst af alt, tørre ikke ud.

Eros anal glidecreme er derfor et godt valg til analsex hvis du vil have en ekstra lang holdbarhed og hvem vil ikke det? Du kan desuden også benytte den sammen med en plug i metal

Derfor kan du ikke undvære den flydende masse

Vidste du at ved brug af glidecreme under sex kan du rent faktisk undgå rifter eller ømhed? Vi kender det jo nok alle sammen, specielt hvis man er nyforelsket! Sex flere gange om dagen – men alt det lagengymnastik sætter sine spor og kan efterlade både vagina og penis ekstremt øm, endda med rifter, og i kan være nødsaget til holde pause fra sex i flere dage. Det er det sidste man ønsker, særligt hvis man er nyforelsket.

Det er ikke kun grundet at glidemiddel mindsker ømhed og rifter du skal bruge det, nej det giver også generelt en langt bedre sexoplevelse og det intime ved f.eks. at kunne give en massage først.

Sidst men ikke mindst – sexlegetøj! Sammen med dit yndlings sexlegetøj kan det ikke undværes! Selvom du er typen der bliver ’våd nok’ vil du hurtigt kunne mærke den forskel det kan give at benytte det sammen med en dildo, vibrator, butt plug eller lign. Nu hvor vi taler om butt plugs, ja så må vi ikke glemme analsex som vi kom ind på tidligere, her er en glidecreme særligt uundværlig.

På med glidecremen

Der findes ingen regler for hvor henne du skal benytte det eller hvor ofte. Brug du bare løs af den lækre flydende masse! Om det er til sex, massage, onani eller et frækt forspil? Uanset hvilken type du bælger at bruge, er det altid en god idé og burde være fast inventar på natbordet hos alle.

Sådan bruges det bedst

Nu håber vi ikke længere du er i tvivl om hvilken glidecreme du skal bruge til hvad? Eller er du? For lige at opsummere skal du bruge en vandbaseret sammen dit sexlegetøj, en silikonebaseret under sex eller til en fræk massage og en anal glidecreme til analsex. Det var nemt at huske på, ikke?

Start stille ud med et par dråber, du kan jo altid bruge mere glidemiddel når det tørre lidt ud igen. Undgå at bruge alt for meget, det skal jo heller ikke svømme i smøremiddel og blive til en glatbane.

Er du i tvivl om du skal vælge en vandbaseret eller en silikonebaseret glidecreme? Prøv en af hver! De er gode på hver sin måde.

Rigtig god fornøjelse 😉

7 tanker om “Hvilken glidecreme skal du vælge?

  1. Christian siger:

    Jeg vidste slet ikke hvor vigtigt det var med vandbaseret glidecreme til legetøj. Det skal jeg have købt..

  2. Pernille-Louise siger:

    Jeg har aldrig vidst glidecremen skulle være vandbaseret med sexlegetøj! Så er det da derfor min dildo ser sådan ud😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilføjet til indkøbskurven